Hoe gaat een behandeling medische cosmetica precies?

Werkwijze medische cosmetica – medische tatoeage

Allereerst heb ik een uitgebreid gesprek met je, alleen zo krijg ik een helder beeld bij wat jij wilt bereiken. Voel je vrij om alle vragen te stellen, zodat ik je een antwoord kan geven. We nemen uitgebreid de tijd voor dit gesprek, ik wil dat je uiteindelijk volledig achter je keuzes staat en weet wat een medische tatoeage inhoudt.

Voorbereiding voor behandeling – goed om te weten

  • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid
  • Nuttig geen alcohol, cafeïne of aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving
  • Je mag vooraf een pijnstiller innemen, zoals paracetamol
  • De werkwijze voor medische cosmetica is iets anders dan bij permanente make-up, dat lees je in de stappen hieronder.

Stap 1

Voor de behandeling analyseer ik de huid en bepaal ik de juiste pigmentatiekleur. Die kleurbepaling is belangrijk, hierdoor krijgt het de uitstraling die past bij de omliggende huid.

Houdt rekening met minimaal 2 behandelingen.

Stap 2

Vlak voor de behandeling breng ik een kalmerende crème aan op het betreffende gebied.

Je kunt ook zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Stap 3

Ik start met injecteren van de pigmenten. Het is fijn wanneer je dan rustig en ontspannen blijft liggen. Uiteraard gebruik ik alleen steriele materialen.

Het pigment wordt heel nauwkeurig en zorgvuldig met een ultra fijn naaldje geïnjecteerd. Eventueel worden meerdere kleuren pigment gebruikt.

Voor deze behandeling gebruik ik permanente make-upmachine of handmodule. Deze apparatuur zijn modern en toegespitst op het zorgvuldig aanbrengen van de pigmenten voor een natuurlijke uitstraling. De verschillende soorten naaldmodules en kleurpigmenten geven het door jou gewenste effect.

Stap 4

De behandeling rond ik af met een fixatie om de behandelde huid af te sluiten.

Je krijgt uitgebreide instructies en crème mee naar huis om de behandelde huid optimaal te verzorgen. We maken een afspraak voor de volgende behandeling (minimaal 4 weken tot maximaal 12 weken na de eerste behandeling).

Direct na de behandeling

Lees op de pagina Tips na de behandeling alles over het verzorgen van de behandelde huid en hoe je ervoor kan zorgen om lang plezier te hebben van de aangebrachte PMU.

Meer weten over medische cosmetica

Ik kan me heel goed voorstellen dat je na het lezen nog vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op. Dan plannen we een vrijblijvende afspraak of gratis adviesconsult in.

Afspraak maken