Positief van start in 2021

6 januari 2021

De meeste nieuwjaarswensen verwijzen naar het ‘horrorjaar’ of ‘rot-jaar’ 2020. Dat is ook zo als je ziek bent geweest of een dierbare hebben verloren. Je bedrijf zal maar koppie onder gaan of je werkt je een slag in de rondte in de zorg.

Het jaar 2021 is gestart… midden in wirwar-periode 2. Hoe kan #Corona me zo een spiegel voorhouden? Een spiegel die ik normaal bij een ander voor hou.

Spiegel

Met die spiegel hoop ik dat een ander weer blij kijkt naar het eigen spiegelbeeld. Ik teken permanente make-up in het gezicht waar iets verloren is gegaan. Daarmee creëer ik bijvoorbeeld weer een wenkbrauw die past bij je gelaat of een eyeliner voor vollere wimpers. Maar ik teken ook een tepel voor iemand na een borstreconstructie.

En nu tijdens de lockdown houdt Corona mij de spiegel voor… en ik word er stil van. Misschien in de war, een beetje paniek en een traantje. Wat wil ik, wat kan ik? Wat weet ik en wat niet? En juist dat niet weten vind ik heel vervelend. Ik voel me daardoor verkrampen. Ik weet inmiddels dat bewegen goed is om mezelf los te maken en te houden. Alleen dan kom ik verder.

In beweging

Afgelopen week heb ik juist om los te komen veel gewandeld met mijn dochter, mijn nichtje en mijn roeivriendinnen. We praten al wandelend gezellig bij en stappen door bossen en langs de Dieze waar we normaal roeien. Door rivierenlandschap bij Woudrichem, het Geuldal in glooiend Limburg. Het wandelen verbindt en we hebben voor elkaar een luisterend oor. Op sociale media was ik even stil, in deze wirwar-periode 2. Want daar vertel je eerder de leuke dingen niet de twijfels en de zorgen.

Water vloeit naar beneden, maar altijd stroomafwaarts. Tegen de stroom in kost moeite en uiteindelijk verlies je als je geen veilige haven vindt of een strohalm om aan vast te klampen.

Rake Vragen

Ik ben daarom met Siets Bakker bezig met Rake Vragen. In de dagstarts van de lockdown periode zijn we met 50 mensen systemisch denkend en voelend bezig met onder andere de wirwar-periode 2 waar we allemaal inzitten. Die dagstarts kan ik je van harte aanbevelen, die zetten je brein op scherp.

Daarom doe ik dit werk ik met passie. Bij iedere behandeling zet ik mijn brein op scherp. Dat werk komt uit mijn handen en is een creatie van mijn creatieve brein. Daarmee doe ik echter veel meer dan ‘iets tekenen’. Tijdens mijn tekenwerk kom ik heel dichtbij de ander en daar ontstaat een gesprek van mens tot mens. Voor velen sluit ik een proces af en start het helingsproces. En daarmee probeer ik die ander te helpen en zelfzekerheid te vergroten, zodat ze mooi oud durven te worden. Blij met hun natuurlijke uitstraling. En die blijdschap wens ik ieder toe, ook in de wirwar-periode 2, in 2021.

Tags:
Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.