Dit is een afbeelding van 2 handen op de borst van dezelfde vrouw en beeld uit Medisch Cosmetica - beeld website Permanent Mooi van Janny Hanegraaf, vrouw met ontbloot bovenlijf, hand op borst

Een nieuwe tepel tekenen: hoe werkt het?

12 oktober 2020
Medische cosmetica, ook wel medische tatoeage genoemd, is voor het tekenen van bijvoorbeeld een nieuwe tepel of tepelhof. Hoe ziet zo’n behandeling er dan uit?

In deze blog vertel ik je meer over het tekenen van een tepel of tepelhof en hoe ik dat doe in mijn praktijk Permanent Mooi. Maar eerst vertel ik wat het met vrouwen doet als ze door mij zijn geholpen. Vrouwen die na borstkanker en door de operatie de tepel en/of tepelhof moeten missen.

Dat gold namelijk ook voor Nadia, ze kwam bij mij in de praktijk na 2 borstreconstructies, waarna ze 2 implantaten kreeg.

Ik denk niet langer aan de nieuwe borsten, het zijn weer mijn borsten, mijn lijf

Haar reactie op haar eigen spiegelbeeld sprak boekdelen: “Ik denk er niet meer aan de nieuwe borsten, ik kijk met trots naar mijn spiegelbeeld. Ik had me niet gerealiseerd dat deze tatoeage me dit zou kunnen geven. Nog geen 14 dagen na de eerste behandeling zag ik dat ik niet langer 2 blinde vlekken op mijn borst heb zitten, maar gewoon bijna echte tepels!”

Ik werk met 3D techniek

Mijn werk, de getekende tepels, zijn geen ‘plakkers’ op implantaten, maar het lijken echte tepels. Dat doe ik met de speciale 3D technieken. Met de nauwkeurige apparatuur teken ik de tepel en tepelhof. Hiervoor gebruik ik goedgekeurde pigmenten. Vaak ook nog verschillende kleuren bij elkaar, die ik afstem om de kleur van de huid.

Een borstoperatie door kanker is een ingrijpende gebeurtenis en laat littekens achter. Je kan hierdoor de tepel geheel of gedeeltelijk kwijtraken. Een borstreconstructie laat altijd littekens achter. Het heeft een enorme impact op jezelf en zelfbeeld om je spiegelbeeld te zien zonder tepel of tepelhof, het kan je een gevoel geven dat je niet meer compleet bent of minder vrouw (ook al weet je van binnen dat dat heus niet zo is).

Wil je meer weten over hoe ik in mijn praktijk tepel en tepelhof teken, kijk dan op de pagina medische cosmetica of neem contact met mij op.

 Oktober is de maand van Pink Ribbon – Aandacht voor borstkanker in Nederland pinkribbon.nl en België pink-ribbon.be

Steun ook en koop de armband!

Bestel hem hier bij Pink Ribbon

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.