Deze afbeelding geeft drie vrouwen weer en vertelt dat permanente make-up oftewel PMU geschikt is voor alle huidtypen - permanent mooi Janny hanegraag

Permanente make-up, PMU, geschikt voor alle huidtypen

26 februari 2021
Iedere huid is anders en toch is permanente make-up, oftewel PMU, geschikt voor alle huidtypen. In mijn praktijk komen verschillende soorten mensen die graag PMU willen maar hebben ook verschillende huidtypen.

De wensen waarmee klanten bij Permanent Mooi komen variëren van wenkbrauw of eyeliner tot lippen, van litteken inkleuren tot tepeltatoeage. Voor een goed, blijvend en mooi resultaat analyseer ik de huid vooraf zorgvuldig. Zo bekijk ik onder andere de eigen kleur en textuur van de huid om te bepalen wat voor huidtypen het is. De kleuren en kleurschakeringen die ik kies voor het zetten van PMU pas ik daarop aan. En daarom is permanente make-up is geschikt voor alle huidtypen. Je mag erop vertrouwen dat ik de juiste kleuren – pigmenten zoek die goed bij jou passen, dus ook bij jouw huisdkleur.

Ook de techniek speelt een rol bij de behandeling van de verschillende huidtypen. Ik maak gebruik van flinterdunne naaldjes en breng vlak onder het huidoppervlak de pigmenten aan. Dat is anders dan bij een ‘gewone’ tatoeage, daar worden pigmenten in diepere huidlaag aangebracht. Uv en cel vernieuwing hebben dan ook invloed op de houdbaarheid van PMU, meestal zit bijvoorbeeld PMU bij een wenkbrauw ongeveer 2 jaar.

Drie aandachtspunten bij permanente make-up

Allereerst moeten de kleuren die ik bijvoorbeeld voor wenkbrauwen kies, passen bij jouw gezicht. Jouw uitstraling blijft de jouwe. Het maakt niet uit welke huidskleur of huidtype, daar houd ik rekening mee.

Ten tweede let ik op de textuur van de huid. Bij een donker huidtypen is de textuur anders. Een blanke huid is vaak wat zacht en sponsachtig, terwijl een donkere huid steviger en compacter is. Je begrijpt dat ik dus ook de technieken aanpas naar jouw huid.

En ten derde is iedere PMU behandeling anders, want iedere man of vrouw is anders. Iedereen is uniek! Ben je onder de 40? Dan is de huid steviger en zou ik misschien kiezen voor een vollere wenkbrauw dan wanneer je boven de 50 bent. Ik let er dan extra op dat de wenkbrauw een passende lengte krijgt past bij jouw uitstraling.

Jij wordt in mijn praktijk persoonlijke behandeld, om een natuurgetrouw resultaat te krijgen. PMU is geen standaard formule!

Uiteindelijk kijk je blij in de spiegel en zeg je:

“Dit had ik veel eerder moeten doen!”

Jij bent geschikt voor PMU

Doe deze snelle test en je weet of jij geschikt bent voor permanente make-up!

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.