Uv-straling uit de zon zorgt ervoor dat jouw permanente make-up vervaagt.

Vakantie? Laat de zon je permanente make-up niet schaden

6 augustus 2020
Permanente make-up is dé uitkomst voor een warme vakantie onder de zon.

De zoektocht naar een waterproof wenkbrauwpotlood sla jij over en je bent niet onnodig veel kofferruimte kwijt aan make-up. Nadeel: de zon zorgt voor vervaging en verkleuring van jouw permanente make-up als jij je niet goed beschermt. Met deze tips weet jij hoe je dat voorkomt.

Smeren, smeren, smeren

Uv-straling van de zon versnelt de celdeling in jouw huid waardoor pigment eerder wordt afgebroken. En daardoor vervaagt jouw permanente make-up. Een week bakken aan zee kan desastreuse gevolgen hebben.

“Regelmatig krijg ik vakantiegangers bij thuiskomst direct terug in mijn praktijk”, vertelt Janny. “Dat is onnodig. Slechte bescherming heeft er bij hen voor gezorgd dat de make-up al eerder is verkleurd en vervaagd. Een vervolgbehandeling is dan nodig. Ik kan het daarom niet genoeg zeggen: altijd blijven smeren. Zo blijft de make-up langer mooi.”

Gebruik voor jouw permanente make-up het liefst factor 50 en minimaal factor 30. Op een lichte huid kan zwarte permanente make-up blauw verkleuren. En een wenkbrauw wordt doffer of wordt zalmkleurig in plaats van (licht)bruin. Voorkom dat je moet bijkleuren na je vakantie door jezelf te beschermen met zonnebrand.
Vergeet niet dat één keer smeren niet voldoende is. Het chloor uit een zwembad en het zout uit de zee breekt de factor in zonnebrand af waardoor je niet meer beschermd bent. Smeer je dus meerdere keren per dag in.
Janny Hanegraaf
Laat binnen een jaar jouw make-up bijwerken en ontvang 50 procent korting. Plan een afspraak

Hoed dragen

Dat een dagje strand altijd vraagt om bescherming, begrijp jij goed. Maar je pakt ook ongemerkt veel Uv-straling mee tijdens die wandeling in de bergen of een dag slenteren door een stad. Vergeten in te smeren? Draag dan een hoed. Niet alleen een leuke accessoire, maar zorgt ook voor bescherming van jouw gezicht. Schaf bijvoorbeeld drie verschillende modellen aan zodat je er altijd één kunt combineren met jouw outfit. Leg ze op een opvallende plek in jouw vakantiehuis of hotelkamer zodat je ze nooit vergeet.

Een zonnebril beschermt jouw permanente eyeliner maar niet jouw wenkbrauwen. Bedenk dus goed welk hulpmiddel op jouw make-up van toepassing is.

Pas op met schoonheidsbehandelingen

Een clean peeling, maskertje of andere gezichtsbehandeling. Voor veel mensen zijn dit manieren om te ontspannen, ook op vakantie. Maar met permanente make-up kun je deze activiteiten beter overslaan. De zuren in deze behandelingen versnellen het huidvernieuwingsproces. Waardoor jouw make-up sneller vervaagt.

Kun je een schoonheidsbehandeling niet laten? Vraag dan of de behandelaar rekening houdt met jou permanente make-up door eromheen te werken.

Plan je behandeling op tijd

Geen zorgen om vlekken rond jouw wenkbrauwen omdat jouw potlood niet goed blijft zitten na een duik in de zee. Heerlijk uiteten aan het strand zonder eerst een uur voor de spiegel te staan. Permanente make-up vergroot jouw levensgeluk. Laat jouw permanente make-up ten minste negen dagen voordat jij op vakantie gaat, bijwerken. Dan heeft jouw huid genoeg tijd om te herstellen. Zo ben jij op je mooist deze zomer.

Ontdek wat permanente make-up voor jouw gezicht doet.
Neem vrijblijvend contact op
Terug naar overzicht