Permanente make-up wenkbrauwen

Nieuwe regelgeving 2022 voor pigmenten PMU

6 december 2021

Vanaf januari 2022 is een nieuwe regelgeving van kracht voor pigmenten permanente make-up en medische tatoeage. Dus dat geldt ook in mijn praktijk Permanent Mooi.

Je hebt het vast gelezen of gehoord in de media over mogelijk kankerverwekkende stoffen die zijn verwerkt in de pigmenten.

Ik heb alles onderzocht, diverse collega’s en plastisch chirurgen gesproken. Nu weet ik waar mijn praktijk aan moet voldoen. Ik heb het even op een rijtje gezet en een vlog gemaakt.

Zwart wit scenario

Een plastisch chirurg legde mij uit dat in het lichaam een proces in gang wordt gezet bij binnendringende chemische stoffen. Deze stoffen worden ingekapseld in de huid. Dat gebeurt ook met de pigmenten die gebruikt worden tijdens een behandeling permanente make-up (of gewoon tatoeage). Dit proces start tijdens en na genezing bij een behandeling. Het inkapselen is een normaal en gezond proces van het lichaam en is zelden een probleem.

Laseren

Het probleem kan ontstaan wanneer je besluit met laser de tatoeage te verwijderen. De ‘verbrande’ kleurstoffen zweven dan door je lichaam. En die deeltjes kunnen mogelijk kankerverwekkende eigenschappen hebben. Dat zijn alle kleuren, AZO kleurstoffen met E-nummer, behalve zwart en wit.

De zwarte en witte pigmenten leveren dus geen probleem op, dit zijn natuurlijke mineralen. Dat zou in theorie betekenen dat ik alleen zwart en wit mag gebruiken. Dat is raar… en maakt een wenkbrauw niet mooier, de nieuwe tepel evenmin. De medische tatoeages kunnen slechts een natuurlijke uitstraling krijgen met een breed pallet kleuren en kleurschakeringen.

Daarom: nieuwe pigmenten, goedgekeurd voor permanente make-up

Ik heb om jou veilig te behandelen een compleet nieuwe set pigmenten gekocht die voldoet aan de eisen van 2022. Ik volg de wet en regelgeving en zorg dat ik voldoe aan alle eisen, daarom heb ik een GGD vergunning.

Je bent er aan toe en twijfelt niet langer

Boek dan eenvoudig een afspraak via de online planner

Maak online een afspraak

Wil je meer weten over de REACH wet en regelgeving over pigmenten bij tatoeages? Kijk dan op de site van het RIVM.

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.