De nadelen van permanente make-up

Nadelen permanente make-up

29 april 2021

Wij mensen staan bekend om het zoeken naar en inbouwen van zekerheden. En daarom onderzoeken we de voordelen, maar ook de nadelen van permanente make-up. Ik moet je teleurstellen, want degene die de zoektocht start naar nadelen van permanente make-up komt bedrogen uit. Want eigenlijk kleven er geen nadelen aan permanente make-up. MAAR… daar moet je wel iets voor doen!

Een blik in de spiegel na de behandeling…

en dan zegt de klant vaak:

“Dit had ik veel eerder moeten doen!”
Diverse klanten

Je ziet je mooie jij weer in de spiegel! Je hebt je uitstraling weer terug! Jouw innerlijk staat op de voorgrond. Alles voelt ineens beter en lichter aan je. Je staat in je kracht. Maar dan…

Bijwerken voor behoud permanente make-up

Permanente make-up is op zijn mooist gedurende 1,5 à 2 jaar en dus is dat het moment om jouw wenkbrauwen bij te werken.

Maar wanneer je in het verleden dikke, donkere wenkbrauwen hebt laten zetten, worden die helaas niet alleen een tintje lichter zoals bij een gemiddelde wenkbrauw, maar ook nog eens grijs en flets van kleur. Dat komt door onder andere uv-licht en de celvernieuwing van de huid. En als je te lang met bijwerken wacht, wordt de grijze tint alleen maar erger. Net zoals dit voorbeeld hieronder. Deze permanente make-up is gezet door een collega en ongeveer vijf jaar oud (ik ben geen voorstander van dikke en donkere permanente make-up).

Permanente make-up nadeel

Gelukkig heb ik de oplossing

De oplossing voor grijs geworden wenkbrauwen is simpel, maar kost tijd. Om de kleur te herstellen,  breng ik een mosterdkleur aan, een gele tint. Wanneer ik geel aan grijs toevoeg ontstaat een mooie, bruine tint. Het voorbeeld zoals de afbeelding hieronder is het resultaat van één behandeling permanente make-up. Het kost dus tijd en er zijn veel lagen nodig. De volgende afspraak is gepland en misschien volgt er nog één.

Vergelijk het met het schilderen van een donkere muur. Als je die donkere muur weer wit wilt maken, heb je meerdere lagen nodig. Bij grijs geworden wenkbrauwen werkt het precies zo.??

Permanente make up wenkbrauw

Kwaliteit bij Permanent Mooi

Ik sta voor kwaliteit. Dat zit vooral in de tijd die ik voor je neem om jouw wensen helder te krijgen, het gebruik van alleen goedgekeurde pigmenten en de nieuwste apparatuur. Ik gebruik de techniek die bij jouw persoonlijke wensen en huid past. Kortom ik doe alles  voor het behoud van jouw natuurlijke uitstraling. Meer over de werkwijze van Permanent Mooi vind je hier.

Belangrijkste tip ?

Zorg voor een subtiele aanpak voor jouw permanente make-up en laat ze op tijd bijwerken. Mijn voorkeur: een mooie, natuurlijke look. Met als klein ‘nadeel’ dat je na 1,5 à 2 jaar je permanent mooie wenkbrauw moet bijwerken. Wil je toch liever stevige, donkere wenkbrauwen? Ik ben er geen voorstander van, dus kleur die dan iedere ochtend zelf in. ?

Bekijk ook het filmpje over bijwerken van permanente make-up ??

Dit is een video over waarom je permanente make-up zou kiezen - Janny Hanegraaf Permanent Mooi

Maak direct een online afspraak voor een gratis adviesconsult of voor het bijwerken van jouw wenkbrauwen.

Afspraak maken

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.