Kiezen voor camouflage van vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening en de kans groot is dat je er niet meer vanaf komt. Het is een lastige depigmentatieziekte, vitiligo is ongeneeslijk. Het is mogelijk de zichtbaar witte vlekken op je huid, die door bijvoorbeeld vitiligo ontstaan, te verminderen bij Permanent Mooi. Camouflage van vitiligo kan met medische tatoeage ofwel medische cosmetica genoemd. Alle drie de woorden betekenen littekens camoufleren met een permanentere techniek dan de camouflerende crèmes. Hier gaat het om camouflage van vitiligo.

Er wordt van alles geprobeerd om vitiligo tegen te gaan, te verminderen of zelfs met bepaalde therapieën en crèmes te verwijderen. Helaas vaak zonder resultaat.

Wanneer jij last hebt van vitiligo is er een oplossing om het te camoufleren. Dat kan tijdelijk met een camouflagecrème of permanent met permanente make-up.

Smeer je dagelijks camouflagecrème op de witte vitiligo vlekken?

En zou je eigenlijk wel een permanente oplossing willen voor de gedepigmenteerde huid door vitiligo?

Ik neem de tijd voor jou en leg je de mogelijkheden uit. Boek online een telefonisch consult!

Wat is vitiligo?

Heb je vitiligo, dan zie je witte vlekken op de huid, het ontbreekt aan pigment. Het is een chronische huidaandoening en niet besmettelijk. Depigmentatie is het proces wat er in de huid plaatsvindt. De pigmentcellen functioneren niet meer waardoor de eigen huidskleur niet meer kan worden aangemaakt. En dat veroorzaakt dus de witte, roze huid. Er is een verscheidenheid aan vitiligo. Bij Permanent Mooi wordt alleen de stabiele vitiligo ingekleurd met kleurschakeringen.

Camouflage van vitiligo voor behandeling Voor
Camouflage van vitiligo na behandeling Na
Permanente make-up voor littekencamouflage, helpt jou omgaan met vitiligo
Janny Hanegraaf

Overal vitiligo

De witte vlekken zie je vaak op:

 • handen
 • voeten
 • oksels
 • geslachtsdelen en anus
 • ellebogen en knieën
 • gezicht

Hoe vitiligo zich ontwikkeld is onduidelijk. Het afbreken van pigmenten in de huid kan actief zijn en soms minder actief. Onvoorspelbaar dus. Er zijn veel mensen waarbij het voor het 30e levensjaar begint. Ruim 200.000 mensen hebben vitiligo in Nederland.

Puberteit en vitiligo

Je bent jong, zit in de fase van jezelf ontdekken en dan krijg je opeens vitiligo. In de puberteit is dat heel lastig, voor zowel jonge mannen en vrouwen. Hormonen gieren door je lijf, onzekerheid kan een rol spelen in die periode. Deze huid aandoening is vaak een extra ballast in de puberteit. De depigmentatie begint vaak rond het geslachtsdeel en in het gezicht. Met permanente make-up maak je vitiligo voor jezelf dragelijker. Je voelt je weer zelfverzekerd. Om zorgvuldig te werk te gaan, bespreek ik de mogelijkheden, een behandeling in het gezicht wordt pas na overleg met de behandelend arts pas uitgevoerd. Stabiele vitiligo is vaak goed te camoufleren met permanente make-up.

Niet genezen wel camoufleren

Medische tatoeage voor vitiligo is:

 • geschikt voor camoufleren witte vlekken op de huid
 • een eenvoudige oplossing
 • lang houdbaar
 • bewezen effectief
 • gemakkelijk in het dagelijks leven
 • goedkoper, je hebt geen dure crèmes meer nodig

Niet genezen wel camoufleren?

Heb jij vitiligo en wil je de mogelijkheden bespreken? Stuur een foto met de te behandelen gebied.

Zorg voor jezelf en maak nu een afspraak voor een gratis telefonisch adviesconsult

hieronder zie je beeld in tijd. Wat een verschil en hoe blij is deze man met de camouflage door permanente make-up. Lees hieronder de review of bekijk hier alle reviews van medische behandelingen.

Man met vitiligo - ik draag nu zonder complex korte broek
vitiligo behandelen

12 jaar geleden kreeg hij vitiligo
“Mijn zelfvertrouwen begon zienderogen te slinken. Ik begon op een warme zomerdag zelfs liever een lange dan een korte broek te dragen. Ook tijdens het sporten droeg ik lange kousen om alles te kunnen camoufleren. Ook probeerde ik camouflagezalf, maar dat was een hele klus en werkte maar enkele dagen. Wanhopig dacht ik er zelfs over na om mijn benen te laten tatoeëren, maar daar ben ik niet echt het type voor.

Tot ik iets las over een “medische tatoeage”. Zo ben ik uiteindelijk bij Janny terechtgekomen. Ik moet toegeven dat de drempel om binnen te stappen redelijk hoog was, maar ik kwam terecht bij een warme persoonlijkheid met een vlotte babbel. De behandeling blijkt goed te werken en ik ben ook heel tevreden over de voorlopige resultaten. Het voelt nu reeds aan als een bevrijding!

Dankzij Janny kijk ik er naar uit om binnenkort zonder complex in korte broek rond te lopen.”

Anoniem05-01-2023

Huid zonder pigment krijgt weer kleur

Hoe fijn is het wanneer je gezicht en bijvoorbeeld handen kan voorzien van een huideigen kleur. Eenmaal gekozen voor medische camouflage, wil je niet anders meer.

Bel me ➡️ (00 31) (06) 13 22 31 31 of liever nog, maak online een afspraak voor een gratis telefonisch consult.

Permanent Mooi – jouw specialist voor permanente make-up, camouflage en medische tatoeage

Jij bent bij mij in goede handen bent, ik heb juiste opleidingen en apparatuur. Ik ben Janny Hanegraaf, eigenaar Permanent Mooi. Mijn praktijk is de plek waar kwaliteit en veiligheid bovenaan staan. Daarom heb ik ook een GGD vergunning, je vindt mij op de site van de Rijksoverheid.

Ik ben specialist permanente make-up en medische tatoeage met ruim 17 jaar ervaring, ruim duizend klanten gingen je voor. Wanneer jij je goed voelt, blij kan kijken in de spiegel naar jouw uitstraling, kan jij lekkerdere door het leven. Alle behandelingen die ik aanbied liften niet alleen je uitstraling, maar ook jouw dagelijkse leven.

Ik heb vitiligo en wil iets aan mijn uitstraling doen

Ik bespreek nu de mogelijkheden om weer zelfverzekerd door het leven te gaan

maak nu een afspraak voor een gratis telefonisch adviesconsult

Hoe ga ik te werk

Allereerst bespreken we de mogelijkheden en luister ik naar jouw verhaal en wensen. Ik geef je daarbij advies en kijk goed naar wat kan.

Tijdens de behandeling hou ik rekening met jou en verdoof ik indien mogelijk met een speciale verdovingscrème.

Daarna bepaal ik de kleur en schakeringen, dat kost even wat tijd. Het is juist belangrijk om dat zorgvuldig te doen. Natuurgetrouw breng ik de kleuren aan op de gereinigde huid.

Tot slot krijg je instructies mee hoe je de huid moet verzorgen. De kleuren zijn de eerste paar dagen intenser, maar die neemt af normale huidskleur na ongeveer 1 week.

Heb je achteraf vragen of loop je ergens tegenaan? Neem dan eerst contact met mij op.

De tarieven zijn gelijk aan de andere medische tatoeages, het is afhankelijk van zone en formaat. Daarom is vooraf contact aan te raden.

Genezen kan ik vitiligo niet, ik kan het je wel een beetje gemakkelijker maken
Janny Hanegraaf

Vitiligo camoufleren geeft jou

 • energie
 • een gezondere uitstraling
 • zelfvertrouwen
 • heel veel gemak, je hoeft niet meer bij te werken met crèmes

Wil je ten eerste meer informatie over Permanent Mooi, kijk dan nog even verder en schrijf je in voor de nieuwsmail, dan mis je niets.

Ja! Ik schrijf me nu in voor de nieuwsmail

Zo ben ik direct op de hoogte van alle aanbiedingen!

Ik meld mij aan!

Waarvoor kan je bij Permanent Mooi terecht