Tips na de behandeling

Wanneer je kiest voor permanente make-up houdt dan rekening met een aantal belangrijke tips na de behandeling. Direct na de behandeling is goed zorgen voor de behandelde huid een pré. En om lang te kunnen genieten van het resultaat blijf je dat het liefst ook altijd doen.

Direct na de behandeling

Wat je moet doen na de behandeling medische en cosmetische PMU

  • De eerste paar dagen lijken de kleuren feller, schrik niet. Na genezing trekt dit bij naar gewenste kleur. Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes de eerste paar dagen een optisch donkerder beeld dan het uiteindelijke resultaat.
  • Na de behandeling met permanente make-up kan de huid lichtjes zwellen. Die zwelling verdwijnt heel snel.
  • Na 3 dagen mag je de gepigmenteerde zone, die je met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche of kraan. Maar tot 8 dagen na de behandeling mag de huid niet week worden. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank.
  • De korstjes of velletjes laat je zitten, dat hoort bij het genezingsproces. Ze laten vanzelf los en dat is goed voor een optimaal resultaat.
  • Door invloeden van buitenaf, zon en daglicht, en door het vernieuwen van de huid (iedere 28 dagen) vervaagt de kleur. Hoe lichter de pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up vervaagt. Lees meer over bijwerken van jouw permanente make-up.

Permanente make-up vervaagt

Door de jaren heen vervaagt de permanente make-up vooral rond jouw wenkbrauwen of lippen steeds meer. De zon, celvernieuwing en het verouderingsproces doen afbreuk aan de kleur. Jezelf opmaken geeft niet langer het gewenste effect. Asymmetrische wenkbrauwen, een te donker lijntje rond jouw lippen en uitgeschoten eyeliner: het is het allemaal nét niet. Tijd om de permanente make-up opnieuw bij te werken.

Hierdoor vervaagt jouw permanente make-up:

  • Uv-straling
  • Een snelle stofwisseling
  • Medicatie

Lichte kleuren vervagen eerder dan donkere kleuren. Wenkbrauwen en lippen moeten gemiddeld na 1.5 tot 2 jaar bijgewerkt worden. Donkere kleuren zoals die van een eyeliner vervagen na 3 jaar.

Laat jouw permanente make-up bijwerken zodat jij je heldere oogopslag weer terugkrijgt.

Neem contact op

Ook jouw gezicht verandert, tijd voor bijwerken

De tijd staat niet stil en jouw gezicht ook niet. Ga je richting de menopauze of zit je er middenin? Dan heeft dat zijn weerslag op jouw gezicht. Dat is soms even wennen. Begrijpelijk. Door hormoonveranderingen wordt jouw huid lichter van kleur en heb je minder haargroei. Daardoor worden bijvoorbeeld jouw wenkbrauwen korter.

Veranderingen onder de loep

Tijdens het bijwerken van de permanente make-up kunnen we al die veranderingen in jouw gezicht onder de loep nemen. Zijn jouw lippen wat dunner of kleurlozer geworden, dat teken ik die naar wens bij. En korte wenkbrauwen verleng ik voor je. Wimpers die korter en dunner zijn geworden, worden voller met een lashliner: een dunne variant op een eyeliner waardoor jouw wimpers voller lijken.

Verwijderen van permanente make-up

Wil je je permanente make-up te laten verwijderen of corrigeren? Dat doe ik met een speciale correctievloeistof. Om permanente make-up volledig te verwijderen, zijn wel meerdere behandelingen nodig.

Informatie hierover geef ik graag tijdens een gratis adviesconsult.