Dit is een beeld van een oog van een jong meisje voor behandeling wenkbrauwen permanente make-up Alopecia Behandeling

Puber en alopecia – wat als jouw kind het krijgt

14 september 2022

Je kunt het bijna niet voorstellen, dat jouw zoon of dochter te maken krijgt met een auto-immuunziekte alopecia.

Dit is een beeld van ogen van een jongen voor behandeling wenkbrauwen permanente make-up Alopecia Behandeling Voor
Dit is een beeld van ogen van een jongen na behandeling wenkbrauwen permanente make-up Alopecia Behandeling Na

Je zal het maar zijn en je zal het maar hebben. Puber en alopecia, daar wil je als ouders niet aan denken. En toch gebeurt het.

Deze auto-immuunziekte is een ziekte waarbij je veel haar kan verliezen. Het komt ongeveer bij 2 op de 100 mensen voor, zowel mannen als vrouwen kunnen het krijgen. Jong en oud.

Je merkt dat je haar verliest. Zomaar. Ook je gezicht zie je veranderen, want geen haar, dat doet iets met je spiegelbeeld.

Puber en alopecia

Puber en alopecia hebben is lastig. Een puber zit in een levensfase van jezelf ontdekken, ergens bij willen horen en uitvinden waar je dan bij hoort. En als je puberdochter of zoon dan ineens veel haren verliest, bijvoorbeeld wenkbrauwen en wimpers komt de angst en onzekerheid om de hoek kijken. Want ook al wil je het niet, mensen zeggen er toch iets van.

En dat doet iets met het zelfvertrouwen, zelfbeeld en ontwikkeling van je dochter of zoon.

Permanente make-up is net dat steuntje in de rug om je weer zorgeloos en energiek te voelen
Janny Hanegraaf

Ik schaamde me kapot

Natuurlijk is er veel begrip en respect. Er wordt veel meer aandacht besteed aan pesten op school, buiten gesloten worden en veel meer dan vroeger mag iedereen zijn wie hij of zij is, gender, kleur of zonder haar… Ik had toen ik jong was ook haar uitval, ik trok zelf mijn haren uit. Door stress, dat weten we achteraf. Zo erg dat ik uiteindelijk een haarstukje ging dragen om het te verdoezelen. Je leest mijn verhaal in een artikel dat de krant ooit over mij heeft geschreven. Nu durf ik mijn verhaal wel te vertellen. Nu heb ik dat lef, maar toen… ik schaamde me kapot.

Hoe dan ook, als ouder wil je goed voor je kind zorgen en een fijne landing in de maatschappij wensen

Eigenlijk wil ik weten hoe mijn kind kan helpen

Ik boek geheel vrijblijvend en gratis een telefonisch adviesconsult

En zo kwam nu ongeveer twee jaar geleden dit meisje bij mij in de praktijk. Met haar moeder. Ineens verloor ze veel haar, wat bleek, alopecia. Haar moeder las over permanente make-up en dat je wanneer je deze auto-immuunziekte hebt kun je uitstraling terug krijgen met permanente make-up. En dat is wat zij ook wilde, haar dochter ook natuurlijk.

dit is een foto van een meisje zonder wenkbrauwhaartjes, alopecia Voor
Puber en alopecia – wat als jouw kind het krijgt na behandeling Na

En nu, na 2 jaar is ze het puber en alopecia maar jonge vrouw

Het meisje is nu een volwassen vrouw, geen puber en alopecia, maar prachtige, jonge vrouw met alopecia.

Het doet nog pijn, maar met permanente make-up voelt ze zich meer compleet. Ik mocht haar wenkbrauwen en eyeliner weer licht bijwerken en wat staat het haar goed! Ze krijgt weer een boost en die geef ik graag. Een boost om de power in jezelf te voelen en meer gemakkelijk. Zonder priemende ogen of opmerkingen  zoals “ben je ziek” of alleen maar kijken… met permanente make-up is dat voorbij.

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten, ik beantwoord al je vragen.

Ik neem nu contact op voor meer informatie

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen, 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.