mag permanente make-up nat worden - douchen na permanente make-up

Douchen na permanente make-up

29 februari 2024

Wanneer mag je weer douchen na permanente make-up? Mag permanente make-up nat worden? Veel vragen die worden gesteld na een behandeling. Ik duik er in dit blog dieper in, zo weet je precies wat je wel en wat je niet moet doen na het zetten van permanente make-up.

Mag permanente make-up nat worden?

Het is een super handige oplossing voor wie dagelijks tijd wil besparen op make-up. Permanente make-up geeft je altijd een frisse uitstraling, ook als je net uit bed komt. Echter, na de behandeling is de juiste nazorg om het gewenste resultaat te behouden van belang.

Nazorg voor wenkbrauwen permanente make-up

Na het zetten van permanente make-up voor wenkbrauwen is het essentieel om de huid gedurende de eerste 3 dagen droog te houden en te behandelen met meegeleverde crème. Over de verzorgende crème schrijf ik in dit blog https://permanent-mooi.com/blog/nazorg-permanente-make-up/ vertel ik over de nazorg permanente make-up.  Water kan infecties veroorzaken en het pigment beïnvloeden. Na deze initiële periode is douchen mogelijk, maar voorzichtigheid is geboden.

Stappenplan

Vermijd direct contact met water: Gedurende de eerste 3 dagen mag je wel douchen, maar vermijd je gezicht. Deze verzorg je wel maar je vermijd contact met water.

Zacht deppen: douchen na permanente make-up kan je na drie dagen doen, kort. En je dept je wenkbrauwen zachtjes droog met een schone handdoek. Vermijd wrijven, omdat dit het pigment kan beschadigen.

Vermijd stoom en hitte: Vermijd ook langdurige blootstelling aan stoom en hitte, zoals sauna’s en hete baden, gedurende de eerste acht dagen na de behandeling. Hitte kan de huid irriteren en het genezingsproces vertragen.

Hydrateer de huid: Na het douchen is het belangrijk om een ​​vocht inbrengende crème aan te brengen om de huid gehydrateerd te houden. Kies een crème die geschikt is voor de gevoelige huid en vermijd direct contact met de behandelde wenkbrauwen.

Nazorg voor eyeliner permanente make-up

De nazorg voor permanente eyeliner is vergelijkbaar met die voor wenkbrauwen, maar vereist nog wat extra voorzorgsmaatregelen vanwege de gevoelige aard van het ooggebied.

Gebruik zonnebrandcrème

Na verloop van tijd ben je gewend aan je permanente make-up en straal je als nooit tevoren. Voorkom wel de stralen van de zon. In deze video vertel ik over waarom je moet smeren met een crème met een hoge SPF tijdens een heerlijke zonvakantie.

Douchen na permanente make-up?

Hoewel douchen na permanente make-up mogelijk is, is het super belangrijk, wil je het gewenste resultaat behouden, zeker in het begin de behandelde huid niet lang bloot te stellen aan water. Voor zowel wenkbrauwen als eyeliner is het beter de eerste drie dagen watercontact te vermijden en daarna voorzichtig te zijn tijdens het douchen. Deze richtlijnen, je vindt ze ook bij de Tips na behandeling, helpen je op weg. Als je nog meer wilt weten over nazorg of wil weten wat permanente mak-up eigenlijk is, dan lees je dat in het blog Wat is permanente make-up eigenlijk.

Gratis beeldbelconsult – videobellen

De behandelingen die ik aanbied zijn persoonlijk en op maat gemaakt. Daarom is het goed om vooraf even te bellen, liefst een beeldbelconsult. Je kunt dit gratis consult online inplannen. Geen vraag is te gek, ik luister en probeer je op weg te helpen, ook vragen zoals Mag permanente make-up nat worden. Veel vind je trouwens ook bij veelgestelde vragen.

Heb jij ook interesse en wil je weten welke permanente make-up geschikt is?

Boek eenvoudig online de behandeling naar keuze

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.