Vitiligo camoufleren

Nieuw medicijn voor behandeling van vitiligo

25 mei 2023

Er is goed nieuws voor mensen met vitiligo. Het biofarmaceutische bedrijf Incyte heeft onlangs aangekondigd dat de Europese Commissie een handelsvergunning heeft verleend voor een innovatief geneesmiddel genaamd Opzelura crème. Wat zou de impact van dit geneesmiddel op met vitiligo kunnen zijn en hoe kan het hun leven misschien veranderen? Zou deze behandeling van vitiligo echt gaan helpen voor mensen die deze auto-immuunziekte hebben?

Wat is eigenlijk vitiligo

Vitiligo is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam de eigen pigmentcellen aanvalt, daardoor ontstaan er witte vlekken waar pigment is verdwenen. Het is een auto-immuunziekte waar weinig aan te doen is. Camouflage met onder andere permanente make-up is een uitkomst!

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaf positief advies over dit middel. Ook de Europese Commissie een handelsvergunning heeft verleend. Goed nieuws dus als jij vitiligo hebt!

Permanente make-up voor mensen met Vitiligo

In mijn praktijk behandel ik regelmatig mensen met vitiligo. De vlekken worden minder zichtbaar en je hebt er langer plezier van dan met de camouflage crèmes smeren.

Nieuw medicijn voor behandeling van vitiligo voor behandeling Voor
Nieuw medicijn voor behandeling van vitiligo na behandeling Na

Impact behandeling van vitiligo

Je begrijpt dat de goedkeuring van Opzelura crème een enorme stap voorwaarts in de behandeling van vitiligo. Want met Opzelura crème kunnen mensen met vitiligo uitkijken naar nieuwe behandelingsmogelijkheid die hun leven en welzijn aanzienlijk kan verbeteren.

Terwijl we wachten op de beschikbaarheid van de crème in Nederland, kunnen we uitkijken naar verdere ontwikkelingen op het gebied van vitiligo-behandelingen. Ik hoop voor mensen die met deze auto-immuunziekte moeten leven dat deze doorbraak een verbetering in hun leven mag zijn.

En voor het zover is kunnen mensen bij Permanent Mooi terecht voor een op maat gemaakte, persoonlijke behandeling.

Wat is er meer mogelijk met dit middel

Het lijkt erop dat ook zelfs voor mensen met andere auto-immuunziekten zoals alopecia dit middel zou kunnen werken. Maar ik loop niet vooruit op de zaak, ik hoop alleen maar op een oplossing voor alle allergieën en auto-immuunziekten.

Zorgverzekering en vergoeding

De volgende stap is bepalen wie het middel tegen vitiligo gaat betalen. Het is niet bekend of dit worden vergoed wordt door de (aanvullende) zorgverzekering. Maar zover is het nog niet. Eerst het geneesmiddel voor behandeling van vitiligo, dan de rest.

Hoe ik dit weet

Door de fijne samenwerking met andere permanente make-up specialisten. zo simpel is het. Ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief van Irma Hulscher. Ze is mijn opleider in medische tatoeage, lang lang geleden.

Meer lezen over het geneesmiddel

Op de website van Incyte lees je het hele artikel.

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.