Veelgestelde vragen

Permanente make-up

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Nee hoor, gelukkig kan ik die voor je reduceren van onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

Je kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Uw levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van uv-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen.

Is een tijdelijke tatoeage hetzelfde als permanente make-up?

Eigenlijk bestaat een tijdelijke tatoeage niet. Permanente make-up-pigmenten vervagen wel en vallen soms na verloop van tijd niet meer op tussen de wimpers en langs de liprand. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze minder diep in de huid worden gezet. Bij een tijdelijke tatoeage zal het pigment ook vervagen, maar het verdwijnt nooit helemaal. Er blijft dus een wazige vlek op de huid achter. Dat is de reden waarom we het plaatsen van een tijdelijke tatoeage niet doen.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Neen. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties. Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend.

Is een behandeling met permanente make-up duur?

Permanente make-up professioneel laten aanbrengen is niet goedkoop. Toch biedt het heel veel voordelen. Zo staat je elke ochtend op met een stralend en sprekend gezicht. En ook na het zwemmen, sporten of andere inspanning blijft uw make-up perfect zitten. Bij permanente make-up gaat het dus niet zomaar om een lijntje. Je gaat naar huis met een portie zelfvertrouwen, dagelijks comfort en de luxe van een immer stralend gezicht. Prijzen van behandelingen vindt u in onze prijslijst.

Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?

Ja. Je kunt nog altijd feest-make-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht extra in de verf zetten. Permanente make-up accentueert uw natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen kan uiteraard altijd voor een avondje uit.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen. De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door  natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Neen. Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geef ik een aantal richtlijnen mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Op het einde van de behandeling neem ik  al richtlijnen grondig met je door.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van permanente make-up in 2 behandelingen van 1,5 tot 2 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de huidoppervlakte.

Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?

Bij Permanent Mooi start elke behandeling met een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar en je medische achtergrond kennen. Samen bepalen we dan de methode die voor jou het beste en meest natuurlijke resultaat zal geven.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Neen. Bij Permanent Mooi hebt je de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Toch adviseer ik je graag welke kleur het best bij je past en het meest natuurlijke resultaat geeft.

Is permanente make-up wel veilig?

Ja. Permanent Mooi werkt met een uiterst veilig pigmentatieapparaat en volledig goedgekeurde kleurpigmenten. Bovendien wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt. Permanent Mooi is als eerste permanente make-upspecialist in de provincie Antwerpen op 28 september 2006 geregistreerd volgens de nieuwe wetgeving met dossiernummer 326 bij de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

In Nederland voldoet Permanent Mooi aan de richtlijnen van de GGD met een vergunning.

Hoe werkt het, wat is de werkwijze van een behandeling permanente make-up?

Klik hier om de werkwijze te lezen stap voor stap.

Bekijk onderstaand filmpje om het proces stap voor stap te bekijken.

Medische cosmetica

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Het vervagen is afhankelijk van je leeftijd, huidtype en gekozen kleur. Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Het blijft dus raadzaam, permanente make-up regelmatig bij te werken. De richtlijn bij lichte kleuren, zoals wenkbrauwen, moeten na 1-2 jaar worden bijgewerkt. Donker kleuren, zoals eyeliner, zijn na 2 -3 jaar vaak verkleurd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Neen. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties. Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen. De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Neen. Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geef ik een aantal richtlijnen mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Op het einde van de behandeling neem ik die grondig met je door.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Neen. Bij Permanent Mooi hebt u de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Toch adviseren wij u graag welke kleur het best bij u past en het meest natuurlijke resultaat geeft. We maken vooraf altijd een tekening in potlood voordat we starten met de behandeling.

Komt medische cosmetica/ tatoeage in aanmerking voor vergoeding bij de ziektekostenverzekering?

In Nederland en België zijn de regelingen per verzekering verschillend.

Ik raad je aan om zelf contact op te nemen met de zorgverzekering over de eventuele voorwaarden die uw zorgverzekering/mutualiteit stelt aan vergoeding van deze behandeling. Voordat je informeert bij de zorgverzekeraar, neem eerst contact mij op zodat ik je kan instrueren.

 

Is een tepeltatoeage of een medische tatoeage pijnlijk?

De pigmentatie bij een tepeltatoeage is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat wordt waargenomen, is het getril van de apparatuur.

Bij de andere medische tatoeages geldt dat onaangename prikkels tot een absoluut minimum zijn te reduceren. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

Je kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift van een arts verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Kan ik onmiddellijk starten met de behandeling van een tepeltatoeage?

Allereerst voeren ik een uitgebreid telefonische consult met je nadat je bent doorverwezen door de plastische chirurg. Daarmee proberen ik inzicht te krijgen in je persoonlijke profiel en medische status. Dit is uitsluitend om de pigmentatie goed in kaart te brengen, want de vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen uiteindelijk het eindresultaat.

Er moet minstens 6 weken worden gewacht na de laatste operatie (tepelreconstructie). Er is toestemming nodig van de chirurg of arts. Je fysieke en mentale conditie moet in orde zijn en je moet er zelf klaar voor zijn. Dit is belangrijk want met de pigmentatie sluit je een hoofdstuk in je leven af. Niet dat je deze periode vergeet, maar je moet alle gebeurtenissen wel een plekje kunnen geven in je leven. Klik hier voor meer informatie over de tepeltatoeage.

Hoe werkt medische cosmetica?

Klik hier voor de werkwijze.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van medische cosmetica in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de huidoppervlakte. Het zijn minimaal 2 behandelingen met een pauze van 6 weken.