Kleur bekennen in de overgang

17 april 2024

We weten allemaal dat kleur belangrijk voor je uitstraling is. Je haarkleur, kleur ogen is bij iedereen anders, uniek zelfs. Hoe je je kleurt met kleding of make-up zijn aspectendie belangrijk zijn voor de uitstraling. Janny Hanegraaf volgde een training over kleur bij Mirjam Bach van Kleurkeuze image consulting. Dagelijks kijkt Mirjam naar de cliënt om te bepalen welk seizoenstype je bent en geeft daarover passend kleuradvies. Daarnaast geeft ze dus trainingen over kleur. Ik, Lenie van der Zande (VA Permanent Mooi) interviewde Janny en Mirjam na deze training. Waarom luidt de titel Kleur bekennen in de overgang? Dat komt door de verdieping tijdens de training. Over leeftijd, pigment en contrast en zorgen voor natuurgetrouw permanente make-up. Lees je mee?

Hoe ziet Mirjam de overgang voor vrouwen in kleur?

“Zodra je in de overgang zit, verandert het pigment in de huid, ogen en haren. Er treed pigmentverlies op. Dan kun je het beste de zachtere en koelere kleuren uitproberen.”

Ik ben geen modepolitie, ik adviseer. Het gaat om hoe jij je erbij voelt
Mirjam Bach

Bekijk je mensen in kleurtypes dan heb je zomer-, herfst-, winter- en lentetypes. Die hebben een eigen kleurenpalet waarmee je figuur, kleur in het gezicht en totale verschijning een boost kan geven. Een kleurconsult bij Mirjam is persoonlijk: “Ik ben geen modepolitie, ik adviseer en pak de kleuren erbij, ik laat de verschillen zien en wat kleur met je uitstraling doet. Kleur doet heel veel met je houding en uiteindelijk ook met hoe je je voelt.” Een training heeft meer verdieping voor specifieke onderwerpen.

Beeld kleurenpalet

Hoe werkt Janny met kleur

Tijdens deze training leerde Janny veel over het toepassen van kleur bij de verschillende kleur- of seizoenstypes: “Welke kleur past bij het specifieke seizoenstypes? Het is een technisch verhaal. De kleurschakeringen die ik op basis van het type gebruik, leg ik vast in mijn systeem. Als je later voor het bijwerken (opwarmen) van je permanent make-up bij mij komt weet ik hoe ik dat het beste kan doen (lees dit blog hoe lang permanente make-up houdbaar is). Deze training heeft me zoveel nieuwe inzichten gegeven om weer de oorspronkelijke kleur terug te kunnen tekenen. Mirjam leerde me hoe kleuren zich verhouden met elkaar. Bijvoorbeeld een bruine tint verkrijgen door iets geel en een beetje rood toe te voegen.” In de permanente make-up is het belangrijk om ‘stapelen van kleuren’ te voorkomen. Het gevolg van stapelen is een (te) donker resultaat. Niet meer natuurlijk, dat is wat Janny wilt voorkomen.

Tips van Mirjam

  • Accentueer met kleur wat je het mooist vindt aan je lijf. Dan gaat alle aandacht daarnaartoe ????
  • Zwart of donkere kleuren maken slanker
  • Lichte kleuren maken groter

Kleur bekennen

Komen we tot slot terug op het begin, kleur bekennen in de overgang. Janny zet vaak permanente make-up bij vrouwen in de overgang. “Ik moet goed letten op kleurgebruik bij vrouwen in de overgang. Zoals Mirjam zei, pigment neemt af, dus haren worden (meestal) grijs. Ik moet keuzes maken uit warmere of koelere kleuren of een mix daarvan.

Vaak kies ik dan voor lichtere kleuren want anders krijg je teveel contrast. Lichtere kleuren en toch contrast creëren, maar dan weer niet te veel contrast.” Tijdens de training oefende Mirjam samen met Janny met kleur, seizoenstypes en het ouder worden met behulp van foto’s van vrouwen van verschillende leeftijden en kleuren. Mixen maar.

Neem jij de eerste stap naar zelfvertrouwen?

Maak een afspraak of neem contact op met Mirjam.

Ja, ik geef mezelf een kleurrijke kans

[/cta]

Een veel gestelde vraag waar iedere vrouw antwoord op wil, wat maakt slank?

“Dat is eenvoudig, donkere kleuren maken slanker, lichte maken groter. Dus wil je bepaalde delen van je lichaam slanker doen lijken, dan zijn donkere kleuren perfect. Maar het gaat er nog steeds om hoe jij je erbij voelt.”

Tips van Janny

  • Bespaar geld met de juiste set basis kleding, doe een kleurkeuze consult
  • In de overgang is het tijd om kleur te bekennen, voor huid, haar en de verpakking
  • Kijk goed naar je wenkbrauwen. Zijn ze dunner of korter? Teken ze dan (zelf) bij, ik heb er een slimme tool voor

Meer dan kleur alleen – je straalt uit wie je bent

effect van kleur bij kleding

Janny heeft een persoonlijke kleurwaaier aangeschaft die past bij haar leeftijd. En een nieuwe kleur lippenstift, paars: “De waaier bestaat uit zachte kleuren, daar kan ik mee spelen. En die paarse lipstick, een koelere zachter tint die bij mijn leeftijd zou kunnen passen, maakt me zachter en ‘benaderbaar’. Maar ik draag nog steeds de felrode lippenstift. Die hoort bij mij.” Mirjam geeft aan “Rood is Janny’s signature. Het geeft haar een krachtige look en zet woorden kracht bij. Lekker blijven doen dus.”

Meer zelfvertrouwen met juiste kleuren

Een van de dingen die je zelf kunt doen is zorgen dat je een goede kleur kiest voor je wenkbrauwen. Dan is de DIY handleiding de perfecte manier om zelf te leren hoe je je wenkbrauwen symmetrisch tekent/aanvult, met juiste kleur en producten. Zie de overgang als een nieuw begin, beken kleur en stap vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Download hier de handleiding en raak geïnspireerd

Tags:
Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt nog even dit

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.