Veelgestelde vragen

Permanente make-up

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Nee hoor, gelukkig kan ik die voor je reduceren van onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

Je kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister. Bekijk het filmpje eens die ik maakte over permanente make-up en pijn.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van UV-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan Uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Lees meer over bijwerken en over vervagen van permanente make-up in het blog.

Is een tijdelijke tatoeage hetzelfde als permanente make-up?

Eigenlijk bestaat een tijdelijke tatoeage niet. Permanente make-up-pigmenten vervagen wel en vallen soms na verloop van tijd niet meer op tussen de wimpers en langs de liprand. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze minder diep in de huid worden gezet. Bij een tijdelijke tatoeage zal het pigment ook vervagen, maar het verdwijnt nooit helemaal. Er blijft dus altijd een wazige vlek in de huid achter. Dat is de reden waarom ik geen tijdelijke tatoeages plaats. Lees hier hoe ik werk.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties.

Daarnaast is de apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken anders dan bij een gewone tatoeage. In het filmpje leg ik het nog eens haarfijn uit.

Is een behandeling met permanente make-up duur?

Permanente make-up professioneel laten aanbrengen is niet goedkoop. Maar wat is duur als je merkt wat je ervoor terug krijgt. Velen gingen je voor. Vaak hoor ik na de behandeling: Dat had ik veel eerder moeten doen. Tja, wat is dan duur… ik weet dat je leven kostbaar is. en als je jezelf gemak en comfort kan geven met permanente make-up en medische tatoeage, waarom niet?

Zo sta je elke ochtend op met een stralend en sprekend gezicht. En ook na het zwemmen, sporten of andere inspanning zit uw make-up perfect. Bij permanente make-up gaat het dus niet zomaar om een lijntje. Je gaat naar huis met een portie zelfvertrouwen, dagelijks comfort en de luxe van een altijd stralend gezicht. Dat en meer lees je in het blog.

Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?

Ja. Je kunt nog altijd extra feest-make-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht meer aanzetten. Permanente make-up accentueert je natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen is altijd leuk voor een avondje uit. Test zelf of je wel geschikt bent voor permanente make-up.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde eindresultaat. Door natuurlijke cel vernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas goed zichtbaar na 3 tot 5 weken. Lees alles over de werkwijze, nazorg en vervolg afspraak op deze pagina.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geef ik je instructies mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Na afloop van de behandeling neem ik alle richtlijnen grondig met je door. Zorg goed voor je permanente make-up, dan heb je er langer plezier van.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal zijn voor het aanbrengen van van permanente make-up 2 behandelingen van 1,5 tot 2 uur nodig. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het te behandelen huidoppervlak. Ook dat bespreken we vooraf, dan weet je waar je aan toe bent.

Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?

Bij Permanent Mooi start elke behandeling met een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar en jouw medische achtergrond kennen. Samen bepalen we de methode die voor jou het beste en meest natuurlijke resultaat zal opleveren. Je maakt eenvoudig online deze afspraak zelf.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Ik gebruik tal van kleuren die passen bij alle soorten huidtypes. Ik adviseer je graag welke kleur het best bij jouw huid en kleur past. Zo zet ik natuurgetrouw de permanente make-up.

Is permanente make-up wel veilig?

Ja, ik werk met een uiterst veilig pigmentatieapparatuur en volledig goedgekeurde kleurpigmenten. Veiligheid en hygiene zijn belangrijk om de behandeling te laten slagen. Zorgvuldig teken ik jouw wenkbrauw of eyeliner, maar ook camoufleer ik littekens en zet ik een tepel tatoeage.

Bekijk hier de registratie bij de GGD.

.

Hoe werkt het, wat is de werkwijze van een behandeling permanente make-up?

Lees de werkwijze  voor permanente make-up stap voor stap.

Twijfel je nog? Lees de reviews, meer dan 1000 mannen en vrouwen gingen je voor.

Medische tatoeage

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit af. Het vervagen is afhankelijk van je huidtype, gekozen kleur en leeftijd. Veelvuldige blootstelling aan UV-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter de gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen. Het blijft dus raadzaam, permanente make-up regelmatig bij te werken. De richtlijn bij lichte kleuren, zoals wenkbrauwen, wordt bijwerken na 1-2 jaar aanbevolen. Donkere kleuren, zoals eyeliner, verkleuren vak na 2 -3 jaar. Lees alles over vervagen en bijwerken van permanente make-up in het blog.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Bij beide behandelingen, tatoeages en permanente make-up zetten, wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties. Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend. Bekijk het filmpje dat ik maakte over het verschil tussen permanente make-up en een gewone tatoeage.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen. De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Neen. Na het aanbrengen van de permanente make-up hoef je geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geef ik een aantal richtlijnen mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Op het einde van de behandeling neem ik die grondig met je door.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Neen. Bij Permanent Mooi heb je de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Door mijn jarenlange ervaring adviseer ik je graag welke kleur het best bij je huid past en het meest natuurlijke resultaat geeft. We tekenen jouw make-up wens vooraf altijd met kohlpotlood voordat we starten met de behandeling.

Komt medische cosmetica/ tatoeage in aanmerking voor vergoeding bij de ziektekostenverzekering?

In Nederland en België is de regelgeving per verzekering verschillend.

Ik raad je aan om zelf contact op te nemen met de zorgverzekering over de voorwaarden die jouw zorgverzekering/mutualiteit stelt aan vergoeding van deze behandeling. Voordat je informeert bij de zorgverzekeraar, neem eerst contact mij op zodat ik je kan instrueren.

 

Is een tepeltatoeage of een medische tatoeage pijnlijk?

De pigmentatie bij een tepeltatoeage is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat wordt waargenomen, is de vibratie van de apparatuur.

Bij de andere medische tatoeages geldt dat onaangename prikkels tot een absoluut minimum zijn te reduceren. Dat kan dankzij mijn computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. Je mag altijd vooraf een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Géén alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

Je kunt ook vooraf zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf goed en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Kan ik onmiddellijk starten met de behandeling van een tepeltatoeage?

Allereerst hebben wij een uitgebreid telefonisch consult nadat je bent doorverwezen door de plastische chirurg. Daarmee probeer ik inzicht te krijgen in je persoonlijk profiel en medische status. Dit is uitsluitend om de pigmentatie goed in kaart te brengen, want de vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen uiteindelijk het eindresultaat.

Je moet minimaal 6 weken wachten na de laatste operatie (tepelreconstructie). Er is toestemming nodig van de chirurg of arts. Je fysieke en mentale conditie moet in orde zijn en je moet er zelf klaar voor zijn. Dit is belangrijk want met de pigmentatie sluit je een hoofdstuk in je leven af. Niet dat je deze periode vergeet, maar je moet het wel een plekje geven. Klik hier voor meer informatie over de tepeltatoeage.

Hoe werkt medische cosmetica?

Klik hier voor de werkwijze.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van medische cosmetica in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de grootte van het huidoppervlak. Er zijn minimaal 2 behandelingen nodig met een tussenpauze van 6 weken.