Beeld-bij-blog-brandwonden-2

Inkleuren met permanente make-up is een oplossing voor littekens door brandwonden

20 juni 2024

Brandwonden kunnen een diepe fysieke en emotionele impact hebben op degenen die erdoor getroffen wordt. Het herstelproces is vaak lang en pijnlijk, en zelfs na medische behandelingen of huidtransplantaties blijven er vaak zichtbare littekens achter. In dit blog vertel ik over hoe inkleuren met permanente make-up een oplossing is voor littekens door brandwonden. Lees je mee?

Medische tatoeage voor brandwondlittekens kan het leven aanzienlijk verbeteren, medische tatoeage is een ander woord voor inkleuren met permanente make-up. Deze techniek kan helpen bij het camoufleren van littekens van onder andere brandwonden en geeft een natuurlijke uiterlijk van de huid weer terug.

Cijfers

Er worden gemiddeld 1000 in Nederland geraakt door een brandwondenongeval. Zij worden hierna opgenomen in 1 van de 3 centra: Groningen, Beverwijk en Rotterdam. Op de site van de Brandwondenstichting kun je er veel over lezen.

Permanente make-up voor camoufleren van littekens

Permanente make-up is een techniek waarbij pigmenten in de bovenste lagen van de huid worden ingebracht om bepaalde kenmerken te accentueren of te herstellen. Zo kan je je wenkbrauwen voller doen lijken door haartjes bij te tekenen en bijvoorbeeld een eyeliner laten zetten. Maar permanente make-up gaat veel verder dan dit. En een voorbeeld daarvan is het camoufleren van littekens door brandwonden. Dat is niets anders dan het inkleuren van littekens met permanente make-up, het is een oplossing voor littekens door brandwonden.

Beeld-bij-blog-brandwonden-uit-Canva

Hoe werkt inkleuren met permanente make-up voor brandwonden

Afhankelijk van de ernst van de brandwond kan een behandeling met permanente make-up een deel van de brandwond of zelfs de hele brandwond camoufleren of opnieuw pigmenteren. Ik breng voorzicht en zorgvuldig uitgekozen pigmenten aan daar waar het moet. De littekens krijgen een natuurgetrouwe huidskleur terug. Zo goed als mogelijk. Dat bespreken we van te voren tijdens een gratis telefonisch (beeld)consult.

Wil jij littekens door brandwonden of andere littekens camoufleren?

Neem eerst contact met mij op en boek online een gratis telefonisch beeldbel consult

Een aantal voorbeelden van medische tatoeage voor littekens door brandwonden:

  • wenkbrauwen die verloren zijn gegaan door brandwonden opnieuw worden getekend.
  • de mond kan volledig worden ingekleurd om symmetrie en een natuurlijk uiterlijk te herstellen.
  • littekens in het gezicht door brandwonden

Medische tatoeage voor brandwonden van de derde graad

Brandwonden van de derde graad zijn bijzonder ernstig omdat ze alle huidlagen aantasten. De huid kan eruitzien als verkoold en heeft vaak een witte of donkere kleur. Omdat ook de zenuwen zijn verbrand, voelen slachtoffers vaak geen pijn in het getroffen gebied.

Medische tatoeage kan, na een periode van herstel door bijvoorbeeld transplantatie, een waardevolle aanvulling zijn om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Door het toepassen van permanente make-up kunnen de littekens die achterblijven na een derdegraads brandwond worden verminderd. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van het uiterlijk en kan bijdragen aan het totale welzijn. Je krijgt je zelfvertrouwen weer terug. Lang niet alle littekens zijn (al) geschikt voor camouflage met permanente make-up. Ik heb hier een aantal voorbeelden genoemd. Een afspraak voor een gratis beeldbelconsult is daarom zeker aan te raden.

Medische tatoeage voor littekens door brandwonden van de tweede graad

Bij brandwonden van de tweede graad zijn de opperhuid en de bovenste laag van de huid aangetast. Bij deze brandwonden zie je blaren, rood-witte verkleuring en ervaar je veel pijn. De genezing van deze brandwonden duurt enkele weken en kan een litteken achterlaten.

Elke behandeling is persoonlijk en aan die specifieke behoeften aangepast. Bij Permanent Mooi draait alles om jou
Janny Hanegraaf

Ook het litteken van een tweede graad brandwond kan worden gecamoufleerd. Maar vaak blijft er een beperkt litteken zichtbaar. Dat geldt ook voor het litteken na een eerste graad verbranding. Daarbij is er geen blaar of wond, de huid is niet stuk, maar hooguit opgezwollen en rood / roze van kleur. Even later voelt de huid droog aan.

Voordelen van medische tatoeage voor mensen met brandwonden

Medische tatoeage voor het camoufleren van littekens door brandwonden heeft zoveel voordelen.

Ten eerste helpt het bij het herstellen van het natuurlijke uiterlijk van de huidskleur, wat goed is voor het zelfvertrouwen. Ten tweede kan het de zichtbaarheid van littekens verminderen, dat geeft je mentaal en emotioneel een boost. Je bent je minder bewust van het littekens en dus word je er minder door geconfronteerd.

Bovendien is inkleuren van littekens is met de grootst mogelijke zorg toch een eenvoudig hulpmiddel om je beter te gaan voelen. Ik streef tijdens de behandeling naar een natuurlijke uitstraling, zo is de behandeling persoonlijk en op maat gemaakt. Deze vorm van medische tatoeage is vrijwel pijnloos en gaat lang mee.

Neem jij de eerste stap naar terugwinnen van je zelfvertrouwen?

Maak een afspraak voor een gratis telefonisch videobel consult.

Ontdek hoe een medische tatoeage je kunnen helpen je brandwondlittekens te camoufleren en je zelfvertrouwen te herstellen.

Ja ik geef mezelf een kans en een nieuw begin

Terug naar overzicht

Hé, dankjewel voor je bezoek, maar voordat je vertrekt…

Je mag mij bellen via 06 1322 3131 of een GRATIS telefonisch consult boeken. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke wensen. Wil je weten of je geschikt bent permanente make-up of medische tatoeage? Doe dan de GRATIS test.