"Je litteken is er altijd. Camoufleren helpt om ermee te leven"

Permanent Mooi litteken tattoo? Ja het kan

Littekens inkleuren helpt je bij het herstelproces na een operatie, ongeluk of ziekten zoals borstkanker. Inkleuren van littekens wordt vaak gedaan op plekken waar je er het meest last van hebt. Denk hierbij aan een litteken op schouder, in hals, gezicht of op de handen. Een litteken tatoeëren betekent camouflage van littekens waar je je aan stoort. Het is een persoonlijk proces, een unieke behandeling voor een specifieke plek op het lichaam. Deze vorm van permanente make-up wordt ook wel dermatografie genoemd of dermopigmentatie.

Een medische tatoeage kan

 • littekens die zijn ontstaan in huid na operaties vrijwel onzichtbaar maken. Zoals na een borstreconstructie
 • littekens door ongeval, op ledematen of in het gezicht, weer de natuurlijke teint geven
 • littekens in beharing van bijvoorbeeld de baard of snor bij de man weer voorzien van ‘haar’
 • littekens als gevolg van een hazenlip duidelijk minder zichtbaar maken

Pigment verdwenen door operatie, ongeval of andere oorzaken

Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door bijvoorbeeld een litteken, dit noem je een gedepigmenteerde huid. En medische tatoeage is een fantastische oplossing om meer kleur in het litteken aan te brengen waardoor het minder opvalt. Het originele litteken is er nog wel, maar met een passende huidskleur erop getatoeëerd valt het veel minder op. Dat inkleuren gebeurt ook bij een tepeltatoeage ofwel tepelhoftatoeage. Ik teken dan met verschillende kleuren pigment de tepel terug, ik zie het als een ‘restauratie’ van het lichaam. Vaak voelen vrouwen zich heel na deze behandeling, Na alles wat eraan vooraf ging om de kanker te bestrijden zoals chemo, bestraling en een borstreconstructie. 

Borstreconstructie na behandeling, dermopigmentatie, dermatografie, medische tatoeage, inkleuren van littekens Voor
Borstreconstructie na behandeling, dermopigmentatie, dermatografie, medische tatoeage, inkleuren van littekens Na

Mijn manier van werken, de verfijnde apparatuur en de techniek van inkleuren van littekens maakt het litteken nagenoeg onzichtbaar.

Medische tatoeage een uitkomst voor jouw uitstraling

Medische tatoeage is een ander woord dermopigmentatie, oftewel permanente make-up specifiek voor medische doeleinden. Zoals het inkleuren van littekens. Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door een litteken, dat noem je een gedepigmenteerde huid, is medische tatoeage een fantastische uitkomst. Het litteken is er nog wel, alleen valt het veel minder op. De medische tatoeage camoufleert jouw litteken.

Litteken op achterhoofd man behandeling, dermopigmentatie, dermatografie, medische tatoeage, inkleuren van littekens Voor
Litteken op achterhoofd man behandeling, dermopigmentatie, dermatografie, medische tatoeage, inkleuren van littekens Na
Een litteken is een overwinning van iets wat je hebt doorstaan
Janny Hanegraaf

Ik behandel onder andere de littekens

 • na een facelift
 • na een borstverkleining
 • na een borstreconstructie (borstkanker)
 • door brandwonden
 • na een operatie of ongeval zoals schaafwonden en hechtingen
 • door pigmentvlekken
 • door zonneschade
 • na een hazenlipcorrectie

Werkwijze medische tatoeage: dermopigmentatie techniek ofwel dermatografie

Ik camoufleer jouw litteken op een uiterst zorgvuldige en detaillistische manier. Hiervoor gebruik ik de dermopigmentatie techniek, een ander woord is ook wel dermatografie.

Voor de behandeling neem ik alle stappen met je door. We hebben voor de behandeling al een telefonisch adviesconsult gehad om jouw wensen door te nemen en om te kijken wat er mogelijk is voor een litteken tattoo. Tijdens de behandeling mag je gerust vragen stellen, maar ook ervoor. De werkwijze voor dermopigmentatie vind je ook bij Werkwijze medische cosmetica en medische tatoeage.

Ik wil de mogelijkheden voor het litteken dat ik draag samen onderzoeken

Ik boek online een GRATIS telefonisch adviesconsult!

Kleuren voor een litteken tattoo

Ik gebruik veel kleur en kleurschakeringen bij een litteken camouflage, zo ontstaat het 3D-effect. Ik houd daarbij rekening met bijvoorbeeld de winter- en zomerkleur van de huid. Met medische tatoeage krijg je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling terug en is jouw litteken vrijwel onzichtbaar geworden.

Er is een aantal verschillende types littekens

Lang niet alle littekens kan ik inkleuren met dermatografie of andere medische tatoegae technieken. Dat is afhankelijk van onder andere de fase waarin het litteken zit. Ook hoe het litteken zich in de loop der jaren heeft ontwikkelt. Hieronder vind je een overzicht van de soorten littekens:

 • Het normaal uitgerijpt litteken is vlak, niet verdikt en heeft een bijna natuurlijke huidskleur.
 • Het onrijp litteken is rood van kleur en soms verdikt. Het kan pijn doen en jeuken. Het uitrijpen van dit litteken duurt ongeveer 6 a 24 maanden.
 • Het hypertrofisch litteken is rood, jeukt vaak en is verdikt. Deze groei aan de wondranden en dat proces begint meestal na een aantal maanden nadat de wond is genezen. Het duurt ongeveer zeven maanden. Daarna stabiliseert het en neemt geleidelijk in kleur en volume af.
 • Het verbreed litteken is een chirurgisch litteken waarvan de fijne lijnen geleidelijk veranderen. Deze littekens zijn niet verdikt en vaak roze van kleur.
 • Het keloïd is littekenweefsel dat kan doorgroeien over de wondranden en dat kan starten direct na het sluiten van de wond of zelfs jaren later. Het is een goedaardige woekering. Dit kan komen door een piercing, krabben, een insectenbeet, een brandwond of een operatie.
 • Het atrofisch litteken is vlak, ligt lager als de huid er omheen en is meestal klein en rond bijvoorbeeld na acne of waterpokken.
 • Een littekencontractuur is een litteken dat op een ledemaat of gewricht kan ontstaan.

Maatwerk voor inkleuren van littekens

De littekens en het inkleuren van littekens met dermopigmentatie is een op maat gemaakte vorm van permanente make-up. Iedereen is uniek, de huid is uniek en het verhaal erachter is ook uniek. Daarom ga ik altijd zorgvuldig te werk en onderzoek ik nauwkeurig of het litteken wel geschikt is voor inkleuren. Het is dan ook raadzaam om vooraf een telefonisch consult te boeken. dit kan eenvoudig online.

Ik wil het litteken inkleuren en boek hiervoor eerst een gratis telefonisch consult

Ik boek online een GRATIS telefonisch adviesconsult!

Inkleuren van littekens hazenlip

Een hazenlip kan al op jonge leeftijd succesvol operatief worden gecorrigeerd, ook dat kan worden gecamoufleerd met een litteken tattoo.

Maar voordat een hazenlip kan worden voorzien van permanente make-up zijn vaak eerst meerdere operaties nodig. Ondanks het prachtige werk van de chirurg ontbreekt het na de operatie aan symmetrie en een natuurgetrouwe teint. Dat komt vaak door het ontbreken van de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip.

Het inkleuren van de littekens van een hazenlip zorgt voor een natuurlijke kleur en uitstraling. Ik geef de lippen de natuurlijke kleur en symmetrische vorm terug door onder andere de huid aan te vullen met zorgvuldig gekozen pigmenten.

Ik sta voor veiligheid, service en privacy. Dat zie je terug in de reacties van cliënten
Janny Hanegraaf

Gratis adviesconsult voor dermatografie

Iedereen is anders, iedere situatie is anders. En daarom bied ik een gratis adviesconsult aan. In sommige gevallen kan ik jouw litteken (nog) niet inkleuren. Het litteken moet volledig wit gekleurd zijn, oftewel gerijpt. Tijdens dit gratis adviesconsult bespreek ik jouw mogelijkheden en wensen.

Een keuze maken is soms lastig. Twijfel je, dan kan je ook nog eens lezen wat klanten ervaren, of bekijk de voor en na foto’s. Beeld van een litteken tattoo geven een indicatie hoe dermatografie ook voor jou kan werken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, over mijn werkwijze en persoonlijk advies over dermopigmentatie en medische tatoeages in het algemeen? Boek dan online een gratis en vrijblijvend adviesconsult, want elk littekens is anders, dus ook elk litteken tattoo is ook anders. De resultaten en reacties vind je bij de reviews en op de pagina met de voor en na beelden.


Werkwijze

Hoe ga ik te werk bij het inkleuren van littekens?

Vitiligo

Permanente make-up voor mensen met vitiligo

Tepelhoftatoeage

Geen operatie- wel borstvergroting? Het kan! Met een tepelhoftatoeage

Permanente make-up

Wat is er mogelijk met permanente make-up?

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.