Veelgestelde vragen

Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, en medische tatoeage, de behandelingen die je bij Permanent Mooi kunt boeken. Er is veel mogelijk op het gebied van cosmetische en medische tatoeage. Het zou kunnen dat via andere kanalen, internet of kennissen toch blijft zitten met vragen. Neem deze veelgestelde vragen over permanente make-up en medische tatoeage nog eens door. Misschien vind je hier wel een antwoord. Staat jou antwoord of vraag er niet bij of is het nog onduidelijk wat het betekent als je permanente make-up of medische tatoeage laat aanbrengen? Neem dan gerust contact met me op. Dit doe je al met al eenvoudig door een gratis adviesconsult in te plannen.

Voordelen permanente make-up (PMU)? Lees het in de veelgestelde vragen permanente make-up

Permanente make-up, dat is vaak het einde van te korte en dunne wenkbrauwen, dunnere lippen of een treurige blik. Permanente wenkbrauwen is zorgeloos wakker worden en altijd op je mooist zijn en voelen. Deze make-up die minstens 1,5 tot 2 jaar blijft, is geschikt voor iedereen, elk huidtype, alle leeftijden en wensen. En dan is er ook op medisch gebied is veel mogelijk, denk hierbij aan inkleuren van littekens en een tepeltatoeage na borstkanker te hebben gehad.

Mogelijkheden permanente make-up en medische tatoeage

Er is veel mogelijk met permanente make-up en medische tatoeage waar bijvoorbeeld camouflage van vitiligo, ook mensen met alopecia en permanente make-up, zij krijgen weer wenkbrauwen en hun haartjes terug. Lees je je mee? Staat jouw vraag niet in de veelgestelde vragen over permanente make-up en medische tatoeage? Neem dan contact met me op. Ik doe er alles aan om jouw twijfel weg te nemen door deze lijst met veelgestelde vragen op te zetten. Deze vragen worden vaak tijdens een telefonisch consult of in de praktijk gesteld.

Reviews voor antwoorden

Naast antwoorden op veelgestelde vragen vind je misschien ook je antwoorden bij de lovende reviews. Want klanten vertellen de waarheid. Het is de meest waardevolle informatie op bijvoorbeeld Google voor iemand zoals jij, die zoekt naar antwoorden.

Permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Wat is Permanente make-up? Een veel gestelde vraag waarbij mensen ook wel eens vragen Wat is PMU? Dat is de afkorting van permanente make-up. Hier lees je onder andere wat het verschil is tussen permanente make-up en gewone make-up. En in het artikel over Wat is permanente make-up? lees je meer over de mogelijkheden die permanente make-up biedt.

Met een permanente make-up behandeling kun eyeliners en of wenkbrauwen door middel van pigmenten in de huid laten aanbrengen met behulp van een dunne naald of blade, voor het microblading, vlak onder de opperhuid. Het is een ideale oplossing voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) mooi en verzorgd wil zijn, zonder enige moeite.

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Nee hoor, gelukkig kan ik die voor je reduceren van onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

Je kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister. Bekijk het filmpje eens die ik maakte over permanente make-up en pijn hieronder.

Zijn er nadelen aan powder brow / ombre brows / poederwenbrauwen?

Poederwenkbrauwen, ook wel bekend als powder brow of ombre brows, zijn een geweldige optie voor iedereen die zoekt naar een duurzame oplossing voor wenkbrauwen. Je hoeft je wenkbrauwen niet meer bij te werken. In vergelijking met microblading hebben poederwenkbrauwen enkele minimale nadelen, ik noem ze hieronder:

  • Een van de nadelen is dat de behandeling langer kan duren dan microblading, meestal ongeveer 2-3 uur. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ luidt het gezegde. Dat geldt niet voor deze behandeling. Maar wel ‘Wie mooi wil zijn moet geduld hebben’. Het is belangrijk om te realiseren dat deze extra tijd nodig is om een gelijkmatig oppervlak te creëren dat er natuurlijk uitziet.
  • Een ander nadeel kan zijn dat de initiële kosten iets hoger kunnen uitvallen dan bij microblading.
  • Het effect van poederwenkbrauwen is anders dan bij microblading. Dat hoeft zeker geen nadeel te zijn. In plaats van individuele haartjes te tekenen, creëer ik juist een gelijkmatige, gepigmenteerde laag. Hierdoor ontstaat een zachtere en meer gepoederde look. Het eindresultaat kan echter zeer vergelijkbaar zijn met dat van microblading, vooral wanneer de haartjes van microblading samenkomen.
  • Het creëren van symmetrie kan iets uitdagender zijn bij poederwenkbrauwen, omdat er gewerkt wordt aan een groter oppervlak. Microblading daarentegen wordt luchtiger aangebracht, waardoor eventuele symmetrieproblemen minder zichtbaar zijn.

Lees meer over microblading en powder brow. Bekijk hier de algemene pagina over wenkbrauwen en de werkwijze.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van UV-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan Uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Lees meer over bijwerken en over vervagen van permanente make-up in het blog.

Is een tijdelijke tatoeage hetzelfde als permanente make-up?

Eigenlijk bestaat een tijdelijke tatoeage niet. Permanente make-up-pigmenten vervagen wel en vallen soms na verloop van tijd niet meer op tussen de wimpers en langs de liprand. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze minder diep in de huid worden gezet. Bij een tijdelijke tatoeage zal het pigment ook vervagen, maar het verdwijnt nooit helemaal. Er blijft dus altijd een wazige vlek in de huid achter. Dat is de reden waarom ik geen tijdelijke tatoeages plaats.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties.

Daarnaast is de apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken anders dan bij een gewone tatoeage. In het filmpje leg ik het nog eens haarfijn uit.

Is een behandeling met permanente make-up duur?

Permanente make-up professioneel laten aanbrengen is niet goedkoop. Maar wat is duur als je merkt wat je ervoor terug krijgt. Velen gingen je voor. Vaak hoor ik na de behandeling: Dat had ik veel eerder moeten doen. Tja, wat is dan duur… ik weet dat je leven kostbaar is. en als je jezelf gemak en comfort kan geven met permanente make-up en medische tatoeage, waarom niet?

Zo sta je elke ochtend op met een stralend en sprekend gezicht. En ook na het zwemmen, sporten of andere inspanning zit uw make-up perfect. Bij permanente make-up gaat het dus niet zomaar om een lijntje. Je gaat naar huis met een portie zelfvertrouwen, dagelijks comfort en de luxe van een altijd stralend gezicht. Dat en meer lees je in het blog.

Is permanente make-up gevaarlijk?

Nee, permanente make-up is niet gevaarlijk. Er is altijd, zoals altijd bij behandelingen, een kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Ik leg je alles uit tijdens een gratis telefonisch consult. Mijn praktijk en materialen die ik gebruik voldoen aan de eisen die worden gesteld door de overheid. Ik heb een vergunning van de GGD.

Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?

Ja. Je kunt nog altijd extra feest-make-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht meer aanzetten. Permanente make-up accentueert je natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen is altijd leuk voor een avondje uit.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde eindresultaat. Door natuurlijke cel vernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas goed zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Na de behandeling kun je met een gerust hart over straat.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Ik geef je instructies mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Na afloop van de behandeling neem ik alle richtlijnen grondig met je door.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal zijn voor het aanbrengen van van permanente make-up 2 behandelingen van 1,5 tot 2 uur nodig. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het te behandelen huidoppervlak. Ook dat bespreken we vooraf, dan weet je waar je aan toe bent.

Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?

Bij Permanent Mooi start elke behandeling met een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar en jouw medische achtergrond kennen. Samen bepalen we de methode die voor jou het beste en meest natuurlijke resultaat zal opleveren.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Ik gebruik tal van kleuren die passen bij alle soorten huidtypes. Ik adviseer je graag welke kleur het best bij jouw huid en kleur past. Zo zet ik natuurgetrouw de permanente make-up.

Hoe ziet een behandeling permanente make-up eruit?

Die informatie over de werkwijze vind je op mijn site, pagina werkwijze  voor permanente make-up stap voor stap.

Twijfel je nog? Lees de reviews, meer dan 1000 mannen en vrouwen gingen je voor.

Medische tatoeage

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit af. Het vervagen is afhankelijk van je huidtype, gekozen kleur en leeftijd. Veelvuldige blootstelling aan UV-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Het blijft dus raadzaam, permanente make-up regelmatig bij te werken. De richtlijn bij lichte kleuren, zoals wenkbrauwen, wordt bijwerken na 1-2 jaar aanbevolen. Donkere kleuren of bijvoorbeeld een eyeliner blijven ongeveer 2 -3 jaar permanent mooi.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Bij de behandelingen tatoeages en permanente make-up, wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid heel erg dun en is dus zorgvuldigheid noodzakelijk.

Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend. Bekijk het filmpje dat ik maakte over het verschil tussen permanente make-up en een gewone tatoeage.

Is het eindresultaat van medische tatoeage, litteken inkleuren of tepeltatoeage, meteen zichtbaar?

De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Ik leg je natuurlijk alles vooraf uit tijdens een gratis telefonisch consult.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Na het aanbrengen van  de medische tatoeage zoals littekens inkleuren hoef je niets speciaals te doen. Als alleen heel goed verzorgen, niet te nat maken en dergelijke. Ik geef je de richtlijnen mee zodat je goed voor je tatoeage kunt zorgen. Dat komt het eindresultaat ten goede. Ik neem dit en de hele behandeling grondig met je door.

Moet ik zelf de kleur bepalen bij medische tatoeage zoals een litteken inkleuren?

Bij Permanent Mooi heb je de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Door mijn jarenlange ervaring adviseer ik welke kleur het best bij je huid past en het meest natuurlijke resultaat geeft.

Wordt medische tatoeage in aanmerking vergoed door de zorgverzekering?

In Nederland en België is de regelgeving per verzekering verschillend.

Ik raad je aan om zelf contact op te nemen met de zorgverzekering over de voorwaarden die jouw zorgverzekering/mutualiteit stelt aan vergoeding van deze behandeling. Voordat je informeert bij de zorgverzekeraar, neem eerst contact mij op zodat ik je daarbij kan helpen.

 

Is een tepeltatoeage of een medische tatoeage pijnlijk?

De pigmentatie bij een tepeltatoeage is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat mijn cliënten voelen is de vibratie van de apparatuur.

Dankzij mijn nieuwste apparatuur en een kalmerende crème, is pigmentatie ofwel tatoeage nagenoeg pijnloos. Je mag altijd vooraf een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan.

Ben je ongesteld? Dan kan het aanbrengen van permanente make-up en medische tatoeage pijnlijker zijn.

Ik adviseer geen alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de gevoeligheid.

Je kunt ook vooraf zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Kan ik onmiddellijk starten met de behandeling van een tepeltatoeage?

Allereerst hebben wij een uitgebreid telefonisch consult nadat je bent doorverwezen door de plastische chirurg. Daarmee probeer ik inzicht te krijgen in je persoonlijk profiel en medische status. Dan kan ik de pigmentatie goed in kaart brengen, want de vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen uiteindelijk het resultaat.

Je moet minimaal 6 weken wachten na de laatste operatie (tepelreconstructie), er is toestemming nodig van de chirurg of arts en je fysieke en mentale conditie moeten in orde zijn. En als je er zelf klaar voor bent sluit je een hoofdstuk van je leven af met deze medische tatoeage. Niet dat je deze periode vergeet, maar je moet het wel een plekje geven. Klik hier voor meer informatie over de tepeltatoeage.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van medische cosmetica in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het huidoppervlak. Er zijn minimaal 2 behandelingen nodig met een tussenpauze van 6 weken.

Wanneer kan je een brandwondlitteken inkleuren met permanente make-up?

Wanneer je  kan starten met inkleuren van een brandwondlitteken met medische tatoeage is afhankelijk van het soort litteken en de graad van de verbranding. Meer informatie over verschillende stadia en soort littekens vind je op de pagina over Inkleuren littekens. Meer over brandwonden en hoe ik iedere behandeling afstem met de behoefte lees je in het blog Een oplossing voor littekens door brandwonden.

Kunnen littekens worden gecamoufleerd met permanente make-up?

Ja, littekens kun je laten inkleuren met permanente make-up. Dat noem je ook wel medische tatoeage, ofwel dermopigmentatie. Maar, niet elk litteken is geschikt voor permanente make-up, meer daarover lees je bij Inkleuren van littekens.


Ben ik geschikt voor Permanente Make-up?
Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de TEST!
Ben ik te oud voor PMU?
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw
Hoe teken je een perfecte wenkbrauw?
PMU wenkbrauwen tekenen
Download nu de handleiding
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.