Permanente make-up wenkbrauwen en wimpers bij haaruitval door kankerbehandelingen

De ziekte kanker en de vaak bijbehorende behandelingen, zoals chemo na operatie of bestralingen, kan een emotionele, mentale en fysieke achtbaan zijn. Vaak heb je dan ook te maken met bijwerkingen. Een bijwerking van chemokuur kan haaruitval zijn. Vaak denken we dan aan haarverlies op je hoofd waardoor je een pruik moet dragen. Het verlies van wimpers na chemo en wenkbrauwen na kankerbehandelingen wordt weleens vergeten. Toch heeft het verlies van wenkbrauwhaar en wimperhaar zoveel impact op je mentaal en emotionele herstel na kanker. Want je uiterlijk verandert door haaruitval bij wimpers en wenkbrauwen, en het heeft ook invloed op je zelfbeeld, zelfvertrouwen en totale welzijn. En zelfvertrouwen, geloven in je eigen power, die heb je juist nodig om goed te kunnen herstellen van kanker.

Cliënten na kanker in mijn praktijk

Ik herken en erken dit gevoel van onzekerheid, verdriet en laag zelfbeeld door haarverlies. Ik heb zoveel mensen geholpen met permanente make-up na kanker of juist cosmetische tatoeage voor de chemokuur. Permanent Mooi Den Bosch is de praktijk waar ik cliënten ontvang. Ik begrijp dat de impact van deze veranderingen in het gezicht die veel verder gaat dan fysiek. Daarom is permanente make-up voor wenkbrauwen en wimperlijn een oplossing, of in ieder geval een grote stap in de goede richting naar het herstel van je uiterlijke straling én je innerlijke kracht.

Herstel je zelfvertrouwen voor, tijdens en na kankerbehandelingen
Janny Hanegraaf

In de tarievenlijst vind je een speciaal tarief voor mensen met kanker, na kanker, voor chemokuren.

Ik vertel je graag de mogelijkheden in een telefonisch consult

Boek dit GRATIS consult

Haaruitval en zelfbeeld gaan samen

Het verlies van wimpers en wenkbrauwen na kanker en chemokuren is niet alleen een fysieke verandering, maar heeft ook diepgaande emotionele en psychologische gevolgen. Wimpers en wenkbrauwen helpen jou uitdrukken hoe je je voelt, zetten kracht bij wat je wilt vertellen en vormen samen de balans in je gezicht. Wanneer je deze gezichtskenmerken verliest, kan dit gevoelens van onzekerheid en zelfverlies veroorzaken. Het creëren van haartjes of in de wimperrand stipjes zetten zodat het lijkt op haartjes, is niet alleen een stap naar het herpakken van je uiterlijke zelf, maar ook naar het versterken van je innerlijke zelf.

Een stralende oplossing – permanente make-up

Door mijn ervaring begrijp ik hoe complex het kan zijn en weet ik door de verhalen van cliënten hoe de uitdagingen die gepaard gaan met haaruitval door kankerbehandelingen. De gespecialiseerde permanente make-uptechnieken en materialen die ik gebruik, ondersteunen het herstel van je natuurlijke schoonheid en ongemerkt sterkt de behandeling je zelfvertrouwen.

De veelzijdige voordelen van permanente make-up

Het kiezen voor permanente make-up als oplossing voor haaruitval door kankerbehandelingen heeft veel voordelen. Ik noem er een paar:

  • Herstel je zelfvertrouwen – je zelfvertrouwen krijgt een boost, waardoor je je direct beter voelt
  • Tijdsbesparing – dagelijkse make-uproutines voor wenkbrauwen en wimpers zijn verleden tijd. Je kunt direct genieten van een stralend uiterlijk
  • Natuurlijk resultaat – een natuurlijke uitstraling die perfect past bij je gezichtsvorm en stijl is het resultaat
  • Langdurig – permanente make-up biedt comfort en gemak ongeveer 1,5 tot 2 jaar. Daarna is bijwerken een optie
  • Bestand tegen water – of je nu zwemt, sport of in de regen loopt, je permanente make-up blijft intact
  • Individuele aanpak – samen zorgen we voor een mooi resultaat, persoonlijk en natuurlijk. Ik streef ernaar jouw spiegelbeeld de jouw weer te maken

Stap naar herstel en glans in je gezicht

Ik begrijp dat iedereen een uniek is en dat vaak ook de behandelingen tegen kanker kunnen variëren. Niemand is hetzelfde. Dat geldt ook voor de behandeling permanente make-up na kanker, permanente make-up voor chemo en nabehandelingen. Het liefst begin ik met een gratis telefonisch consult, waarin ik luister naar je behoeften, twijfel en zorgen. Ik vertel je dan ook graag over hoe ik werk en hoe de behandeling verloopt. Steeds vaker beeldbellen we, zodat ik direct kan zien waar het om gaat.

Tijdens de permanente make-up behandeling

Nadat de afspraak is gepland, ontwerpen we zorgvuldig de gewenste vorm en kleur van je wenkbrauwen en wimpers voordat we de permanente make-up aanbrengen. Daarbij kijken we naar het herstel van jouw uitstraling, zowel uiterlijk als innerlijk. De hele werkwijze voor een behandeling permanente make-up heb ik beschreven. Daarnaast krijg je veel tips mee na de behandeling.

Bekijk voor en na foto’s uit de praktijk

Voor en na foto’s om de kracht van permanente make-up

Een openhartige video van Janny en Kim, ze liet haar wenkbrauwen tatoeëren vóór en tijdens de chemokuren om zo haar uiterlijk te behouden.

Neem contact op voor herstel van je eigen ik en zie een stralende toekomst

Ben je klaar om je stralende zelf terug te vinden voor, tijdens of na kankerbehandelingen en chemokuren? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend telefonisch consult. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je zelf ervaren hoe ik permanente make-up zie. Want het is veel meer dan alleen een fysieke verandering of het creëren van een schoonheidsideaal of trend.  Het is een stap naar herstel, veerkracht en hernieuwd zelfvertrouwen.

Neem vandaag de eerste stap naar herstel en hernieuwd zelfvertrouwen.

Boek nu je consult en ontdek hoe permanente make-up je kan helpen stralen tijdens en na kankerbehandelingen.

Maak online een afspraak

Haarserum voor bevorderen haargroei na kankerbehandelingen

Naast permanente make-up zijn er mogelijkheden die je kan toepassen om je haargroei te bevorderen. Je kan iets doen voor je wimpers na chemo en wenkbrauwen na kankerbehandelingen. Een daarvan is een haarserum. Want de vraag die je vaak hoort is ‘hoe snel groeien haartjes weer terug na een chemo’?

Haaruitval van wenkbrauwen en wimpers na chemokuur, na behandeling van kanker

Er is veel te lezen over dit onderwerp, vooral over haarverlies op het hoofd na kankerbehandelingen. Lees hieronder een paar veel voorkomende vragen over haarverlies van bijvoorbeeld wimpers en wenkbrauwen. Ik hoop je een beetje op weg te helpen.

Hoe groot is de kans dat wenkbrauwen uitvallen na chemokuur?

De kans dat je wenkbrauwen uitvallen na chemo hangt voornamelijk af van het type chemotherapie dat je krijgt. De behandelend arts kan aangeven dat er een risico is op aanzienlijk haarverlies, en dat geldt dus ook voor wenkbrauwen en wimpers. Je moet weten dat het verlies van hoofdhaar, ook betekent dat je wenkbrauwen en wimpers zal verliezen. Soms worden de wenkbrauwen bijvoorbeeld dunner of anders van vorm.

Wat ook kan: zelf de wenkbrauw tekenen

Het lijkt soms ingewikkelder dan het is. Ik help je een handje. Vanaf nu teken jij de perfecte wenkbrauw helemaal zelf. Iets wat je zelf nog kan, hoef ik niet permanent aan te brengen.

Zorgen voor jezelf zonder zorgen – GRATIS

Download NU de handleiding

En ontdek hoe je jezelf kan helpen je schoonheid en zelfvertrouwen te herstellen

Wanneer vallen de wenkbrauwen en wimpers uit?

Wenkbrauw- en wimperhaartjes vallen vaak uit tijdens chemo nadat het hoofdhaar al is uitgevallen. Soms kan het gelijktijdig gebeuren of later in de chemokuur. Ook veel later bijvoorbeeld na een maand nadat de laatste chemo achter de rug is.

Jeuk en irritatie wenkbrauwen

Tijdens de kuren, behandelingen tegen kanker, maar ook erna kunnen wenkbrauwen jeuken of geïrriteerd aanvoelen. Bespreek dit zeker met je behandelend arts of bijvoorbeeld de assistent. In overleg kunnen ze je helpen en onderzoeken hoe dit komt. En zelf zorgen voor verlichting van jeuk en irritatie rondom je ogen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met hydraterende crèmes.

Hoe groeit een wenkbrauw na chemo weer aan?

Iedereen is anders, dus ook de reactie van het lichaam op chemokuren en het herstel erna. Groei en ontwikkeling van wenkbrauw haartjes en wimperhaartjes na chemo-behandelingen wisselt ook van persoon tot persoon. Sommige mensen merken binnen een maand na het einde van de chemo dat de wenkbrauwhaartjes weer groeien. En anderen duurt het veel langer, soms wel twee maanden voordat de haartjes weer een beetje terug groeien.

Kan het dat wenkbrauw en wimperhaartjes meerdere keren uitvallen?

Ja, helaas, het gebeurt weleens dat wenkbrauwen en wimperhaartjes voor de tweede keer uitvallen. Door de chemotherapie bij kanker is de groeicyclus van de wenkbrauw en wimpers verstoord. Na 6 tot 8 weken, kunnen de wenkbrauwen dunner worden en opnieuw uitvallen. Dit is normaal, maar wil niet zeggen dat dat altijd gebeurt. De uitval van wenkbrauwhaartjes in principe tijdelijk. Je zou kunnen starten met een wenkbrauwserum om het herstelproces te ondersteunen. Ik gebruik ook een serum om te kijken of het mijn haargroei ondersteunt en bijdraagt aan volume. Ik ben blij met dit merk en raad het je aan te proberen (na overleg met behandelend arts).

bevorderen haargroei bijvoorbeeld een superlash voor wimpers - in het teken van chemo en permanente make-up en haarverlies

Wat is het effect van hormonale therapie op haaruitval?

Bij borstkanker kan hormonale therapie worden toegepast en die medicijnen kunnen ook haaruitval als bijwerking hebben. Helaas helpt dan een wenkbrauwserum minder of helemaal niet. Overleg de mogelijkheden van ondersteuning met jouw behandelend arts en vraag alles over mogelijke haaruitval bij hormonale therapie.

Kun je na de chemokuur direct beginnen met wenkbrauwen permanente make-up?

Als je permanente make-up voor wenkbrauwen na kankerbehandelingen wil laten zetten tijdens of vlak na de chemokuur, raad ik je aan altijd even navraag te doen bij je behandelend arts. Wat ook kan is tijdens de herstelperiode na chemo zelf je wenkbrauwen tekenen op een natuurlijke manier.  Er zijn veel producten beschikbaar om dit te doen. Als je niet weet hoe je dat precies doet, dan kun je de handleiding downloaden die ik je gratis aanbiedt.

Zijn de wenkbrauwhaartjes dunner of anders van kleur geworden?

Dan kan het verven van je wenkbrauwen een optie zijn. Overleg met een professionals voordat je besluit om je wenkbrauwen te verven, het kan invloed hebben op de wenkbrauwharen.

Heb jij geen zin in een permanente make-up behandeling maar wil je wel alles leren over het tekenen van de perfecte wenkbrauw?

Download nu de handleiding

Ja! Ik schrijf me nu in voor de nieuwsmail

Dan ben ik op de hoogte van alle aanbiedingen

Ik meld mij aan!