Permanente make-up stap voor stap de werkwijze

Hoe werkt het zetten van permanente make-up precies?

Voor je besluit om permanente make-up aan te laten brengen laat je je goed adviseren over hoe het in zijn werk gaat. Tijdens een adviesconsult bespreken we jouw wensen.

Procedure Permanente make-up

Ik heb een uitgebreid gesprek met je om je beter te leren kennen en om jouw wensen in kaart te brengen. We nemen de tijd om al jouw vragen te beantwoorden. Het is belangrijk dat je volledig achter je keuze voor permanente make-up staat.

Voorbereiding voor behandeling – goed om te weten

  • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid
  • Nuttig geen alcohol, cafeïne of aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving
  • Je kunt geen lenzen dragen tijdens de behandeling. Neem je lensproducten en eventueel bril mee
  • Je mag vooraf een pijnstiller innemen, zoals paracetamol

Stap 1

Je komt voor de behandeling opgemaakt naar mijn praktijk. Ik zie dan hoe jij de PMU graag wilt. Lukt dat niet of vind je het lastig de juiste vorm te tekenen, dan maken we samen de tekening die past bij jouw gezicht.

Stap 2

Vervolgens  ‘teken’ ik je wenkbrauwen, eyeliner of lippen in de juiste vorm. Ik houd rekening met jouw gezicht en wat bij je past. Voor de eyeliner maak ik gebruik van verschillende soorten, de keuze is zeer uitgebreid. Je leest het in het blog dat ik erover schreef.

Stap 3

Daarna breng ik een verdovende zalf aan die enige tijd nodig heeft om in te werken. Daarna pigmenteer ik vrijwel pijnloos.

Je kunt ook zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Stap 4

Ik start met injecteren van de pigmenten. Het is fijn wanneer je dan rustig en ontspannen blijft liggen. Ik kies vooraf de kleur uit, soms zijn dat er meer dan 1, ik kijk altijd naar wat bij jouw gezicht past. De ultrafijne naaldjes injecteren heel nauwkeurig en zorgvuldig de pigmenten.

Voor de wenkbrauw
In mijn praktijk gebruik ik gereedschap dat bestaat uit een mesje met 12 aan elkaar geklemde naaldjes. De naaldjes worden in pigment gedrenkt. Met de hand teken ik haartje voor haartje ondiep in de huid. Zo blijft een restje pigment achter onder de huid en die vormen de wenkbrauw. De huid wordt minimaal belast en na genezing zie je een verfijnde compositie van haartjes.

Alle behandelingen worden uitgevoerd met , de apparatuur zijn modern en toegespitst op subtiel en natuurlijk aanbrengen van haartjes of andere structuren op de huid.

Stap 5

Je mag natuurlijk tijdens de behandeling in de spiegel meekijken. De 1e behandeling duurt ongeveer 1,5 uur, daarna kun je het resultaat bewonderen.
Je krijgt instructies mee naar huis voor de verzorging van de behandelde huid. De speciale verzorgende crème krijg je mee. We maken een afspraak voor de 2e behandeling, die op exact dezelfde manier verloopt als de 1e behandeling.

Direct na de behandeling

Lees op de pagina Tips na de behandeling alles over het verzorgen van de behandelde huid en hoe je ervoor kan zorgen om lang plezier te hebben van de aangebrachte PMU. 

Ben je enthousiast geworden, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsconsult.

Permanent Mooi is eenvoudig te bereiken en vind je op loopafstand van het Centraal Station in Den Bosch.

Afspraak maken


Ben ik geschikt voor Permanente Make-up?
Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de TEST!
Ben ik te oud voor PMU?
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw
Hoe teken je een perfecte wenkbrauw?
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw
Download nu de handleiding
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw