"Een litteken is niet langer bepalend voor hoe je je voelt"

Wanneer medische tatoeage – camouflage?

Voor wie en waarvoor is medische tatoeage of camouflage bedoeld?

Medische tatoeage wordt vaak gebruikt wanneer je littekens hebt. Medische tatoeage wordt ook wel medische cosmetica genoemd. De oneffenheden door littekens na operatie of ongeval worden gecamoufleerd met speciale technieken. Een veel voorkomende behandeling is die van tepel en tepelhoftatoeage na een borstoperatie door borstkanker. Ook na een ongeluk kunnen littekens ontstaan. Littekens inkleuren kan met permanente make-up, medische tatoeage.

Littekens kunnen bepalend zijn in je leven en doen iets met hoe je je voelt. Ten eerste kan het litteken een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. Ten tweede kunnen ze je zelfs belemmeren in het dagelijks functioneren. Littekens camoufleren, littekens inkleuren, behoort tot 1 van de vele mogelijkheden met permanente make-up. Dat heet dan medische tatoeage of medische cosmetica. 

Vitiligo, een lastige depigmentatieziekte, kan jou onzeker maken. Ook daarvoor is medische tatoeage een oplossing.

Litteken inkleuren voor behandeling Voor
Litteken inkleuren behandelresultaat Na

Dit is een voorbeeld van camouflage. Bekijk meer voor en na beelden.

Ik kan jou vrijwel pijnloos helpen

Een litteken retoucheer ik vrijwel pijnloos, met de verfijnde techniek en precisie-apparatuur worden littekens nagenoeg onzichtbaar gemaakt. Na een behandeling bekijk je het resultaat en je voelt je weer compleet en heel.

Pas als jij weer tevreden bent, ben ik dat ook. Dat is de grootste beloning!
Janny Hanegraaf

En die tevredenheid vind je terug in de reviews van blije cliënten.

Litteken corrigeren na operatie of ongeval

Een operatie of ongeval kunnen nare littekens achterlaten die je leven tekenen. Een medische tatoeage op de plek kan je littekens camoufleren waardoor het nauwelijks nog zichtbaar is. Met behulp van de verfijnde apparatuur en mijn specialisme kan ik de pigmenten nauwkeurig en gedetailleerd aanbrengen. Meer over littekens inkleuren vind je hier.

Veelgestelde vragen – FAQ 

Hoe lang duurt een behandeling voor medische tatoeage?

Vaak gebeurt het aanbrengen van medische tatoeage zoals littekens inkleuren of een tepeltatoeage in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. De duur van een medische tatoeage behandeling sterk afhankelijk van het oppervlak van bijvoorbeeld een litteken. Tussen de behandelingen zit minimaal 6 weken. Je leest meer over de behandeling en werkwijze op deze pagina.

Kan ik direct na een borstreconstructie een tepeltatoeage laten zetten?

Je moet minimaal 6 weken wachten na de laatste operatie (tepelreconstructie), er is toestemming nodig van de chirurg of arts en je fysieke en mentale conditie moeten in orde zijn. Je vindt hier alles over de tepeltatoeage.

Wat moet je doen na de behandeling medische tatoeage?

Na het aanbrengen van  de medische tatoeage zoals littekens inkleuren hoef je niets speciaals te doen. Goed verzorgen en niet douchen. Ik neem dit voor de behandeling door. Je leest alles over de nazorg op deze pagina over tips na de behandeling.

Wanneer kan ik mijn litteken laten inkleuren met permanente make-up?

Lang niet alle littekens kan ik inkleuren met dermatografie of andere medische tatoeage technieken. Dat is afhankelijk van onder andere de fase waarin het litteken zit.
Op de pagina over het inkleuren van littekens staat uitgebreide informatie over de littekens die wel en nog niet kunnen worden ingekleurd.

Kan vitiligo genezen met medische tatoeage?

Nee, medische tatoeage geneest niet de vitiligo. Medische tatoeage kan wel de vitiligo minder zichtbaar maken. Deze depigmentatieziekte zie ik steeds vaker in mijn praktijk. Er wordt van alles geprobeerd om vitiligo tegen te gaan, te verminderen of zelfs met bepaalde therapieën en crèmes te verwijderen. Helaas vaak zonder resultaat.

Voor wie is een tepeltatoeage bedoeld?

Ik zie veel cliënten in mijn praktijk na borstreconstructie door borstkanker. Daardoor zie ik hoe het is om je weer compleet te voelen. Met twee tepels krijg je je lichaam terug. Je sluit hiermee een emotionele reis afsluit en maakt een stap naar herstel en vernieuwd zelfvertrouwen. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een optische borstvergroting kiezen voor een tepeltatoeage. Lees verder hoe een tepelhof tatoeage in zijn werk gaat en wat het doet voor mensen na borstkanker.

Tepel en tepelhoftatoeage na borstoperatie

Een borstoperatie door kanker is een ingrijpende gebeurtenis en laat meestal littekens achter. Je kan de tepel geheel of gedeeltelijk kwijtraken door deze operatie. Het heeft voor veel vrouwen (en mannen) enorme impact om jezelf in de spiegel te zien zonder tepel of tepelhof. Dat doet iets me je. Een borst zonder tepel, een blinde vlek. Een tepeltatoeage helpt en ondersteunt het herstel na borstkanker. Een tepeltatoeage kan ondersteunen in het behoud en herstel van de uitstraling van jouw lichaam, daar lees je hier meer over.

Heb jij een tepeltatoeage na borstkanker bij Permanent Mooi laten zetten? Dan is bijwerken levenslang gratis. Je leest in het blog waarom ik die keuze heb gemaakt.

Na het overwinnen van kanker was dit de kers op de taart. Dankzij Janny voel ik me weer op en top vrouw
C.V. uit M.

Specialist in medische tatoeage, ik creëer het 3D-effect

Ik ben gespecialiseerd in het plaatsen van medische tatoeages. Onder andere door de gedetailleerde werkwijze, de kleuren en de verfijnde technieken is het mogelijk om een 3D-effect te creëren. Ik maak gebruik van veilige en goedgekeurde pigmentatievloeistof, je krijgt een mooi en natuurlijk resultaat.

Analyse van de huid

Elke behandeling begint met een grondige analyse van de huid. Zo kan ik de juiste pigmentatiekleur bepalen. Het litteken krijgt de kleur die in harmonie is met de omliggende huid en vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de andere tepel. Bij tepel en tepelhoftatoeage lees je meer over de specifieke werkwijze. De werkwijze voor littekens camoufleren vind je hier.
Ik werk nauw samen met diverse artsen en specialisten.

Deze film is gemaakt in 2019, de informatie kan gewijzigd zijn. Dat betreft de vergoeding. Inmiddels werk ik nu met tatoeage pigmenten voor tepels waardoor deze langdurig blijven zitten.


Tepelhof
tatoeage

Heb je littekens rond de tepel of tepelhof of ben je door een ingrijpende operatie alles kwijtgeraakt? Ik help je met zorg en vakkundigheid.

Inkleuren van
littekens

In mijn praktijk kan ik de littekens nagenoeg pijnloos inkleuren, passend bij jouw lijf en jouw huidskleur.

Beeld van permanente make-up aanbrengen bij vrouw op lippen, door eigenaar van Permanent Mooi, Janny Hanegraaf
Permanente
make-up

Permanente make up ook wel PMU geeft comfort en zorgt ervoor dat je altijd straalt!

Vitiligo

Lees hier hoe medische tatoeage helpt bij vitiligo

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.