Permanente make-up herstelt je stralende uiterlijk in de overgang

Ergens tussen de 40 en 65 jaar kom je als vrouw in de overgang. We noemen het ook wel menopauze die overgang, het een fase die gepaard kan gaan met verschillende, laten we zeggen, uitdagingen zoals haarveranderingen. Een veelvoorkomend probleem wat vrouwen in deze periode ervaren, is het verlies van haar van de wenkbrauwen. Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen je zelfvertrouwen terug te krijgen en je stralende uiterlijk te herstellen: permanente make-up voor wenkbrauwen tijdens de overgang.

Laat je stralende uitstraling niet vervagen tijdens de overgang. Herstel je zelfvertrouwen met permanente make-up voor wenkbrauwen!

De overgang – een nieuwe levensfase

Voordat we ingaan op hoe permanente make-up in de overgang kan helpen, staan we eerst stil bij de overgang zelf. De overgang, ook wel bekend als de menopauze, is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw waarin haar vruchtbare periode eindigt. Deze fase gaat vaak gepaard met een reeks symptomen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, gewichtstoename en haarverlies. Sommige vrouwen ervaren superveel ongemak en ‘uitdagingen’, maar er zijn ook vrouwen in de overgang die heel weinig klachten hebben.

Haarverlies ook bij wenkbrauwen – Veelvoorkomend probleem tijdens de overgang

Een van de meest voorkomende klachten van de overgang is haarverlies. Hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen leiden tot dunner haar en zelfs tot het uitvallen van wenkbrauwharen. Het verlies van wenkbrauwen kan een grote invloed hebben op hoe je eruitziet en hoe je je voelt. Wenkbrauwen zijn immers een belangrijk kenmerk van ons gezicht en spelen een hele belangrijke rol bij hoe je je wilt uitdrukken. En non-verbaal vertel je meer dan je in woorden kan. Dus permanente make-up in de overgang kan jouw welzijn enorm verbeteren.

Voordelen van permanente make-up voor wenkbrauwen

 • Het laten tatoeëren van je wenkbrauwen tijdens de overgang kan vele voordelen bieden. Ik noem er drie:
 • Herstel van je zelfvertrouwen
  Het verlies of dunner en korter worden van je wenkbrauwen kan je zelfvertrouwen aantasten. Met permanente make-up krijg je je stralende uitstraling terug en voel je je weer zelfverzekerd.
 • Tijdbesparend
  Met permanente make-up hoef je je nooit meer zorgen te maken over het dagelijks bijtekenen van je wenkbrauwen. Je bespaart kostbare tijd in je ochtendroutine.
 • Langdurig resultaat
  In tegenstelling tot traditionele make-up, blijft permanente make-up tot wel twee jaar zitten voordat het vervagen begint. En het blijft zitten tijdens sporten, zwemmen en zonnebaden.

Permanente make-up voor wenkbrauwen tijdens de overgang is een oplossing

Gelukkig is er een effectieve en duurzame oplossing voor het herstellen van je wenkbrauwen permanente make-up, ook wel bekend als wenkbrauwtatoeage. Bij permanente make-up wordt pigment in de huid aangebracht om vollere wenkbrauwen te creëren. De vorm, volume en lengte krijgen een boost en dus ook jouw uiterlijk en uitstraling, zodat je er weer uitziet zoals je je voelt. Te korte wenkbrauwen zin verleden tijd.

Hoe werkt permanente make-up bij wenkbrauwen in de overgang

Bij permanente make-up in de overgang voor bijvoorbeeld de wenkbrauwen wordt gebruik gemaakt van een fijne naald, of meerdere tegelijk (microblading) om het pigment voorzichtig in de bovenste laag van de huid aan te brengen. Voordat de ik begin met de behandeling, bespreken we je wensen en verwachtingen om een natuurlijk ogend resultaat te creëren naar wens. De kleuren worden zorgvuldig gekozen om bij je haarkleur en huidtint te passen, waardoor het eindresultaat er zeer natuurlijk uitziet.

Herstel je stralende uiterlijk, daar ben je altijd jong genoeg voor

Ik boek nu mijn permanente make-up behandeling

Haaruitval in de overgang – begrijp de oorzaken

Voordat ik je meer vertel over permanente make-up in de overgang, leg ik je uit hoe het kan dat je last hebt van haaruitval in de overgang. Het zijn de hormonale schommelingen tijdens deze fase die kunnen leiden tot dunner haar en soms tot alopecia, een aandoening waarbij haar volledig uitvalt.

Haarverlies, en zelfs het verlies van de totale wenkbrauw tijdens de overgang, kan voor veel vrouwen een bron van zorg en onzekerheid zijn. Het kan je zelfbeeld beïnvloeden en je onzeker maken over je uiterlijk.

Meest voorkomende klachten van de overgang en hoe permanente make-up het een beetje makkelijker maakt

Tijdens de overgang ervaren vrouwen verschillende klachten en haarverlies is uitgebreid hierboven beschreven. Maar zijn meer klachten. Jij als lezer herkent ze waarschijnlijk direct::

 • opvliegers (zweten is nadelig voor gewone make-up, blijft het allemaal wel goed zitten…)
 • nachtelijk zweten wat weer slechter slapen kan betekenen
 • Stemmingsschommelingen die stress kunnen stress veroorzaken en dat kan ook weer haarverlies beïnvloeden

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.