Borstreconstructie na behandeling, dermopigmentatie, dermatografie, medische tatoeage, inkleuren van littekens

Tepeltatoeages na borstkanker en borstreconstructie is empowerment

28 september 2023

Borstkanker treft jaarlijks miljoenen vrouwen wereldwijd, en borstreconstructie is vaak een belangrijk onderdeel van hun herstelproces. Het medische stuk om het uiterlijk van de borsten te herstellen kennen we wel, zoals borst besparende operaties of een volledige reconstructie na amputatie.

Tepeltatoeages na borstkanker en borstreconstructie is empowerment

Een tepeltatoeage is minder bekend. Het is juist de tepeltatoeage die een belangrijke rol speelt bij het helpen van vrouwen om hun zelfvertrouwen terug te winnen en zich opnieuw mooi te voelen. In dit blog vertel ik je meer over hoe tepeltatoeages vrouwen ondersteunen na borstkanker en borstreconstructie.

Borstkanker in cijfers

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen. Het is een wereldwijde kwestie die veel vrouwen raakt. Pink Ribbon, de organisatie die ik een warm hart toe draag, geeft aan dat 26% van alle gevallen van kanker bij vrouwen borstkanker is. Daarom steun ik altijd Pink Ribbon. Dit keer met onder andere mijn digitale collectebus en de Dam tot Damloop (kijk nog even op mijn Instagram).

Het belang van borstreconstructie

Borstamputatie of een borst besparende operatie zijn vaak noodzakelijke ingrepen om de verspreiding van kanker te voorkomen. En dat kan een diepgaande impact hebben op het fysieke en emotionele welzijn van een vrouw. Borstreconstructie biedt een mogelijkheid om het lichaamsbeeld te herstellen en helpt vrouwen hun zelfvertrouwen terug te winnen.

Tepelhof Tatoeage voor behandeling Voor
Tepelhof Tatoeage na behandeling Na

Dit is een voorbeeld van een tepeltatoeage, bekijk veel voorbeelden van tepeltatoeages uit de praktijk bij de voor en na foto’s.

Finishing touch

Een belangrijk aspect van borstreconstructie is het creëren van de tepelhof en de tepel, die vaak verloren gaan tijdens de amputatie. Na een borstreconstructie is er meestal een bleek tuutje gevormd van huid. Een tepeltatoeage brengt weer kleur en is als de finishing touch van het reconstructieproces. De kers op de taart. Het helpt vrouwen om zich weer compleet te voelen, weer vrouw te voelen.

Deze tatoeages worden zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke kleur en textuur van een tepelhof en tepel na te bootsen. In mijn praktijk zorg ik ervoor dat het resultaat er zo realistisch mogelijk uitziet. En dat kan met de 3D technieken die ik toepas, goede kleuren en kleurschakeringen die ik gebruik. Het is indrukwekkend hoe deze kunstvorm niet alleen het fysieke aspect van reconstructie aanvult, maar ook emotioneel en mentaal genezend kan zijn.

Empowerment en zelfvertrouwen

Een tepeltatoeage gaat verder dan uiterlijke schoonheid. Het biedt vrouwen de mogelijkheid om hun zelfvertrouwen terug te vinden na een vaak slopende strijd tegen kanker. Je voelt je weer heel en compleet nadat je jezelf in de spiegel ziet met 2 tepels in plaats van 1. Dit laatste proces, deze behandeling van de tatoeage stelt vrouwen in staat om controle te nemen over hun lichaam en hun herstelproces. Het herstelt een gevoel van eigenwaarde dat soms verloren gaat tijdens de behandeling van borstkanker.

Empowerment en herstel van het zelfvertrouwen van de vrouw. Ik vind het heel erg belangrijk bewust te zijn van deze levensveranderende ziekte en ook het bewustzijn te vergroten en daarom deel ik dit bericht, doe ik mee met de collecte in oktober en heb ik 20 km gewandeld tijdens de Dam tot Damloop. Onderzoek is nog altijd hard nodig en ook kennis van de mogelijkheden van medische tatoeage zoals ik hiervoor beschreef. Vrouwen kunnen, als ze ervan weten, profiteren van de kracht van tepeltatoeages in hun herstelreis.

Iedereen altijd gratis retouche van tepeltatoeage

Het belang van een mooie tepel(tatoeage) staat bij mij voorop en daarom heb ik besloten vanaf deze maand (oktober 2023) de retouche (bijwerken) van een tepeltatoeage na borstkanker (die door mij is gezet) geheel gratis aan te bieden.

Ik heb een tepeltatoeage na borstkanker door Permanent Mooi Den Bosch laten zetten

Nu wil ik meer weten over de retouche

Dus boek ik nu een online telefonisch consult

Meer lezen over de verhalen die cliënten met mij delen

Dat kan, lees het blog over een tepeltatoeage zetten en hoe het werkt.  Een tepeltatoeage, hoe werkt het?

Of lees het openhartige verhaal van Michelle “Borsten zonder tepels is voor Michelle verleden tijd.

Lees het openhartige gesprek met Christina van Berckelaer – 9 jaar geleden kreeg ze borstkanker en in september 2022 koos ze toch nog voor een tepeltatoeage. Wat betekende een tepeltatoeage na borstkanker voor haar?

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen, 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.