dit is een foto van ene spiegel met borst, daar kijkt de vrouw in kwestie naar. Ze heeft net een tepel en tepelhoftatoeage laten aanbrnegen door Janny Hanegraaf van Permanent Mooi

Borsten zonder tepels is verleden tijd voor Michelle

1 oktober 2020
Michelle heeft borstkanker gehad en kwam in mijn praktijk voor het tatoeëren van haar tepel, een tepeltatoeage. Ze raakte haar tepel kwijt na de operatie. Het werd een blinde vlek op haar borst. Na 3 jaar van verdriet en ziekte wilde ze niet langer dit gevoel hebben. Ze koos na borstkanker een tepelreconstructie.

Het roer ging om! We deden het samen, ik tekende haar tepel met muziek waar ze van houdt op de achtergrond. We kozen ‘Why does my heart feel so bad’ van Moby, luister als je wilt terwijl je dit leest.

Het gezoem van apparatuur

De muziek galmde door mijn praktijk en overstemde het gezoem van mijn apparaat. En terwijl ik aan het werk was stroomde bij Michelle de tranen over haar wangen. Met haar ogen gesloten voelde ze alleen nog de trilling van het apparaat op haar huid. De muziek maakte haar emotioneel. Wat was ze al die jaren flink geweest. Nu was het tijd om los te laten en opgekropte emoties vrij te laten stromen.

Ze vertelde over haar traject…

Haar borst werd gereconstrueerd met haar lichaamseigen weefsel. Tijdens deze zware, 8 uur durende operatie, werd met een diepflap van de buik een borst gereconstrueerd. Pas veel later na haar herstel, werd er een ‘tuutje’ aangebracht als tepel. Michelle vertelde dat ze zich “in elkaar gepuzzeld vond”. “Ik was teleurgesteld over het resultaat, daar zit zoveel energie in en was zó pijnlijk. Het leek wel een groot lappendeken.”, vertelde ze mij tijdens de behandeling.

Ze had duidelijk moeite met haar ‘nieuwe’ uiterlijk. Haar behandelend arts dr. Peeters stelde haar ook niet gerust door te vertellen dat ze pas na de tepeltatoeage klaar zou zijn. Michelle vond haar borsten niet mooi en ze las in de ogen van haar man dat hij er ook zo over dacht. Hij deed zijn best om haar niet nog onzekerder te maken. Hoe goed hij ook zijn best deed, toch voelde ze zijn struggle, ook door zijn aanraking…

Een prachtige tepel

Ik tekende ondertussen haar tepel en het eindresultaat werd prachtig. De tepel is natuurgetrouw ingekleurd met pigmenten die bij haar huid passen. Ik pas hiervoor een speciale 3D-techniek toe. We bekeken samen de borsten in de spiegel. Wat fijn en wat bijzonder om Michelle weer te zien stralen!

Het moeten missen van een tepel doet iets met je vrouw-zijn, je vrouwgevoel en vooral na een traject borstkanker. Dat was voor haar nu verleden tijd.

TWEE

Ze kan weer lachend en met plezier naar de sauna met haar man, een bikini aan waarbij het litteken op haar buik zo onzichtbaar mogelijk is. Ze heeft TWEE borsten met TWEE tepels. Niet langer ziek, niet langer een kankerpatiënt, maar trots op wat ze overwon.

Ik heb Michelle blij gemaakt en haar geholpen bij het verzachten en helen van de rafelige en rauwe randen die borstkanker achterlaat. Het werk van dr. Peeters is fantastisch, maar de littekens blijven wit en die zie je door de verschillende huidstukken. Het resultaat na mijn werk als pigmentiste was prachtig. Mijn werk is dankbaar en ik ben trots dat ik vrouwen als Michelle mag helpen herstellen van buiten, maar zeker ook van binnen. Ik breng terug wat is geweest, restaureer, herstel en camoufleer.

Meer over tepel- en tepelhoftattoeage

Natuurlijk weet je dat je nog steeds bent wie je bent met of zonder tepel, maar toch, het doet iets met je. Een tepel of tepelhoftatoeage geeft jou een goed gevoel en versterkt het vrouw-zijn. Meer over de tepel en tepelhoftatoeage vind je hier.

Oktober is de maand van Pink Ribbon – Aandacht voor borstkanker

Steun ook!

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.