Zo weet je of een PMU praktijk aan de richtlijnen voldoet

27 september 2020
Wanneer je voor permanente make-up kiest, oftewel PMU, wil je dit laten doen door iemand die hiervoor is opgeleid en ook veilig en hygiënisch werkt.

Je laat je goed adviseren. Maar hoe weet je of de praktijk van jou keuze ook voldoet aan de door het RIVM gestelde richtlijnen over hygiëne en veiligheid?

Vrij beroep

PMU is een vrij beroep en dus kan iedereen, zonder voorkennis of opleidingen, een praktijk, studio of salon beginnen. Wanneer je kiest voor een GGD geregistreerde praktijk zit je goed. Alle behandelingen worden daar volgens de richtlijnen voor hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu uitgevoerd. De praktijk wordt dan iedere 3 jaar geïnspecteerd en er wordt na goedkeuring een vergunning verleend voor 3 jaar.

Je bent bij mij in goede handen

Ik vind het van groot belang dat ik volgens de richtlijnen van het RIVM werk. Hygiëne, veiligheid en kwaliteit staan bij mij bovenaan. Alles voor een goede en veilige behandeling van mijn klanten. Ik gebruik uitsluitend goedgekeurde pigmenten. Uiteindelijk kijk jij tevreden naar jouw stralende spiegelbeeld.

Je kunt Permanent Mooi vinden in de Veilig tatoeëren database van GGD en RIVM. In de database ben ik vermeld als ‘Permanent-Mooi’.

Veilig tatoeëren

Heb je vragen of wil je meer weten over permanente make-up? Neem dan contact met me op voor een adviesconsult.

Terug naar overzicht