Afbeelding van vrouw met lang grijs haar, erg tevreden over haar permanente make-up door Janny Hanegraaf van Permanent Mooi

Houdbaarheid van permanente make-up

7 januari 2021

Permanente make-up, PMU heeft een ‘houdbaarheidsdatum’. De intensiteit neemt in de loop van de jaren af. Na ongeveer 1 à 2 jaar moet je permanente make-up laten bijwerken, wil je dezelfde uitstraling houden. Dat moment wil je natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen. Hoe vertraag je dat moment, hoe zorg je goed voor je bijgewerkte wenkbrauwen?

Uv-straling

Uv-straling is toch wel de grootste boosdoener waardoor permanente make-up vervaagt. Uv-licht, daar kan je niets aan veranderen, maar je kan jezelf wel beschermen. Zelfs als de zon niet zo fel is, bescherm je de PMU in je gezicht met een crème met UV filter. Minimaal factor 30, liefst 50!

Er is een aantal dingen die je niet kunt tegenhouden. Cel vernieuwing en het verouderingsproces doen afbreuk aan de kleur die rond jouw lippen of wenkbrauwen is gepigmenteerd. En dan is het toch echt tijd om de permanente make-up opnieuw bij te werken.

Twee redenen waardoor jij zeker weet dat jij klaar bent voor een retouche

1. Je uitstraling verandert

Jij straalde na jouw eerste permanente make-up behandeling. Precies het effect dat permanente make-up heeft. Het zorgt voor een frisse uitstraling en maakt jou tot de beste versie van jezelf, zonder dat het opvalt. Wanneer je merkt dat daar verandering in komt, wordt het tijd voor een retouche.

Laat jouw permanente make-up bijwerken, zodat jij je heldere oogopslag weer terugkrijgt.
Maak online een afspraak

2. Door ouder worden verandert je gezicht

Ga je richting de overgang of zit je er middenin? Dan zie je dat terug in je gelaat. Fijne lijntjes, dat is niet erg, ze weerspiegelen het leven. Jouw huid wordt lichter van kleur en je hebt minder haargroei waardoor bijvoorbeeld jouw wenkbrauwen korter worden. En dat geeft een verdrietige uitstraling.

Hierdoor vervaagt jouw permanente make-up:

  1. Uv-straling
  2. Een snelle stofwisseling
  3. Medicatie

Lichte kleuren vervagen eerder dan donkere kleuren. Wenkbrauwen en lippen moeten gemiddeld na 1.5 tot 2 jaar bijgewerkt worden. Donkere kleuren zoals die van een eyeliner vervagen na 3 jaar.

Bijwerken dus

Uiteindelijk ontkom je er niet aan, je zorgt dat je de PMU netjes laat bijwerken. En wanneer het zover is, dan bekijken we direct alle veranderingen in je gezicht. Denk hierbij aan vollere lippen of meer kleur, een lashliner om de wimpers voller te laten lijken of verlengen van je wenkbrauwen. Als je wilt werken we die puntjes onopvallend weg.

Bel me

Aarzel niet en bel me rechtstreeks voor advies ➡️ +31 6 13 22 31 31.
Want ik kan je wel te woord staan, maar nog niet behandelen. Juist nu heb ik tijd en ruimte om jou te adviseren over permanente make-up en medische tatoeage. Ik beantwoord al je vragen, bespreek jouw mogelijkheden en neem twijfel weg.

Loop je me mis? Spreek een boodschap in en ik bel je direct terug.

Zodra de lockdown voorbij is, ben jij voorbereid en kun je direct zelf een afspraak inplannen.
Zorg dat je er dan snel bij bent!

Mis niets en blijf op de hoogte van de onder andere de maatregelen door Covid-19!

Schrijf je hier in, dan ontvang je meteen permanent mooie tips!

Bekijk hier De Vraag van de Maand die gaat over het onderwerp Hoe lang is PMU houdbaar? Die vind je ook op YouTube en Instagram. Wordt abonnee of volg mij, dan mis je niets meer.

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.