Tepelhof tatoeage

Een borstreconstructie is een ingrijpende gebeurtenis. Nadat alle operaties en behandelingen achter de rug zijn, komt er nog een belangrijke behandeling: de tepel- en tepelhoftatoeage.

Deze behandelingen is als een feestelijk moment. Je sluit een ingrijpend hoofdstuk van je leven af en voelt je erna weer compleet en energiek, je kan weer aan de slag. En dat is precies waar dit sluitstuk om draait!

Het is mijn expertise om voor jou een zo realistisch mogelijke tepel te creëren.

Ik maak tepeltatoeages met een 3D-effect. Deze dermopigmentatie-techniek heet aerola micropigmentatie, oftewel een tepeltatoeage die vrijwel pijnloos wordt aangebracht. De verfijnde techniek en de veilige en goedgekeurde pigmentatievloeistof zorgt voor een natuurlijk resultaat. De huidige 3D techniek die ik gebruik is al zo ver gevorderd dat ik ook zónder tepelreconstructie de illusie van een tepel kan creëren.

Bekijk meer voor en na foto’s

Een tepel- of tepelhoftatoeage wordt aangebracht bij mensen die

  • een borstreconstructie hebben ondergaan na borstkanker. De tepel en tepelhof worden opnieuw gecreëerd.
  • een borstverkleining hebben gehad. Hierdoor is vaak een litteken te zien. Een deel van de tepelhof kan zijn kleur verliezen.
  • te lichte of te kleine tepelhoven hebben. Ik kan de kleur en grootte zoals gewenst bijwerken.

Belangrijke voorwaarden

Er is een aantal belangrijke voorwaarden voordat ik je kan helpen:

  • een tepelconstructie mag pas worden uitgevoerd minimaal 6 weken na de allerlaatste operatie
  • toestemming van behandelend arts of chirurg is vereist
  • een mentale en fysieke goede conditie
  • jij bent er zelf klaar voor
Je sluit een hoofdstuk af. Niet dat je deze periode vergeet, maar het kan een plekje krijgen.
Janny Hanegraaf

Werkwijze specifiek tepel en tepelhoftatoeage

Allereerst hebben wij samen een uitgebreid gesprek. Ik krijg inzicht in jouw persoonlijk profiel en je medische status. Alleen zo kan ik de pigmentatie goed in kaart te brengen.

Voor een tepel en tepelhoftatoeage zijn minimaal twee behandelingen nodig.

Stap 1

Aan de hand van metingen maak ik op de huid een potloodtekening van de tepel en de tepelhof. Wanneer je dat wilt breng ik vooraf een kalmerende crème aan.

Stap 2

Ik start met de pigmentatie, waarbij ik met een ultra fijn naaldje heel nauwkeurig meerdere kleuren pigment in de juiste huidlaag injecteer.

Ik gebruik verschillende kleurschakeringen en kleurpigmenten, juist daardoor creëer ik tepels met een natuurlijke uitstraling. Bijvoorbeeld de zichtbaar donkergekleurde kliertjes op tepel of borst bij koude- of warmteprikkeling.

De behandeling zelf is (vrijwel) pijnloos. Dat komt doordat de omgeving meestal gevoelloos is. Het enige wat je merkt is het trillen van de apparatuur.

De tatoeage wordt meteen verzorgd met een verzachtende en herstellende crème.

Voor het verzorgen van de tatoeage thuis krijg je van mij uitgebreide instructies en crème mee.

Als je wilt kun je meteen weer je dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Stap 3

We maken meteen een nieuwe afspraak voor de tweede behandeling na minimaal 6 weken. Dan is de huid voldoende genezen. Deze behandeling is noodzakelijk om de vorm en kleur bij te werken.

Bij een tatoeage die ik na een borstreconstructie aanbreng kunnen pigmenten anders kleuren en worden opgenomen of afgestoten. Dat komt omdat daar huid is aangebracht die afkomstig is van een ander deel van het lichaam. Juist daarom is die tweede behandeling zo belangrijk.

Lees de instructies voor de behandeling goed door. Na de behandelingen krijg je onder andere uitgebreide instructies over verzorging van de behandelde huid.

Ik begrijp dat je vooraf meer wilt weten en mij wilt leren kennen. Een medische tatoeage doe je niet zomaar. . Ik ben professional in permanente make-up en medische tatoeage, ik teken en restaureer mensen. In mijn praktijk worden alleen permanente make-up behandelingen gegeven. Lees meer over mij en mijn praktijk of maak vrijblijvend een afspraak voor een adviesconsult.

Maak daarom vrijblijvend een afspraak voor een adviesconsult.

Afspraak maken

Aanbevelingen van dermatologen en chirurgen

Diverse dermatologen en plastisch chirurgen bevelen mij aan voor medische tatoeage. Onder andere ziekenhuizen Klina Brasschaat en Cosmipolis in Brugge. Lees meer over mijn samenwerking met andere specialisten.