Over mondkapjes

Over mondkapjes in tijden van Corona

15 april 2020

In deze vreemde tijden wil ik graag laten weten dat ik jou als cliënt van Permanent Mooi niet ben vergeten. Het is voor iedereen een spannende tijd. 

Ik denk regelmatig aan een aantal cliënten, waarvan ik me afvraag of het nog wel goed gaat met hun gezondheid maar ook aan mensen, waarbij ik de behandeling nog niet helemaal heb kunnen afmaken.

Verplichte keuring

Een paar weken geleden was ik bezig met het aanvragen van een gezondheids- en hygiënekeuring van de GGD.

Dat is een verplichte keuring. In die periode was ik zelf al begonnen met het dragen van mondkapjes, iets wat eigenlijk niet vanzelfsprekende is in ons vak. Ik was van tevoren namelijk bij de tandarts en onderging daar een heel behoorlijk uitgebreide operatie.

Ik wilde graag zelf snel weer aan de slag en was blij dat ik nog een halve doos mondkapjes had liggen. Mijn cliënten maar ook ik zelf moesten er even aan wennen. Ik heb me zelfs ervoor nog geëxcuseerd, omdat het zo vreemd leek om mondkapjes te dragen.

Als ik nu naar die foto kijk vind ik het plots heel normaal.

We zien niet anders meer, we zijn er inmiddels aan gewend.  De GGD keuring was niet zomaar gepiept maar met mijn ervaring ben ik er bedreven genoeg in…. toch even spannend… zenuwen bleken echter voor niets. Ach ik zou zelf die theorie over hygiëne zo kunnen geven in de opleiding maar dat mag ook wel als oud-docent gezondheidskunde, echter het was toch even geleden. De inspecteur vertelde na het uitvoeren van mijn behandeling dat de hygiënemaatregelen voor mij geen enkel probleem waren, ze kwam dat wel eens anders tegen. Mijn handelingen waren duidelijk goed ingesleten. Ik moest alleen nog een ander flesje Dettol aanschaffen, ik had nog de Belgische fles en dat had niet het RIVM Nederlandse goedgekeurde nummer.

Enfin, ik vergeef het ze, inmiddels houden ze zich goed bezig met Corona en hopen we snel door deze tijd speciale tijd te geraken.
Janny Hanegraaf

Ik mis jullie allemaal vandaar dat ik pas een kaartje uit Den Bosch stuurde met “het komt goed” geschilderd op de rood wit gele Oetelsdonkse carnavalskleuren. Ik mis mijn tekenwerk, de verhalen over jullie leven en het mijne, het hoe en waarom van het leven.

Wat kan ik toch altijd genieten van deze ontmoetingen. Ik ga jullie hopelijk snel ontmoeten in de praktijk, ik heb inmiddels een aantal extra dozen besteld met mondkapjes voor de tijd na Corona, als we weer mogen. Het is wachten op de levering.

Graag verwijs ik ook nog evennaar mijn nieuwe GGD keuring (foto) die ik een plaatsje op de eregalerij van mijn website geef. De komende 3 jaar mag ik jullie weer hygiënisch behandelen maar nu nog even niet.

En ook op de foto hieronder van destijds mij met mondkapje, zodat jullie me straks herkennen en alvast kunnen wennen.

Over mondkapjes in tijden van Corona

P.S. Ik zit thuis gelukkig niet stil en ben lekker bezig met iets actueels en met ontmoetingen maar dan online via  Zoom beeld- en videobellen. Ik zal jullie vaker online kunnen ontmoeten in levende lijve maar dan via een beeldscherm. Dat heeft veel voordelen, ik vertel dat nog wel in een volgend artikel.

Tags:
Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.