Deze afbeelding geeft drie vrouwen weer en vertelt dat permanente make-up oftewel PMU geschikt is voor alle huidtypen - permanent mooi Janny hanegraag

Permanente make-up, PMU, geschikt voor alle huidtypen

26 februari 2021
Iedere huid is anders en toch is permanente make-up, oftewel PMU, geschikt voor alle huidtypen. In mijn praktijk komen verschillende soorten mensen die graag PMU willen maar hebben ook verschillende huidtypen.

De wensen waarmee klanten bij Permanent Mooi komen variëren van wenkbrauw of eyeliner tot lippen, van litteken inkleuren tot tepeltatoeage. Voor een goed, blijvend en mooi resultaat analyseer ik de huid vooraf zorgvuldig. Zo bekijk ik onder andere de eigen kleur en textuur van de huid om te bepalen wat voor huidtypen het is. De kleuren en kleurschakeringen die ik kies voor het zetten van PMU pas ik daarop aan.

Ook de techniek speelt een rol bij de behandeling van de verschillende huidtypen. Ik maak gebruik van flinterdunne naaldjes en breng vlak onder het huidoppervlak de pigmenten aan. Dat is anders dan bij een ‘gewone’ tatoeage, daar worden pigmenten in diepere huidlaag aangebracht. Uv en cel vernieuwing hebben dan ook invloed op de houdbaarheid van PMU, meestal zit bijvoorbeeld PMU bij een wenkbrauw ongeveer 2 jaar.

Drie punten om rekening mee te houden voor alle huidtypen

Allereerst moeten de kleuren die ik bijvoorbeeld voor wenkbrauwen kies, passen bij jouw gezicht. Jouw uitstraling blijft de jouwe. Het maakt niet uit welke huidskleur of huidtype, daar houd ik rekening mee.

Ten tweede let ik extra op de textuur van de huid. Bij een donker huidtypen is de textuur anders. Een blanke huid is vaak wat zacht en sponsachtig, terwijl een donkere huid steviger en compacter is. Je begrijpt dat ik dus ook de technieken aanpas naar jouw huid.

En ten derde is iedere PMU behandeling anders, want iedere man of vrouw is anders. Iedereen is uniek! Ben je onder de 40? Dan is de huid steviger en zou ik misschien kiezen voor een vollere wenkbrauw dan wanneer je boven de 50 bent. Ik let er dan extra op dat de wenkbrauw een passende lengte krijgt past bij jouw uitstraling.

Jij wordt in mijn praktijk persoonlijke behandeld, om een natuurgetrouw resultaat te krijgen. Want PMU is geen standaard formule!

Uiteindelijk kijk je blij in de spiegel en zeg je:

“Dit had ik veel eerder moeten doen!”

Jij bent geschikt voor PMU

Of misschien twijfel je nog. Doe de snelle test en je weet het!

Terug naar overzicht