Ben jij geschikt voor permanente make-up?
Doe de QUIZ!

Werkwijze van medische cosmetica

Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten weten hoe medische cosmetica werkt. Zo weet je wat je van mij mag verwachten.

Vooraf:

Allereerst heb ik een uitgebreid gesprek met je, om zeker te weten wat je wensen zijn. Je kunt dan al je vragen stellen. We nemen uitgebreid de tijd want het is belangrijk dat je daarvoor alle ruimte krijgt.
Je moet immers honderd procent achter je keuzes staan.

Vóór de pigmentatie:

Elke behandeling begint met een grondige analyse van je huid. Daarmee bepaal ik de juiste pigmentatiekleur, zodat het litteken en/of de reconstructie de uitstraling krijgt, die past bij de omliggende huid. De totaalbehandeling bestaat uit 2 of meerdere sessies.

 
Waar moet je zelf op letten?
  • Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid
  • Geen alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling.
    Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving
  • Je mag vooraf een pijnstiller innemen, zoals paracetamol of dafalgan

Vlak voor de behandeling breng ik een kalmerende crème aan op het betreffende gebied. Je kunt ook zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op recept verkrijgbaar bij de apotheek.
Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Pigmentatie tijdens de 1e behandeling:

Het pigment wordt heel nauwkeurig en zorgvuldig geïnjecteerd met een ultra fijn naaldje. Eventueel worden meerdere kleuren pigment gebruikt. Voor deze behandeling gebruiken we een permanente make-upmachine of handmodule. Altijd met een steriele naald: voor elke behandeling gebruik ik om hygiënische redenen, een nieuwe verpakking.
De verschillende soorten naaldmodules en kleurpigmenten geven het door jou gewenste effect.

Na de pigmentatie wordt gebruikgemaakt van een fixatie om de behandelde huid af te sluiten. Je krijgt uitgebreide instructies en crème mee naar huis om de behandelde huid optimaal te verzorgen.

Na de 1e pigmentatie
  • Het pigment kijkt in het begin feller en donkerder dan de kleur die overblijft na de genezing
  • Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes een optisch donkerder beeld
  • De behandelde huid moet gedurende 8 dagen droog blijven. In die tijd mag de huid niet week worden. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank. Na 3 dagen mag je de gepigmenteerde zone, die je met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche of kraan
  • Géén velletjes eraf trekken. Deze moeten vanzelf loslaten; dit voor een optimaal kleurresultaat
De 2e (na)behandeling/retouche:

Het pigment wordt steeds aangebracht in de lederhuid; dit is de zone tussen het bindweefsel en opperhuid. Omdat de opperhuid zich elke 28 dagen vernieuwt, gaat een deel van de kleur verloren. Daarom is een nabehandeling/retouche nodig om de kleur en vorm bij te werken. Dit gebeurt na minimaal 6 weken en maximaal 12 weken. Ik zorg dan voor het opfrissen van de kleur en zal eventueel bijtinten.

Hoe verder:

Na verloop van tijd zal de pigmentkleur licht vervagen door het vernieuwen van de huid . Veelvuldig blootstelling aan UV-licht draagt ook bij aan vervaging. Hoe lichter de pigmentkleur, hoe sneller deze vervaagt.

Je bekijkt hier wat Permanent Mooi voor jou kan betekenen op het gebied van medische cosmetica.