Permanente make-up stap voor stap de werkwijze

Hoe werkt het zetten van permanente make-up precies?

Uiteraard vertel ik voor de behandeling de werkwijze. Ik ben gericht op kwaliteit, veiligheid en precisie. Lees deze informatie goed door. Raadpleeg de Veel gestelde vragen (FAQ) en bekijk ook de reviews eens. Een ervaring van een cliënt kan jou op weg helpen.

Wil je liever eerst advies en overleg? Tijdens een gratis telefonisch consult mag je al je vragen stellen. Maak online een afspraak voor een gratis telefonisch consult.

Werkwijze: hoe zet ik permanente make-up

Eerst hebben we een uitgebreid gesprek om jouw wensen helder te krijgen. We nemen de tijd. 

Voorbereiding voor behandeling – goed om te weten

  • aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid
  • nuttig geen alcohol, cafeïne of aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving
  • je kunt geen lenzen dragen tijdens de behandeling. Neem je lensproducten en eventueel bril mee
  • je mag vooraf een pijnstiller innemen, zoals paracetamol

Stap 1

Je komt voor de behandeling opgemaakt naar mijn praktijk. Ik zie dan hoe jij de permanente make-up graag wilt en wat jouw stijl is. Vind je het lastig de juiste vorm te tekenen, dan maken we samen de tekening die past bij jouw gezicht.

Stap 2

Ik ‘teken’ bijvoorbeeld je wenkbrauwen, eyeliner of lippen in de juiste vorm. Ik houd rekening met jouw gezicht en wat bij je past en wat goed voor jou voelt. Voor de eyeliner maak ik gebruik van verschillende varianten met of zonder wing. Je leest het in het blog dat ik erover schreef.

Stap 3

Daarna breng ik een verdovende zalf aan die enige tijd nodig heeft om in te werken. Hierdoor pigmenteer ik vrijwel pijnloos. 

Je kunt ook zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Stap 4

Dan begint het echte werk. Ik start met aanbrengen van de pigmenten. Het is fijn wanneer je rustig en ontspannen blijft liggen. Ik kies vooraf de kleur uit, soms zijn het er meer, ik kijk altijd naar wat bij jouw gezicht past. De ultrafijne naaldjes injecteren heel nauwkeurig en zorgvuldig de pigmenten.

Voor de wenkbrauw
In mijn praktijk gebruik ik van een speciaal gereedschap dat bestaat uit een mesje met 12 aan elkaar geklemde naaldjes. De naaldjes worden in pigment gedrenkt. Met de hand teken ik haartje voor haartje ondiep in de huid. Zo blijft een restje pigment achter onder de huid en die vormen de wenkbrauw. De huid wordt minimaal belast en na genezing zie je een verfijnde compositie van haartjes.

Alle behandelingen worden uitgevoerd met , de apparatuur zijn modern en toegespitst op subtiel en natuurlijk aanbrengen van haartjes of andere structuren op de huid.

Stap 5

Je mag natuurlijk tijdens de behandeling in de spiegel meekijken. De 1e behandeling duurt ongeveer 1,5 uur, daarna kun je het resultaat bewonderen.
Je krijgt instructies mee naar huis voor de verzorging van de behandelde huid. De speciale verzorgende crème krijg je mee, Bepanthen. We maken een afspraak voor de 2e behandeling, die op exact dezelfde manier verloopt als de 1e behandeling.

Direct na de behandeling

Lees op de pagina tips na de behandeling alles over het verzorgen van de behandelde huid en hoe je ervoor kan zorgen om lang plezier te hebben van de aangebrachte permanente make-up. 

Ja! Ik ben enthousiast geworden!

En boek eenvoudig mijn behandeling online

Ik maak nu online een afspraak

Permanent Mooi is eenvoudig te bereiken en vind je op loopafstand van het Centraal Station in Den Bosch.


Permanente make-up

Lees alles over permanente make-up

Medische tatoeage

Medische tatoeage is een vorm van permanente make-up voor bijvoorbeeld inkleuren van littekens

Tarieven

Bekijk hier de tarieven van behandelingen voor permanente make-up, medische tatoeage en huidverbetering

Huidverbetering

Bij Permanent Mooi Den Bosch is het ook mogelijk jouw huid te verbeteren d.m.v. laser en plasmage. Onder andere behandelen striae

Ben ik geschikt voor Permanente Make-up?
Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de TEST!
Ben ik te oud voor PMU?
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw
Hoe teken je een perfecte wenkbrauw?
PMU wenkbrauwen tekenen
Download nu de handleiding
Download de handleiding Hoe teken je een mooie wenkbrauw

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.