Heb jij permanente make-up en is deze door de jaren heen veranderd van kleur of vorm? Of heb je permanente make-up laten zetten en ben je achteraf helemaal niet tevreden? Is je permanente make-up ‘mislukt’? Dan is het beter eerst alle pigmenten te verwijderen.
Zorgvuldig verwijderen van verouderde permanente make-up die een grijze of roze tint heeft, geeft letterlijk ruimte voor de nieuwe permanente make-up.
Bij Permanent Mooi is het mogelijk met laser of handmatig permanente make-up te verwijderen. Of het nu gaat om oude PMU of mislukte PMU. Voor beiden kun je bij mij terecht. Daarvoor heb ik de nieuwste technieken en laserapparatuur. Een veilige correctievloeistof voor handmatig verwijderen is zeer effectief. Hoe het werkt en wanneer welke methode wordt toegepast lees je hierna.
Allereerst beoordeel ik tijdens een telefonisch consult en een duidelijke foto of verwijderen mogelijk is.
Kom je voor de eerste behandeling, dan test ik of de huid geschikt is voor het verwijderen met laser en / of removal.
Het vooronderzoek bestaat uit:
De daarop volgende behandelingen (minimaal 3) verwijder ik met grote zorgvuldigheid de oude pigmenten. Dit kan met een vloeistof of met laser. Na herstel ben je klaar voor de nieuw aan te brengen permanente make-up.
Ik verwijder alléén permanente make-up en geen tatoeages. Permanente make-up is oppervlakkiger in de huid aangebracht. Dat is anders dan bij een gewone tatoeage. Ga voor het verwijderen van een tatoeage naar een goedgekeurde, vergunning houdende praktijk die is gespecialiseerd in tatoeages.
De YAG-laser is geschikt voor:
Stuur via app een foto [Whatsapp] en ik beoordeel wat er mogelijk is
Bij lichtere kleuren of diep opgebouwde pigmentlagen (door de jaren heen) kan een zachtere, handmatige aanpak een oplossing bieden.
Daarvoor gebruik ik een speciale combinatievloeistof die bestaat uit onder andere melkzuur, glycolzuur en zout. Dat noem je een correctievloeistof.
Voordeel van handmatige verwijderen van PMU
Deze methode vraagt meer tijd, maar geeft vaak een schoon en mooi eindresultaat, vooral wanneer er sprake is van meerdere pigmentlagen.
Het aantal behandelingen om permanente make-up te verwijderen hangt af van:
Vaak verwijder ik restjes oude pigmenten om de nieuwe permanente make-up veilig en zorgvuldig aan te brengen. Kijk voor meer informatie op de pagina Permanente make-up verwijderen of lees het blog eens over grijze wenkbrauwen.
Nee, alleen het principe is hetzelfde. De diepte van aanbrengen van pigmenten in de huid is anders. Bij de behandelingen tatoeages en permanente make-up, wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid heel erg dun en is dus zorgvuldigheid noodzakelijk.
Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend. Bekijk het filmpje dat ik maakte over het verschil tussen permanente make-up en een gewone tatoeage.
Nee, permanente make-up is niet gevaarlijk. Er is altijd, zoals altijd bij behandelingen, een kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Ik leg je alles uit tijdens een gratis telefonisch consult. Mijn praktijk en materialen die ik gebruik voldoen aan de eisen die worden gesteld door de overheid. Ik heb een vergunning van de GGD. Bekijk hier de registratie bij de GGD
Laseren is als modder verwijderen. Modder op de vloer, nat maken, dan lost het zand op. Modder laten indrogen en je trapt erop, dan wordt de vlek een groot aantal kleine deeltjes. Zo werkt de laser ook. De permanente make-up wordt opgesplitst in kleine stukje die het lichaam kan opruimen.
Na elke behandeling is nazorg essentieel voor het beste resultaat.
Ik adviseer:
Je krijgt altijd meer informatie over voor en na de behandeling als je een behandeling hebt ingepland.
Elke huid is anders. Soms zit er meerdere lagen pigment in de huid en dan is de huid behoorlijk gevuld. Dan zeg ik “dat het potje vol is”. De huid is het potje, gevuld met pigmenten. In dat geval kan ik eventueel de technieken, vloeistof en laseren, combineren door:
Dit voorkomt ongewenste reacties en is mild voor je huid.