Alopecia

Je merkt dat je haar verliest. Zomaar opeens vallen de haren uit. Ook zie je plotseling meer haren in het douchputje, je wordt wat ongeruster. Haar op je hoofd wordt dunner, kale plekken. Ook anderen zien haarverlies bij jou en stellen vragen of je wel in orde bent… In je gezicht lijken je wenkbrauwen minder vol en je vermoedt dat je ook meer wimpers dan normaal verliest. Wat is er aan de hand?

Na een bezoek aan de huisarts of specialist blijk je de auto-immuunziekte te hebben: alopecia.

Wat is alopecia?

Gemiddeld op een dag verlies je 100 haren. Dat wordt vanzelf weer aangevuld en het is heel normaal dat je door de dag heen haren verliest. Maar wanneer je ineens veel haar op een bepaalde locatie verliest, kan het te maken hebben met een vorm van alopecia. Er is dan sprake van kaalheid op verschillende plekken op je lichaam. Deze haaruitval wordt veroorzaakt door een aanval van het eigen immuunsysteem op de haarworteltjes. Waarom deze auto-immuunziekte ontstaat en waardoor ons eigen immuunsysteem zich tegen ons eigen gezonde lichaam keert is onduidelijk. Het komt ongeveer bij 2 op de 100 mensen voor, zowel mannen als vrouwen kunnen het krijgen.

Met permanente make-up, ook wel dermatopigmentatie , scalp pigmentatie of micro haar pigmentatie genoemd, krijg je je uitstraling terug. Je voelt je direct beter. Je haalt de ziekte er niet mee weg, maar je verzacht het.

Wenkbrauwen en haarverlies

Bij sommige vormen van alopecia (haaruitval) worden de wenkbrauwen kaal, ook wel eyebrow alopecia genoemd, vaak is dan sprake van alopecia areata. Zo zijn er nog tal van andere vormen van alopecia die iets zeggen over de haaruitval en de locatie van haarverlies.

Het is heel vervelend wanneer je te maken hebt met deze vorm van haaruitval, het raakt je emotioneel, het is verontrustend en verlies van veel haar kan zelfs paniek veroorzaken. Wenkbrauwen zonder haar mist expressie. Wenkbrauwen met minder of geen haar, veranderen je uitstraling en je ziet er ‘ziek’ uit.

Heb jij alopecia en wil jij er iets aan doen?

Wil je het liefst weer je uitstraling terug?

Maak dan nu online een afspraak en straal weer!

Jong meisje met alopecia

Je verliest vaak haren als je alopecia hebt bij wenkbrauwen én wimpers. Zoals bij dit meisje. Ze kwam in mijn praktijk samen met haar moeder. Want als ouder wil je toch dat je kind zorgeloos puber mag zijn! Ze was amper 16 en had last van extreem haarverlies. Zie het verschil hieronder.

Alopecia voor behandeling Voor
Alopecia na behandeling Na

In het voorjaar 2022 is ze opnieuw bij mij geweest om de permanente make-up bij te werken. Je haalt de ziekte niet weg, maar je maakt het dragelijk. Dus knap je mentaal ervan op! Je kunt er beter mee omgaan en dat geeft zelfvertrouwen. Lees het blog dat ik over alopecia en jong zijn.

Alopecia Behandeling haarverlies
Permanente make-up is net dat steuntje in de rug om je weer zorgeloos en energiek te voelen
Janny Hanegraaf

Deze afbeelding hieronder is van een man, hij kwam uit Amsterdam naar mijn praktijk om zijn uitstraling te verbeteren, zodat alopecia niet langer zijn leven beïnvloedt.

Alopecia behandelen Voor
Alopecia behandelen Na

Leeftijd speelt geen rol bij alopecia. Iedereen kan het krijgen op het lichaam, in het gezicht en op het hoofd. Permanente make-up werkt ondersteunend, ook op bij kaalheid op het hoofd. Ik zet dan puntjes pigment daar waar sprake is van haaruitval.

dit is een foto van man met alopecia, geen of nauwelijks wenkbrauw haar Voor
dit is het beeld na de behandeling vna man met alopecia, nu wel mooi getekende haartjes niet van echt te onderscheiden wenkbrauwen Na

Voordelen permanente make-up bij alopecia

  • energieker gevoel
  • gevoel van trots
  • je hebt je uitstraling terug
  • alopecia beïnvloed minder jouw leven
  • ervaart meer zelfvertrouwen
  • blij met mij

Je bent jong en wordt geconfronteerd met een ziekte. Het komt zomaar op je pad. Dat was de ervaring van deze jongen.

Alopecia wenkbrauwen voor behandeling haarverlies

Na aarzelen heeft hij toch besloten permanente make-up te laten aanbrengen. Hij voelde zich direct beter en hij mag weer zorgeloos jong zijn.

Alopecia wenkbrauwen na behandeling haarverlies

Ik heb alopecia…

En ik wil mijn uitstraling terug.

Ik maak nu een afspraak voor een gratis telefonisch adviesconsult

Jij wilt meer informatie

Jij laat niet zomaar iets in je gezicht doen en je wilt eerst weten wie ik ben. Tenminste, dat kan ik me zo voorstellen. Lees dan hier meer over mij. Wil jij meer informatie of jouw persoonlijke situatie bespreken? Dat is helemaal goed. Ik bekijk en bespreek wat jij wilt weten en wat jouw wens is. Dat kan, als je dat wilt, door even te (video)bellen.

Bel me ➡️ (00 31) (06) 13 22 31 31 of liever nog, maak online een afspraak voor een gratis telefonisch consult.

Permanent Mooi – jouw specialist voor permanente make-up

Al ruim 16 jaar in het vak, meer dan 1000 vrouwen én mannen heb ik behandeld. Alléén permanente make-up en medische tatoeage, ik ben geen schoonheidsspecialiste.

Andere voorbeelden van medische tatoeage:

Littekens camoufleren

Tepel en tepelhoftatoeage


Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.