Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de QUIZ!

Tepelhof tatoeage

Een borstreconstructie is een ingrijpende gebeurtenis. Nadat alle operaties achter de rug zijn, komt er nog een belangrijke behandeling: de tepel- en tepelhoftatoeage.

De tepel- en tepelhoftatoeage zijn een soort kers op de taart. Je hebt nu alle behandelingen achter de rug. De ervaring leert dat je het gevoel hebben dat je weer verder kunt. Eigenlijk is het een feestelijk moment als het zover is. En dat is precies waar het om draait!

Het is mijn expertise om een zo realistisch mogelijke tepel te creëren.
Ik maak tepeltatoeages met een 3D-effect. Deze (vrijwel) pijnloze dermopigmentatie-techniek heet aerola micropigmentatie, oftewel een tepeltatoeage. Dankzij de verfijnde technieken en de juiste pigmentatievloeistof is het resultaat erg mooi en oogt heel natuurlijk.

Meer voor en na foto’s

Voor wie?
 • Na een borstreconstructie, na bijvoorbeeld borstkanker: de tepel en tepelhof worden opnieuw gecreëerd. Met een heel realistisch resultaat.
 • Na een borstverkleining: vaak is rondom de tepelhof een (wit) litteken zichtbaar, evenals de lijn naar de onderkant van de borst. Een deel van de tepelhof kan zijn kleur verliezen.
 • Te lichte of te kleine tepelhoven: in dat geval kan de kleur en grootte zoals gewenst worden bijgewerkt.
 • Ook als je geen tepelreconstructie hebt ondergaan, komt je in aanmerking voor pigmentatie. De 3D technieken zijn al zo ver gevorderd dat ik ook zonder tepelreconstructie de illusie van een tepel kan wekken.
Voorwaarden voor pigmentatie:
 • Minimaal 6 weken wachten na de laatste operatie (tepelreconstructie).
 • Toestemming hebben van de chirurg of arts.
 • Fysiek en mentaal in goede conditie zijn.
 • Jij bent er zelf klaar voor. Dit is heel belangrijk.
  Met de pigmentatie sluit je een hoofdstuk van je leven af.
  Niet dat je deze periode vergeet maar het moet wel een plekje krijgen!
Het verloop van de procedure:

Allereerst hebben wij samen een uitgebreid gesprek. Daarmee krijg ik inzicht in jouw persoonlijk profiel en je medische status. Dit is bedoeld om de pigmentatie goed in kaart te brengen. De vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen immers het eindresultaat.

Er zijn minimaal twee behandelingen nodig.

De 1e behandeling:

Aan de hand van metingen maak ik op de huid een potloodtekening van de tepel en de tepelhof. Wanneer je dat wilt breng ik een kalmerende crème aan op het te behandelen gebied.

Dan start ik met de pigmentatie, waarbij ik met een ultra fijn naaldje heel nauwkeurig meerdere kleuren pigment in de juiste huidlaag injecteer.

Door middel van kleurschakeringen en verschillende pigmenten creëer ik tepels die erg natuurgetrouw zijn. Denk daarbij aan de donkergekleurde kliertjes die zichtbaarder zijn als de tepel of borst wordt geprikkeld of kou ervaart.

De behandeling zelf is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat je merkt, is vibratie van de apparatuur.

De pigmentatie wordt meteen verzorgt met een verzachtende en herstellende crème.

Voor het verzorgen van de tatoeage thuis krijg je van mij uitgebreide instructies en crème mee.

Als je wilt kun je meteen weer aan het werk.

We maken meteen een nieuwe afspraak voor de 2e behandeling. Omdat alle wondjes goed genezen moeten zijn zit hier minimaal 4 weken tussen.

Na de behandeling/pigmentatie:
 • Het pigment is in het begin feller en donkerder dan de kleur die overblijft na genezing.
 • Sommige kleuren kunnen tot 45% lichter worden. Schrik dus niet als je voor de eerste keer naar je tatoeage kijkt. Ook geven de korstjes een optisch donkerder beeld.
 • De behandelde huid moet gedurende 8 dagen droog blijven. Dus geen zwembad, sauna of douche.
 • Géén velletjes eraf trekken. Deze moeten vanzelf loslaten. Dit is erg belangrijk voor een optimaal kleurresultaat.
De 2e behandeling/retouche:

De 2e behandeling is nodig om de vorm en kleur bij te werken.

In geval van een borstreconstructie, werk je met een tepeltatoeage vaak op huid die afkomstig is van een ander deel van het lichaam en/of op littekenweefsel. Hierdoor kan het pigment anders worden opgenomen of zelfs worden afgestoten. Daarom de noodzaak van een 2e behandeling.

Aanbevelingen

Voor medische pigmentatie word ik aanbevolen door diverse dermatologen alsook plastisch chirurgen van o.a. de ziekenhuizen Klina Brasschaat en Cosmipolis te Brugge. Voor een volledig overzicht van samenwerkingen klik je hier.
samenwerkingen