Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de QUIZ!

Tips

Bij permanente make-up dien je rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten.

Overweeg je om permanente make-up te nemen? Lees dan onze informatie, tips en nazorg zorgvuldig door.

De eerste dagen
  • Direct na de behandeling met permanente make-up kan de huid lichtjes zwellen. Die zwelling verdwijnt heel snel.
  • Doordat er pigment in de huid wordt aangebracht vormen zich kleine, nauwelijks zichtbare velletjes.
    Verwijder ze niet, ze laten vanzelf los.
  • Gebruik de eerste dagen na de behandeling geen gewone make-up op de plaats van de permanente make up. Gebruik de meegekregen zalf 2 x per dag en pas na 3 dagen spoel elke dag 1 x voorzichtig af met lauw warm water. Meestal is het volledig genezen tussen de 5 -10 dagen.
Kleurintensiteit

De eerste dagen na de behandeling zijn je lippen, ogen of wenkbrauwen heel wat donkerder dan gevraagd. Om tot het gewenste resultaat te komen, wordt elke kleur bewust wat donkerder gepigmenteerd. Het is dus belangrijk je permanente make-up niet vlak voor een belangrijke of feestelijke gelegenheid te laten zetten.

Vermijd water en zon

Om hygiënische redenen mag je tot acht dagen na de behandeling niet in de sauna, het zwembad of de zee. Houd hiermee rekening bij het plannen van je vakantie. Zolang de huid niet volledig is hersteld, zijn de pigmenten zeer gevoelig voor UV-licht. Je mag dan ook tot 8 dagen na de behandeling niet onder de zonnebank of gezichtsbruiner. UV-licht is in geen geval echt goed voor je huid, dus ook niet voor jouw permanente make-up.

Het verwijderen van permanente make-up

Wil je je permanente make-up te laten verwijderen of corrigeren? Dat is mogelijk met behulp van onze speciale correctievloeistof. Om permanente make-up volledig te verwijderen, zijn meerdere behandelingen nodig.
Informatie hierover geef ik graag tijdens een kosteloos consult voor correctiebehandelingen.