Tepelhof tatoeage

Een borstreconstructie is een ingrijpende gebeurtenis. Nadat alle operaties en behandelingen achter de rug zijn, komt er nog een belangrijke behandeling: de tepel- en tepelhof tatoeage.

Deze behandeling, de tepelhof tatoeage, is als een feestje. Je sluit een ingrijpend hoofdstuk van je leven af en voelt je erna weer compleet en energiek. En dat is precies waar dit sluitstuk om draait! Een blik in de spiegel na de behandeling, het zien van jouw complete lichaam, dat is onbeschrijfelijk voor de cliënt en tegelijk direct zo ‘gewoon’.

Het is mijn expertise om een zo realistisch mogelijke tepel te creëren.

Ik maak tepelhof tatoeages met een 3D-effect. Deze dermopigmentatie-techniek heet aerola micropigmentatie, oftewel een tepeltatoeage die vrijwel pijnloos wordt aangebracht. De verfijnde techniek en de veilige en goedgekeurde pigmentatievloeistof zorgt voor een natuurlijk resultaat. De huidige 3D techniek die ik gebruik is al zo ver gevorderd dat ik ook zónder tepelreconstructie de illusie van een tepel kan creëren.

Dit is een voorbeeld van voor en na zetten van een tepelhof tatoeage.

Tepel- en tepelhoftatoeagePermanent Mooi maakt gebruikt van dermopigmentatie.Voor het inkleuren van littekens rond de tepelhof en voor het volledig hertekenen van tepel en tepelhof kunt u bij ons terecht.  voor behandeling Voor
Dit is een afbeelding van voor een behandeling van twee borsten, de tepel is door borstreconstructie verwijderd na bijvoorbeeld borstkanker en heeft nog geen permanente make-up, door Permanent Mooi, medische tatoeage Na

Bekijk meer voor en na zetten van een tepelhof tatoeage

Een tepel- of tepelhoftatoeage wordt aangebracht bij mannen en vrouwen die

  • een borstreconstructie hebben ondergaan na borstkanker. De tepel en tepelhof worden opnieuw gecreëerd.
  • een borstverkleining hebben gehad. Hierdoor is vaak een litteken te zien. Een deel van de tepelhof kan zijn kleur verliezen.
  • te lichte of te kleine tepelhoven hebben. Ik kan de kleur en grootte zoals gewenst bijwerken.

Belangrijke voorwaarden tepelhoftatoeage

Er is een aantal belangrijke voorwaarden voordat ik je kan helpen:

  • een tepelconstructie mag pas worden uitgevoerd minimaal 6 weken na de allerlaatste operatie
  • toestemming van behandelend arts of chirurg is vereist
  • een mentale en fysieke goede conditie
  • jij bent er zelf klaar voor
Je sluit een hoofdstuk af. Niet dat je deze periode vergeet, maar het kan een plekje krijgen.
Janny Hanegraaf

Werkwijze specifiek voor tepel en tepelhoftatoeage

Allereerst hebben wij samen een uitgebreid gesprek. Ik krijg inzicht in jouw persoonlijk profiel en je medische status. Alleen zo kan ik de pigmentatie goed in kaart te brengen.

Voor een tepel en tepelhoftatoeage zijn minimaal twee behandelingen nodig. Heb je bij Permanent Mooi een tepeltatoeage na borstkanker laten zetten? Dan is bijwerken je leven lang helemaal gratis. Je leest er alles over in het blog waarom ik dat aanbied.

Stap 1

Aan de hand van metingen maak ik op de huid een potloodtekening van de tepel en de tepelhof. Wanneer je dat wilt breng ik vooraf een kalmerende crème aan.

Stap 2

Ik start met de pigmentatie, waarbij ik met een ultra fijn naaldje heel nauwkeurig meerdere kleuren pigment in de juiste huidlaag injecteer.

Ik gebruik verschillende kleurschakeringen en kleurpigmenten, juist daardoor creëer ik tepels met een natuurlijke uitstraling. Bijvoorbeeld de zichtbaar donkergekleurde kliertjes op tepel of borst bij koude- of warmteprikkeling.

De behandeling zelf is (vrijwel) pijnloos. Dat komt doordat de omgeving meestal gevoelloos is. Het enige wat je merkt is het trillen van de apparatuur.

De tatoeage wordt meteen verzorgd met een verzachtende en herstellende crème.

Voor het verzorgen van de tatoeage thuis krijg je van mij uitgebreide instructies en crème mee.

Als je wilt kun je meteen weer je dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Stap 3

We maken meteen een nieuwe afspraak voor de tweede behandeling na minimaal 6 weken. Dan is de huid voldoende genezen. Deze behandeling is noodzakelijk om de vorm en kleur bij te werken.

Bij een tatoeage die ik na een borstreconstructie aanbreng kunnen pigmenten anders kleuren en worden opgenomen of afgestoten. Dat komt omdat daar huid is aangebracht die afkomstig is van een ander deel van het lichaam. Juist daarom is die tweede behandeling zo belangrijk.

Lees de instructies voor de behandeling goed door. Na de behandelingen krijg je onder andere uitgebreide instructies over verzorging van de behandelde huid.

Ik begrijp dat je vooraf meer wilt weten en mij wilt leren kennen. Een medische tatoeage doe je niet zomaar. Ik ben professional in permanente make-up en medische tatoeage, ik teken en restaureer mensen. In mijn praktijk worden alleen permanente make-up behandelingen gegeven. Lees meer over mij en mijn praktijk of maak vrijblijvend een afspraak voor een adviesconsult. Lees ook de reviews van vele cliënten.

Maak daarom vrijblijvend een afspraak voor een adviesconsult.

Afspraak maken

Aanbevelingen van dermatologen en chirurgen

Diverse dermatologen en plastisch chirurgen bevelen mij aan voor medische tatoeage. Onder andere ziekenhuizen Klina Brasschaat en Cosmipolis in Brugge. Lees meer over mijn samenwerking met andere specialisten.

Terugbetaalbaarheid tepelhoftatoeage – België

Wanneer jouw situatie valt onder ‘dossier zware ziekte’, heb je in sommige situaties recht op de vergoeding voor een tepeltatoeage. Check jouw hospitalisatie verzekering en het dossier zware ziekte. Je krijgt vanuit dit dossier ook vergoeding voor bijvoorbeeld extra fysiotherapie en verbandmiddelen. Hoe hoog die is, vraag dat na. Vraag naar de voorwaarden rondom vergoeding tepeltatoeage zonder RIZIV code in dossier zware ziekte. In het blog leg ik alles uit (inclusief vlogs).

Optische borstvergroting door inkleuren tepels

Voel je je ongemakkelijk door het (kleine) formaat van je borsten? Veel jonge vrouwen kiezen dan voor een optische borstvergroting met behulp van een tepelhoftatoeage. De kleur, kleurschakeringen van de pigmenten geven een 3D-effect.  Deze vorm van medische tatoeage kan een ingrijpende operatie voorkomen. Je voelt je weer zelfverzekerd en je durft weer naar de sauna. Je leest hier meer over optische borstvergroting.

Borstvergroting met tepeltatoeage van permanente make-up Voor
Borstvergroting met tepeltatoeage van permanente make-up Na


Werkwijze

Hoe ga ik te werk bij een tepelhoftatoeage? Let op: ik gebruik vooral veel kleuren om het 3D effect te creëren.

Inkleuren van littekens

Inkleuren van littekens. Jet kan met permanente make-up. Bekijk hier de mogelijkheden.

Permanente make-up

Wat is er mogelijk met permanente make-up?

Huidverbetering

Permanent Mooi biedt verschillende behandelingen voor het verbeteren van de huid. Zoals striae en pigmentvlekjes verminderen.

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.