Tepelhoftatoeage voor herstellen en behouden van de natuurlijke uitstraling van je lichaam

Heb jij een ingrijpende borstreconstructie na borstkanker gehad en wil jij je weer compleet voelen met twee tepels? Als specialist permanente make-up, sta ik klaar om je te helpen bij het herstellen en behouden van de natuurlijke uitstraling van je lichaam. Dat kan met een tepel tatoeage, ook wel tepelhoftatoeage genoemd.

Impact op het leven

Het heeft veel impact, een ingreep waardoor je een tepel moet missen. Bijvoorbeeld een borstreconstructie, borstverkleining, of andere medische ingrepen. Je voelt je anders, vaak minder compleet en minder vrouw door het missen van een tepel. Een tepelhoftatoeage na borstreconstructie heeft een helende werking, is de kers op de taart en maakt het traject af. Het wordt ook wel dermatografie of micropigmentatie genoemd.

Wil je direct weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Boek dan online een gratis telefonisch adviesconsult.

Tepeltatoeage na borstkanker

Ik begrijp hoe ingrijpend een traject zoals een borstreconstructie na borstkanker kan zijn. Als specialist permanente make-up en medische tatoeage zie ik veel cliënten in mijn praktijk na borstreconstructie. Zij lieten mij zien hoe cruciaal het is om je weer compleet te voelen. Met twee tepels krijg je je lichaam terug. Daarom bied ik gespecialiseerde tepelhoftatoeages. Ook wel tepeltatoeages met 3D-effect waardoor deze nagenoeg gelijk is aan je natuurlijke tepel. Je sluit hiermee een emotionele reis afsluit en maakt een stap naar herstel en vernieuwd zelfvertrouwen. Lees verder hoe een tepelhof tatoeage in zijn werk gaat.

Voor wie is een tepelhof tatoeage bedoeld?

 • Tepelreconstructie na borstkanker
  Voor vrouwen én mannen die borstkanker hebben doorstaan en een borstreconstructie hebben ondergaan.
 • Medische tatoeage na verkleining
  Een borstverkleining kan leiden tot zichtbare littekens en kleurverlies in de tepelhof. De tepeltatoeages kunnen deze littekens camoufleren en de natuurlijke kleur en vorm herstellen.
 • Tepelhoftatoeage bij kleurverlies
  Tepels kunnen naar mate je ouder wordt hun kleur verliezen. Wanneer je je daaraan stoort, dan is een tepelhoftatoeage een goede oplossing om meer kleur en dus vollere borsten de creëren.
 • Te lichte of te kleine tepelhoven
  Sommige mensen worden geboren met te lichte of te kleine tepelhoven. De borsten ogen kleiner. Als specialist kan ik de kleur en grootte naar wens bijwerken, zodat je jezelf volledig en zelfverzekerd voelt. Door de kleur lijken jouw borsten voller en groter.

Belangrijke voorwaarden en voorbereiding tepelhoftatoeage

Voor een succesvolle tepelhof tatoeage is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • de tussenliggende periode tussen de laatste operatie en de tepeltatoeage is minimaal 6 weken
 • ook heb je toestemming van je behandelend arts of chirurg
 • jij zelf bent fysiek in goede conditie
 • en je bent mentaal toe aan deze laatste stap van herstel
Je sluit een hoofdstuk af. Niet dat je deze periode vergeet, maar het kan een plekje krijgen.
Janny Hanegraaf

Werkwijze voor tepel en tepelhoftatoeage

Stap 1

Persoonlijk consult

De eerste stap is een uitgebreid persoonlijk consult. Ik leer je kennen, begrijp je medische geschiedenis en we bepalen samen de juiste aanpak. Alleen op deze manier kunnen we de tatoeage perfect in kaart brengen.

Stap 2

Tepelhoftatoeage werkwijze

De werkwijze zelf bestaat uit twee behandelingen, met minimaal 6 weken ertussen. Tijdens de eerste behandeling maken we een potloodtekening van de tepel en tepelhof op je huid. Voor het tatoeëren kan ik een kalmerende crème aanbrengen. Het goede nieuws is dat de behandeling vrijwel pijnloos is, omdat de meeste mensen in dat gebied gevoelloos zijn. Je zult hoogstens het trillen van het apparaat voelen.

Stap 3

Pigmentatie

Vervolgens begint de pigmentatie, ook wel micropigmentatie of dermatografie genoemd. Met een uiterst fijn naaldje worden de verschillende kleuren pigment nauwkeurig in de bovenste huidlaag aangebracht.

3-D effect

Ik gebruik diverse kleurschakeringen en pigmenten om een natuurlijke uitstraling te bereiken, inclusief de donkergekleurde kliertjes die verschijnen bij koude- of warmteprikkeling.

Stap 4

Tweede Behandeling

Een tweede behandeling volgt na ongeveer 6 weken. De huid moet voldoende genezen zijn voordat deze behandeling plaats vindt. Bij tatoeages die na een borstreconstructie worden aangebracht, kunnen pigmenten niet alleen anders kleuren, maar ze kunnen ook minder goed worden opgenomen of afgestoten dan bij een ‘gezonde’ huid. Dit komt namelijk doordat de huid van de nieuwe tepel afkomstig is van een ander deel van het lichaam. Hierdoor kunnen pigmenten opmerkelijk anders reageren. Dit maakt de tweede behandeling van cruciaal belang.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesconsult.

Dat doe je eenvoudig online.

Nazorg en Verzorging

Na de beide behandelingen is het van groot belang om de tatoeage goed te verzorgen. Ik voorzie je van uitgebreide instructies en geef ik je de benodigde crème mee voor thuisgebruik. Het herstellen van je lichaam is een proces dat niet stopt na de behandeling. Ik ben er om je te begeleiden. Dus, als je vragen hebt, aarzel dan zeker niet om contact met mij op te nemen.

Permanent Mooi aanbevolen door dermatologen en chirurgen

Diverse dermatologen en plastisch chirurgen bevelen mij aan voor medische tatoeage. Diverse ziekenhuizen bevelen mij aan zoals ziekenhuizen Klina Brasschaat en Cosmipolis in Brugge. Lees meer over mijn samenwerking met andere specialisten.

Heb je specifieke vragen of behoefte aan meer informatie?

Aarzel niet om contact op te nemen. Ik ben hier om al je vragen te beantwoorden en je te helpen op weg naar herstel en vernieuwd zelfvertrouwen.

Neem contact op

Permanent Mooi – specialist medische en cosmetische tatoeage

Ik ben Janny Hanegraaf, meer over mij vind je op mijn site, neem gerust een kijkje, schrijf je in voor de nieuwsmail of neem contact met me op. Ik kan je vertellen hoe medische tatoeage (tepelhoftatoeage, littekens inkleuren enzovoort) jou kan ondersteunen naar volledig herstel na bijvoorbeeld borstreconstructie na borstkanker.

Als vanzelfsprekend begrijp ik dat het een belangrijke beslissing voor je is. Daarom nodig ik je van harte uit om vrijblijvend een afspraak te maken voor een gratis adviesconsult. Dit is de ideale gelegenheid om mij beter te leren kennen. Jij kan al je vragen stellen en wensen bespreken. Cliënten voelen zich daardoor op hun gemak en zijn tevreden over het resultaat. Dat vind je bijvoorbeeld terug in de reviews. Samen zetten we stappen naar herstel en vernieuwd zelfvertrouwen.

Janny lachend - permanente make-up medische tatoeage

Werkwijze

Hoe ga ik te werk bij een tepelhoftatoeage? Let op: ik gebruik vooral veel kleuren om het 3D effect te creëren.

Inkleuren van littekens

Inkleuren van littekens. Jet kan met permanente make-up. Bekijk hier de mogelijkheden.

Permanente make-up

Wat is er mogelijk met permanente make-up?

Huidverbetering

Permanent Mooi biedt verschillende behandelingen voor het verbeteren van de huid. Zoals striae en pigmentvlekjes verminderen.

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.