Uv-straling uit de zon zorgt ervoor dat jouw permanente make-up vervaagt.

Voorkom schade aan permanente make-up door de zon, ook tijdens de vakantie

6 augustus 2020
Permanente make-up is ideaal tijdens de vakantie onder de zon. Je beschermt je tegen de felle zon voor je huid en voor de houdbaarheid van permanente make-up, zoals je eyeliner en je wenkbrauwen.

De zoektocht naar een waterproof wenkbrauwpotlood sla jij over, want je hebt permanente make-up. Maar wat je wel altijd bij je hebt, is factor 50 beschermende crème. De zon vervaagt en verkleurt jouw permanente make-up als jij je niet goed beschermt. Met de volgende tips weet jij hoe je dat voorkomt.

Tip 1: Smeren, smeren, smeren

Smeren, smeren smeren, ik kan het niet vaak genoeg herhalen! Uv-straling van de zon versnelt de celdeling in jouw huid waardoor pigment eerder wordt afgebroken. En daardoor vervaagt jouw permanente make-up. Een week bakken aan zee kan desastreuse gevolgen hebben.

“Regelmatig krijg ik vakantiegangers bij thuiskomst direct terug in mijn praktijk”, vertelt Janny. “Dat is onnodig. Slechte bescherming heeft ervoor gezorgd dat de permanente eyeliner of wenkbrauw eerder is verkleurd en vervaagd dan nodig. Ik kan het daarom niet vaak genoeg zeggen: altijd blijven smeren. Zo blijft jouw permanente make-up langer mooi.”

Gebruik voor jouw permanente make-up het liefst factor 50 en minimaal factor 30. Op een lichte huid kan zwarte permanente make-up blauw verkleuren. En een wenkbrauw wordt doffer of zalmkleurig in plaats van (licht)bruin.

Een keer smeren is onvoldoende. Chloor uit een zwembad en het zout uit de zee breekt de factor in de crème af en ben je niet langer beschermd. Smeer je dus meerdere keren per dag in.
Janny Hanegraaf

Laat binnen een jaar jouw make-up bijwerken en ontvang 50 procent korting. Plan een afspraak

Tip 2: Hoed dragen

Ongemerkt pak je veel Uv-straling mee tijdens een wandeling in de bergen of een dag slenteren door een stad. Een hoed is dan prettig om te dragen. Niet alleen een leuke accessoire, maar zorgt ook voor bescherming van jouw gezicht. Kies drie verschillende modellen, zodat je er altijd een hebt die past bij jouw outfit. Leg ze op een opvallende plek in jouw vakantiehuis of hotelkamer zodat je ze nooit vergeet.

Tip 3: Pas jouw schoonheidsbehandelingen aan

Voor veel mensen is een schoonheidsbehandeling een manier om te ontspannen, ook tijdens de vakantie. De zuren die vaak in de producten zijn verwerkt en worden gebruikt tijdens een behandeling, versnellen het huidvernieuwingsproces en dat vervaagt de permanente make-up.

Kun je een schoonheidsbehandeling niet laten? Vraag de schoonheidsspecialiste rekening te houden met jouw permanente make-up door eromheen te werken.

Tip 4: Plan je behandeling op tijd

Plan jouw behandeling op tijd, ten minste negen dagen voordat jij op vakantie gaat. Dan heeft jouw huid genoeg tijd om te herstellen. Zo ben jij op je mooist deze zomer en hoef je geen zorgen te maken om uitgelopen make-up na een duik in de zee. Permanente make-up vergroot jouw levensgeluk.

Ontdek wat permanente make-up voor jouw gezicht doet.
Neem vrijblijvend contact op

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen, 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.