"Je litteken is er altijd. Camoufleren helpt om ermee te leven"

Inkleuren van littekens, ja dat kan

Littekens inkleuren helpt je bij het herstelproces na een operatie, ongeluk of ziekten zoals borstkanker. Inkleuren van littekens wordt vaak gedaan op plekken op je huid waar je er het meest last van hebt.

Af van

 • Littekens die zijn ontstaan in huid na operaties of ongelukken. Zoals je borst na borstkanker of na een ongeval op ledematen of gezicht
 • Littekens in beharing van bijvoorbeeld de baard of snor bij de man
 • Littekens als gevolg van een hazenlip

Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door een litteken, een gedepigmenteerde huid, is medische tatoeage een fantastische uitkomst. Het originele litteken is er nog wel, maar met een passende huidskleur erop getatoeëerd valt het veel minder op.

Mijn manier van werken, de verfijnde apparatuur en de techniek van inkleuren maakt het litteken bijna onzichtbaar.

Een litteken is een overwinning van iets wat je hebt doorstaan. 
Janny Hanegraaf

Medische tatoeage een uitkomst voor jouw uitstraling

Medische tatoeage is een ander woord dermopigmentatie, oftewel permanente make-up specifiek voor medische doeleinden. Zoals het inkleuren van littekens. Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door een litteken, dat noem je een gedepigmenteerde huid, is medische tatoeage een fantastische uitkomst. Het litteken is er nog wel, alleen valt het veel minder op. De medische tatoeage camoufleert jouw litteken.

Ik behandel onder andere de littekens

 • na een facelift
 • na een borstverkleining
 • na een borstreconstructie (borstkanker)
 • door brandwonden
 • na een operatie of ongeval zoals schaafwonden en hechtingen
 • door pigmentvlekken
 • door zonneschade
 • na een hazenlipcorrectie

Werkwijze medische tatoeage: dermo-pigmentatietechniek of dermatografie

Ik camoufleer jouw litteken op een uiterst zorgvuldige en detaillistische manier. Ik gebruik hiervoor de dermo-pigmentatietechniek, een ander woord is ook wel dermatografie. Ik gebruik veel kleur en kleurschakeringen, zo ontstaat het 3D-effect. Ik houd rekening met bijvoorbeeld de winter- en zomerkleur van de huid. Met medische tatoeage krijg je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling terug en is jouw litteken vrijwel onzichtbaar geworden.

Er is een aantal verschillende types littekens

 • Het normaal uitgerijpt litteken is vlak, niet verdikt en heeft een bijna natuurlijke huidskleur.
 • Het onrijp litteken is rood van kleur en soms verdikt. Het kan pijn doen en jeuken. Het uitrijpen van dit litteken duurt ongeveer 6 a 24 maanden.
 • Het hypertrofisch litteken is rood, jeukt vaak en is verdikt. Deze groei aan de wondranden en dat proces begint meestal na een aantal maanden nadat de wond is genezen. Het duurt ongeveer zeven maanden. Daarna stabiliseert het en neemt geleidelijk in kleur en volume af.
 • Het verbreed litteken is een chirurgisch litteken waarvan de fijne lijnen geleidelijk veranderen. Deze littekens zijn niet verdikt en vaak roze van kleur.
 • Het keloïd is littekenweefsel dat kan doorgroeien over de wondranden en dat kan starten direct na het sluiten van de wond of zelfs jaren later. Het is een goedaardige woekering. Dit kan komen door een piercing, krabben, een insectenbeet, een brandwond of een operatie.
 • Het atrofisch litteken is vlak, ligt lager als de huid er omheen en is meestal klein en rond bijvoorbeeld na acne of waterpokken.
 • Een littekencontractuur is een litteken dat op een ledemaat of gewricht kan ontstaan.

Hazenlipcorrectie

Een hazenlip kan al op jonge leeftijd succesvol operatief worden gecorrigeerd. Vaak zijn er meerdere operaties nodig. Ondanks het prachtige werk van de chirurg ontbreekt het na de operatie aan symmetrie en een natuurgetrouwe teint. Dat komt vaak door het ontbreken van de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip.

De hazenlip krijgt weer de natuurlijke kleur

Het inkleuren van de littekens van een hazenlip zorgt voor een natuurlijke kleur en uitstraling. Ik geef de lippen de natuurlijke kleur en symmetrische vorm terug door onder andere de huid aan te vullen met zorgvuldig gekozen pigmenten.

Ik sta voor veiligheid, service en privacy. Dat zie je terug in de reacties van cliënten.
Janny Hanegraaf

Gratis adviesconsult om jouw persoonlijke situatie te bespreken

Iedereen is anders, iedere situatie is anders. En daarom bied ik een gratis adviesconsult aan. In sommige gevallen kan ik jouw litteken (nog) niet inkleuren. Het litteken moet volledig wit gekleurd zijn, oftewel gerijpt. Tijdens dit gratis adviesconsult bespreek ik jouw mogelijkheden en wensen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, over mijn werkwijze en persoonlijk advies over medische tatoeages? Boek dan online een gratis en vrijblijvend adviesconsult, want elk littekens is anders. De resultaten en reacties vind je bij de reviews en op de pagina met de voor en na beelden.