Tips na de behandeling

Wanneer je kiest voor permanente make-up houdt dan rekening met een aantal belangrijke dingen voor nazorg. Ik geef je een aantal tips na de behandeling en veel vind je hier. Direct na de behandeling is goed zorgen voor de behandelde huid een pre. Om lang te blijven genieten van het resultaat is goede verzorging van je huid en de behandelde delen altijd belangrijk..

Direct na de behandeling

Wat kan voorkomen na de behandeling medische en cosmetische tatoeage tips na de behandeling

  • De eerste paar dagen lijken de kleuren feller, schrik niet. Na genezing trekt dit bij naar gewenste kleur. Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes de eerste paar dagen een optisch donkerder beeld dan het uiteindelijke resultaat. Pulk niet aan de korstjes. De korstjes of velletjes laat je zitten, dat hoort bij het genezingsproces. Ze laten vanzelf los en dat is goed voor een optimaal resultaat.
  • Na de behandeling met permanente make-up kan de huid lichtjes zwellen. Die zwelling verdwijnt heel snel.
  • Na 3 dagen mag je de gepigmenteerde zone, die je met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche of kraan. Maar tot 8 dagen na de behandeling mag de huid niet week worden. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank.
  • Door invloeden van buitenaf, zon en daglicht, en door het vernieuwen van de huid (iedere 28 dagen) vervaagt de kleur. Hoe lichter de pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up vervaagt. Voorkom zonlicht en smeer altijd een hoge factor créme, liefst SPF 50.

Permanente make-up vervaagt

Door de jaren heen vervaagt de permanente make-up vooral rond jouw wenkbrauwen of lippen steeds meer. De zon, celvernieuwing en het verouderingsproces doen afbreuk aan de kleur. Jezelf opmaken geeft niet langer het gewenste effect. Tijd om de permanente make-up opnieuw bij te werken.

Hierdoor vervaagt jouw permanente make-up:

  • Uv-straling
  • Een snelle stofwisseling
  • Medicatie

Lichte kleuren vervagen eerder dan donkere kleuren. Wenkbrauwen en lippen moeten gemiddeld na 1.5 tot 2 jaar bijgewerkt worden. Donkere kleuren zoals die van een eyeliner vervagen na 3 jaar.

Laat jouw permanente make-up bijwerken zodat jij je heldere oogopslag weer terugkrijgt.

Neem contact op

Ook jouw gezicht verandert, tijd voor bijwerken

De tijd staat niet stil en jouw gezicht ook niet. Ga je richting de menopauze of zit je er middenin? Dan heeft dat zijn weerslag op jouw gezicht. Dat is soms even wennen. Begrijpelijk. Door hormoonveranderingen wordt jouw huid lichter van kleur en heb je minder haargroei. Daardoor worden bijvoorbeeld jouw wenkbrauwen korter.

Veranderingen onder de loep

Tijdens het bijwerken van de permanente make-up neem ik al die veranderingen in jouw gezicht onder de loep. Zijn jouw lippen wat dunner of kleurlozer geworden? Dan teken ik die naar wens bij. En korte wenkbrauwen verleng ik. Wimpers die korter en dunner zijn geworden, worden voller met een lashliner: een dunne variant op een eyeliner waardoor jouw wimpers voller lijken.

[/kader]

Ik heb geen permanente make-up…

Maar ik wil het wel!

En ik maak nu die afspraak voor een gratis telefonisch consult


Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.