Littekens na een operatie, ongeluk of ziekten zoals borstkanker. Inkleuren van van littekens wordt vaak gedaan op plekken waar je er het meest last van hebt. Denk hierbij aan een litteken op schouder, in hals, gezicht of op de handen. Een litteken tatoeëren betekent camouflage van littekens waar je je aan stoort.
Er is veel mogelijk met medische tatoeage. Medische tatoeage gaat verder dan het zichtbare van permanente make-up. Het versterkt je zelfvertrouwen, ook bijvoorbeeld bij littekens door een brandwondongeluk. Het herstel is een persoonlijk proces, de behandeling uniek en geschikt voor een specifieke plek op het lichaam. Deze vorm van permanente make-up wordt ook wel dermatografie genoemd of dermopigmentatie.
Een medische tatoeage kan:
Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door bijvoorbeeld een litteken, dit noem je een gedepigmenteerde huid. En medische tatoeage is een fantastische oplossing om meer kleur in het litteken aan te brengen waardoor het minder opvalt. Het originele litteken is er nog wel, maar met een passende huidskleur erop getatoeëerd valt het veel minder op. Dat inkleuren gebeurt ook bij een tepeltatoeage ofwel tepelhoftatoeage. Ik teken dan met verschillende kleuren pigment de tepel terug, ik zie het als een ‘restauratie’ van het lichaam. Vaak voelen vrouwen zich heel na deze behandeling, Na alles wat eraan vooraf ging om de kanker te bestrijden zoals chemo, bestraling en een borstreconstructie.
Mijn manier van werken, de verfijnde apparatuur en de techniek van inkleuren van littekens maakt het litteken nagenoeg onzichtbaar.
Medische tatoeage is een ander woord dermopigmentatie, oftewel permanente make-up specifiek voor medische doeleinden. Zoals het inkleuren van littekens. Wanneer het pigment van je huid is verdwenen door een litteken, dat noem je een gedepigmenteerde huid, is medische tatoeage een fantastische uitkomst. Het litteken is er nog wel, alleen valt het veel minder op. De medische tatoeage camoufleert jouw litteken.
Ik camoufleer jouw litteken op een uiterst zorgvuldige en detaillistische manier. Hiervoor gebruik ik de dermopigmentatie techniek, een ander woord is ook wel dermatografie.
Voor de behandeling neem ik alle stappen met je door. We hebben voor de behandeling al een telefonisch adviesconsult gehad om jouw wensen door te nemen en om te kijken wat er mogelijk is voor een litteken tattoo. Tijdens de behandeling mag je gerust vragen stellen, maar ook ervoor. De werkwijze voor dermopigmentatie vind je ook bij werkwijze medische tatoeage.
Lang niet alle littekens kan ik inkleuren met dermatografie of andere medische tatoegae technieken. Dat is afhankelijk van onder andere de fase waarin het litteken zit. Ook hoe het litteken zich in de loop der jaren heeft ontwikkelt. Hieronder vind je een overzicht van de soorten littekens:
Ik gebruik veel kleur en kleurschakeringen bij een litteken camouflage, zo ontstaat het 3D-effect. Ik houd daarbij rekening met bijvoorbeeld de winter- en zomerkleur van de huid. Met medische tatoeage krijg je een zo natuurlijk mogelijke uitstraling terug en is jouw litteken vrijwel onzichtbaar geworden.
De littekens en het inkleuren van littekens met dermopigmentatie is een op maat gemaakte vorm van permanente make-up. Iedereen is uniek, de huid is uniek en het verhaal erachter is ook uniek. Daarom ga ik altijd zorgvuldig te werk en onderzoek ik nauwkeurig of het litteken wel geschikt is voor inkleuren. Het is dan ook raadzaam om vooraf een telefonisch consult te boeken. dit kan eenvoudig online.
Een hazenlip kan al op jonge leeftijd succesvol operatief worden gecorrigeerd, ook dat kan worden gecamoufleerd met een litteken tattoo.
Maar voordat een hazenlip kan worden voorzien van permanente make-up zijn vaak eerst meerdere operaties nodig. Ondanks het prachtige werk van de chirurg ontbreekt het na de operatie aan symmetrie en een natuurgetrouwe teint. Dat komt vaak door het ontbreken van de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip.
Het inkleuren van de littekens van een hazenlip zorgt voor een natuurlijke kleur en uitstraling. Ik geef de lippen de natuurlijke kleur en symmetrische vorm terug door onder andere de huid aan te vullen met zorgvuldig gekozen pigmenten.
Iedereen is anders, iedere situatie is anders. En daarom bied ik een gratis adviesconsult aan. In sommige gevallen kan ik jouw litteken (nog) niet inkleuren. Het litteken moet volledig wit gekleurd zijn, oftewel gerijpt. Tijdens dit gratis adviesconsult bespreek ik jouw mogelijkheden en wensen.
Een keuze maken is soms lastig. Twijfel je, dan kan je ook nog eens lezen wat klanten ervaren, of bekijk de voor en na foto’s. Beeld van een litteken tattoo geven een indicatie hoe dermatografie ook voor jou kan werken.
Wil je meer weten over de mogelijkheden, over mijn werkwijze en persoonlijk advies over dermopigmentatie en medische tatoeages in het algemeen? Boek dan online een gratis en vrijblijvend adviesconsult, want elk littekens is anders, dus ook elk litteken tattoo is ook anders. De resultaten en reacties vind je bij de reviews en op de pagina met de voor en na beelden.