Voor en na wenkies, wenkbrauwen met permanente make-up in de overgang

Wat is permanente make-up eigenlijk?

5 juli 2023

Wat is Permanente make-up? Een veel gestelde vraag, ook wel vragen mensen wat pmu is. Dat is de afkorting van permanente make-up. Hier lees je onder andere wat het verschil is tussen permanente make-up en gewone make-up.

Met een permanente make-up behandeling kun eyeliners en of wenkbrauwen door middel van pigmenten in de huid laten aanbrengen met behulp van een dunne naald of blade, voor het microblading, vlak onder de opperhuid. Het is een ideale oplossing voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) mooi en verzorgd wil zijn, zonder enige moeite.

Verschil tussen permanente make-up en gewone make-up

Wat permanente make-up onderscheidt van gewone make-up is het langdurige effect. Wat is dan het verschil tussen permanente make-up en gewone make-up, die slechts tijdelijk op de huid blijft zitten. Permanente make-up wordt in de huid aangebracht en kan het enkele jaren blijven zitten. Hoewel het niet volledig permanent is, want het vervaagt het geleidelijk na verloop van tijd. Grote voordelen van permanente make-up zijn onder andere dat het altijd op zijn plaats blijft en niet uitloopt, zelfs niet tijdens activiteiten zoals zwemmen of sporten. Dat heb je bij traditionele make-up weer niet.

Om verschillende redenen kies je voor PMU

PMU is zeer geschikt voor mensen die een druk leven leiden en weinig tijd hebben om zich dagelijks op te maken. Het biedt ook uitkomst voor mensen met medische aandoeningen die van invloed zijn op hun wenkbrauwen, zoals haarverlies door chemotherapie of alopecia. Daarnaast is het een handige oplossing voor mensen met een allergie voor gewone make-upproducten, omdat de pigmenten bij permanente make-up hypoallergeen kunnen zijn.

De overgang betekent kortere wenkbrauwen en dunne lippen, permanente make-up is ene oplossing

Ook wordt permanente make-up gebruikt voor medische doeleinden, dan noem je het medische tatoeage of medische cosmetica. Denk hierbij aan kleur terugbrengen bij vitiligo, striae, ouderdomsvlekjes, littekens en bijvoorbeeld na een borstreconstructie. Ik teken de tepel weer terug. En omdat deze tatoeage vaker is afgeschermd van UV straling, blijft deze superlang houdbaar. De linkjes verwijzen naar de specifieke informatie over deze vormen van permanente make-up.

dit is een foto van een meisje zonder wenkbrauwhaartjes, alopecia Voor
Wat is permanente make-up eigenlijk? na behandeling Na

Wow! Hier word ik blij van

Eigenlijk wil ik wel meer weten over Permanent Mooi en de mogelijkheden

Ik boek geheel vrijblijvend en gratis een telefonisch adviesconsult

Veiligheid waarborgen

De recente goedkeuring door de inspecteur is een belangrijke stap voor de veiligheid van permanente make-up behandelingen, zowel cosmetisch als medisch. Volgens de Nederlandse wetgeving moeten PMU-praktijken voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen van het RIVM voordat ze ook maar 1 naaldje mogen prikken in de huid. En dat is een goede zaak. Anders kan iedereen in dit vrije beroep maar ‘ aanrommelen’. Ik doe alles om Permanent Mooi jouw veilige keuze voor permanente make-up te laten zijn.

Accentueer je natuurlijke schoonheid moeiteloos en straal

Ben je enthousiast geworden en wil je ook gemak en comfort?

Ja, ik weet voldoende en boek de behandeling die ik altijd al wilde

Ik boek nu!

Kies verstandig

Bij Permanent Mooi staan jouw veiligheid en tevredenheid voorop. Kies verstandig en laat je behandelen door een goedgekeurde praktijk die voldoet aan de deze eisen en de GGD vergunning heeft. Dan weet je zeker dat jouw veilige keuze voor permanente make-up een goede keuze is. Ook voor medische tatoeage.

Je kunt Permanent Mooi vinden in de Veilig tatoeëren database van GGD en RIVM. In de database ben ik vermeld als ‘Permanent-Mooi’.

Veilig tatoeëren

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.