Veelgestelde vragen
Permanente make-up en medische tatoeage. Er is veel mogelijk. Maar soms blijf je zitten met vragen waar je geen antwoord op hebt (kunnen vinden). Neem daarom deze veelgestelde vragen over permanente make-up en medische tatoeage nog eens door. Misschien vind je hier wel een antwoord. Maar staat jou antwoord of vraag er niet bij of is het nog onduidelijk voor je wat het betekent als je permanente make-up of medische tatoeage laat aanbrengen? Neem dan gerust contact met me op. dit doe je eenvoudig door hier een gratis adviesconsult in te plannen.
Permanente make-up, dat is vaak het einde van te korte en dunne wenkbrauwen of een treurige blik. Dat is zorgeloos wakker worden en altijd op je mooist zijn en voelen. Deze make-up die minstens 1,5 tot 2 jaar blijft, is geschikt voor iedereen, elk huidtype, alle leeftijden en wensen, voel je welkom bij Permanent Mooi. Maar ook op medisch gebied is veel mogelijk, denk hierbij aan inkleuren van littekens en een tepeltatoeage na borstkanker te hebben gehad. Je leest hier meer over medische tatoeage.
Naast antwoorden op je vragen vind je misschien ook meer informatie bij de reviews. Reviews zijn oprecht en de meest waardevolle informatie voor iemand zoals jij, die zoekt naar antwoorden. Lees hier reviews, maar ook via Google.
Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?
Nee hoor, gelukkig kan ik die voor je reduceren van onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.
Je kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister. Bekijk het filmpje eens die ik maakte over permanente make-up en pijn hieronder.
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van UV-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan Uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Lees meer over bijwerken en over vervagen van permanente make-up in het blog.
Is een tijdelijke tatoeage hetzelfde als permanente make-up?
Eigenlijk bestaat een tijdelijke tatoeage niet. Permanente make-up-pigmenten vervagen wel en vallen soms na verloop van tijd niet meer op tussen de wimpers en langs de liprand. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze minder diep in de huid worden gezet. Bij een tijdelijke tatoeage zal het pigment ook vervagen, maar het verdwijnt nooit helemaal. Er blijft dus altijd een wazige vlek in de huid achter. Dat is de reden waarom ik geen tijdelijke tatoeages plaats.
Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Nee. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties.
Daarnaast is de apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken anders dan bij een gewone tatoeage. In het filmpje leg ik het nog eens haarfijn uit.
Is een behandeling met permanente make-up duur?
Permanente make-up professioneel laten aanbrengen is niet goedkoop. Maar wat is duur als je merkt wat je ervoor terug krijgt. Velen gingen je voor. Vaak hoor ik na de behandeling: Dat had ik veel eerder moeten doen. Tja, wat is dan duur… ik weet dat je leven kostbaar is. en als je jezelf gemak en comfort kan geven met permanente make-up en medische tatoeage, waarom niet?
Zo sta je elke ochtend op met een stralend en sprekend gezicht. En ook na het zwemmen, sporten of andere inspanning zit uw make-up perfect. Bij permanente make-up gaat het dus niet zomaar om een lijntje. Je gaat naar huis met een portie zelfvertrouwen, dagelijks comfort en de luxe van een altijd stralend gezicht. Dat en meer lees je in het blog.
Is permanente make-up gevaarlijk?
Nee, permanente make-up is niet gevaarlijk. Er is altijd, zoals altijd bij behandelingen, een kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Ik leg je alles uit tijdens een gratis telefonisch consult. Mijn praktijk en materialen die ik gebruik voldoen aan de eisen die worden gesteld door de overheid. Ik heb een vergunning van de GGD.
Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?
Ja. Je kunt nog altijd extra feest-make-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht meer aanzetten. Permanente make-up accentueert je natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen is altijd leuk voor een avondje uit.
Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde eindresultaat. Door natuurlijke cel vernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas goed zichtbaar na 3 tot 5 weken.
Na de behandeling kun je met een gerust hart over straat.
Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?
Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Ik geef je instructies mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Na afloop van de behandeling neem ik alle richtlijnen grondig met je door.
Hoe lang duurt een behandeling?
Meestal zijn voor het aanbrengen van van permanente make-up 2 behandelingen van 1,5 tot 2 uur nodig. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het te behandelen huidoppervlak. Ook dat bespreken we vooraf, dan weet je waar je aan toe bent.
Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?
Bij Permanent Mooi start elke behandeling met een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar en jouw medische achtergrond kennen. Samen bepalen we de methode die voor jou het beste en meest natuurlijke resultaat zal opleveren.
Moet ik zelf de kleur bepalen?
Ik gebruik tal van kleuren die passen bij alle soorten huidtypes. Ik adviseer je graag welke kleur het best bij jouw huid en kleur past. Zo zet ik natuurgetrouw de permanente make-up.
Hoe ziet een behandeling permanente make-up eruit?
Die informatie over de werkwijze vind je op mijn site, pagina werkwijze voor permanente make-up stap voor stap.
Twijfel je nog? Lees de reviews, meer dan 1000 mannen en vrouwen gingen je voor.
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit af. Het vervagen is afhankelijk van je huidtype, gekozen kleur en leeftijd. Veelvuldige blootstelling aan UV-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Het blijft dus raadzaam, permanente make-up regelmatig bij te werken. De richtlijn bij lichte kleuren, zoals wenkbrauwen, wordt bijwerken na 1-2 jaar aanbevolen. Donkere kleuren of bijvoorbeeld een eyeliner blijven ongeveer 2 -3 jaar permanent mooi.
Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Bij de behandelingen tatoeages en permanente make-up, wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid heel erg dun en is dus zorgvuldigheid noodzakelijk.
Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend. Bekijk het filmpje dat ik maakte over het verschil tussen permanente make-up en een gewone tatoeage.
Is het eindresultaat van medische tatoeage, litteken inkleuren of tepeltatoeage, meteen zichtbaar?
De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.
Ik leg je natuurlijk alles vooraf uit tijdens een gratis telefonisch consult.
Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?
Na het aanbrengen van de medische tatoeage zoals littekens inkleuren hoef je niets speciaals te doen. Als alleen heel goed verzorgen, niet te nat maken en dergelijke. Ik geef je de richtlijnen mee zodat je goed voor je tatoeage kunt zorgen. Dat komt het eindresultaat ten goede. Ik neem dit en de hele behandeling grondig met je door.
Moet ik zelf de kleur bepalen bij medische tatoeage zoals een litteken inkleuren?
Bij Permanent Mooi heb je de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Door mijn jarenlange ervaring adviseer ik welke kleur het best bij je huid past en het meest natuurlijke resultaat geeft.
Wordt medische tatoeage in aanmerking vergoed door de zorgverzekering?
In Nederland en België is de regelgeving per verzekering verschillend.
Ik raad je aan om zelf contact op te nemen met de zorgverzekering over de voorwaarden die jouw zorgverzekering/mutualiteit stelt aan vergoeding van deze behandeling. Voordat je informeert bij de zorgverzekeraar, neem eerst contact mij op zodat ik je daarbij kan helpen.
Is een tepeltatoeage of een medische tatoeage pijnlijk?
De pigmentatie bij een tepeltatoeage is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat mijn cliënten voelen is de vibratie van de apparatuur.
Dankzij mijn nieuwste apparatuur en een kalmerende crème, is pigmentatie ofwel tatoeage nagenoeg pijnloos. Je mag altijd vooraf een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan.
Ben je ongesteld? Dan kan het aanbrengen van permanente make-up en medische tatoeage pijnlijker zijn.
Ik adviseer geen alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de gevoeligheid.
Je kunt ook vooraf zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.
Kan ik onmiddellijk starten met de behandeling van een tepeltatoeage?
Allereerst hebben wij een uitgebreid telefonisch consult nadat je bent doorverwezen door de plastische chirurg. Daarmee probeer ik inzicht te krijgen in je persoonlijk profiel en medische status. Dan kan ik de pigmentatie goed in kaart brengen, want de vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen uiteindelijk het resultaat.
Je moet minimaal 6 weken wachten na de laatste operatie (tepelreconstructie), er is toestemming nodig van de chirurg of arts en je fysieke en mentale conditie moeten in orde zijn. En als je er zelf klaar voor bent sluit je een hoofdstuk van je leven af met deze medische tatoeage. Niet dat je deze periode vergeet, maar je moet het wel een plekje geven. Klik hier voor meer informatie over de tepeltatoeage.
Hoe lang duurt een behandeling?
Meestal gebeurt het aanbrengen van medische cosmetica in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het huidoppervlak. Er zijn minimaal 2 behandelingen nodig met een tussenpauze van 6 weken.