Janny Hanegraaf - Permanent Mooi

Janny has a gun, ruim 15 jaar Permanent Mooi

31 oktober 2020
De uitspraak ‘Janny has a gun’ kwam naar boven tijdens de fotoshoot. Het lijkt namelijk alsof ik een ‘gun’ in mijn hand heb ?.

Ruim 15 jaar heb ik een ‘gun’ in mijn handen. Ik vertel je er straks meer over, maar neem je eerst mee naar hoe het allemaal begon. Mijn verhaal is een spiegel waarin ik zie dat ik nu doe wat altijd al in mij zat: betekenisvol werk voor mensen: permanente make-up en medische tatoeage.

De eerste jaren van mijn leven

Als klein meisje was ik dol op het maken van poppenkleertjes. Ik naaide overal knopen aan en kon ik uren zoet zijn met borduren. Creatief en zorgvuldig werkte ik aan mijn borduursels en popjes.

De jonge zoekende puber

Toen ik als jonge puber op zoek ging naar een opleiding, koos ik na een zoektocht de opleiding docent Omgangs- en Gezondheidskunde. Mensen en betekenisvol werk, dat moest erin zitten.

In het vierde jaar kwam ik erachter dat het doceren minder beviel, maar doorzetter die ik ben, ik maakte de studie af.
Vervolgens kwam ik terecht in de commercie en personele zaken. En al snel ontdekte ik een vaardigheid die nog steeds een belangrijk is in mijn vak: adviseren van mensen.

Jaja, je vindt het in de Gouden Gids! En ik vond daar mijn job in de marketing. Vaardigheid 2: leven lang leren. Ik studeerde marketing om me verder te ontwikkelen.

Ik ben moeder

De komst van mijn 2 kinderen (inmiddels alweer 22 en 23) zorgde voor hectiek en volle agenda’s. Mijn belangstelling om te werken voor en met mensen werd sterker.  En ik wilde meer bezig zijn met mijn handen.

De documentaire plastische chirurgie gaf de doorslag

De documentaire over het werk van plastisch chirurg professor Monstré, de borstreconstructie na borstkanker, raakte bij mij een gevoelige snaar. Het liet zien wat een arts niet kan, de reconstructie van de tepel en tepelhof die de vrouw weer compleet maken in haar vrouw-zijn.

Dit ingrijpende verhaal zette mij aan tot een grote verandering in mijn leven en carrière. Ik had een nieuw doel gevonden: mensen betekenisvol helpen. Ik zag veel nieuwe mogelijkheden voor me en die heb ik met beide handen aangegrepen. Het roer ging om!

Mijn ideale combi al 15 jaar

In mijn werk als professional in permanente make-up komt alles samen, mijn creativiteit en passie voor kunst en de liefde voor de mens. Alles was al in de basis aanwezig. In mijn praktijk komt alles wat ik belangrijk vind in het leven samen. Mijn werk is mijn passie.

Fotoshoot

En dat brengt mij terug bij die fotoshoot ‘Janny has a gun’. Na 15 jaar Permanent Mooi werd het tijd voor een nieuw jasje. Samen met Kristel maakten we er een feestje. We hebben enorm gelachen vooral om de foto met het handstuk, alsof ik een pistool in mijn handen heb!

Al 15 jaar ‘Janny has a gun’ en net zoveel jaren is ‘Juliëtte has a gun’ mijn favoriete parfum ?. 15 jaar keken blije en tevreden gezichten in mijn spiegel en nu kijk ik zelf in de spiegel. Met trots kijk ik terug op 15 waardevolle jaren Permanent Mooi. De praktijk waar ik je graag weer ontmoet, in Nederland of België.

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.