Werkwijze

Hoe werkt het plaatsen van permanente make-up precies?

procedure permanente make-up:

Allereerst voeren wij een uitgebreid gesprek met u, om zeker te weten wat u precies wilt. U kunt dan al uw vragen stellen. We nemen alle tijd voor u, want we vinden het belangrijk dat u daarin alle ruimte krijgt. Zodat u voor de volle honderd procent achter uw keuzes kunt staan.

wenkbrauwen stap voor stap werkwijze en impressieHoe gaat het in zijn werk?

Voor een eyeliner, wenkbrauw of lipbehandeling is het gewenst dat u zich opmaakt zoals u dat zelf graag zou zien in permanente make-up. In de voorbereiding naar het pigmenteren gebruiken we namelijk graag uw eigen tekening als uitgangspunt.

Waar moet u op letten voordat de behandeling begint?
  • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid.
  • Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.
  • Lensdragers mogen hun lenzen tijdens de behandeling niet dragen. Zorg voor de nodige lensproducten en neem ook uw bril mee.
  • U mag op voorhand een pijnstiller innemen, zoals paracetamol of dafalgan.

 

Vlak voor de behandeling wordt een kalmerende crème aangebracht op het desbetreffende gebied. U kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift van een arts verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

 

1e behandeling:
Uw wenkbrauwen, eyeliner of lippen worden allereerst in de juiste vorm ‘getekend’, zodat u het gewenste resultaat krijgt. Daarna wordt er een verdovende zalf aangebracht. Terwijl u wacht tot de zalf is ingewerkt, kunt u even ontspannen. Vervolgens gaan we pigmenteren, wat vrijwel pijnloos is dankzij de zalf. Het is belangrijk dat u rustig en ontspannen blijft liggen.

Het pigment wordt heel nauwkeurig en zorgvuldig geïnjecteerd met een ultra fijn en nieuw naaldje. Eventueel worden meerdere kleuren pigment gebruikt. Voor deze behandeling gebruiken we een permanente make-upmachine of handmodules. Altijd met een steriele naaldmodule: voor elke behandeling gebruiken we om hygiënische redenen een nieuwe verpakking. De verschillende soorten naaldmodules en kleurpigmenten resulteren in het door u gewenste effect.

Na ongeveer 1,5 uur kunt u het resultaat bewonderen. U krijgt instructies mee naar huis hoe u de behandelde huid thuis moet verzorgen, met een crème die u mee krijgt. Tevens maken we een afspraak voor de 2e nabehandeling, die op exact dezelfde wijze verloopt als de 1e behandeling.

Let u op het volgende:

  • Het pigment is aanvankelijk feller en donkerder dan de kleur die overblijft na de genezingsperiode.
  • Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes een optisch donkerder beeld.
  • De gepigmenteerde zone moet gedurende 7 dagen droog blijven. In die tijd mag de huid niet verweken. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank. Na 3 dagen mag u de behandelde huid, die u met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche.
  • Niet de velletjes eraf trekken. Deze moeten vanzelf loslaten; voor een optimaal kleurresultaat.
Na de pigmentatie:

Na verloop van tijd zal de pigmentkleur licht vervagen, doordat de huid zich elke 28 dagen vernieuwt.

Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt ook bij aan vervaging. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen.

We verwijzen u graag naar onze pagina waarop u kunt lezen met welke doorverwijzende artsen, paramedici en schoonheidsinstituten we samenwerken.